Merhaba arkadaşlar
Dream fleet 727-200'de Auto Pilot' u çalıştıramıyorum, her şeyi denedim ancak olmuyor. Aklıma gelen tek şey, bunu bir arkadaşım' da söylemişti; oyunu ücretsiz kullandı?ımızdan dolayı diye olabilir mi.
Bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorrum
Selamlar
Cenk Şenkaya
CENK ŞENKAYA
ŞY6843
Dream Fleet
- THY166
- VIP Member
- Name: Fatih KOZ
- PID: 166
- Vatsim ID: 832838
- City: Antalya
Pek sanmıyorum ama elinizdeki sürümde problem olması ihtimali de mevcut ...
Gerekli tüm işlemler yapılmış , manual'deki açıklamalar irdelenmiş ise çalışması gerek .
Bende yaptığım birkaç uçuşta sorun görmedim AP ile ilgili olarak .
Bu arada bir hatırlatma , 722'de yeni nesil bir AP yok ... Belli fonksiyonları olan bir sistem mevcut , bunun mutlaka farkındasınızdır ama hatırlatmak istedim .
Mesaiden sonra evdeki 722'nin manualine bakar kendi yaptıklarımla karşılaştırırım , belki gözden kaçan bir nokta oluyordur .
Kazasız inişler
B. Fatih Koz
[url="http://gallery.turksim.org"]Turksim Screenshots Gallery[/url]
"İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz." Hz. Muhammed (SAV)
Gerekli tüm işlemler yapılmış , manual'deki açıklamalar irdelenmiş ise çalışması gerek .
Bende yaptığım birkaç uçuşta sorun görmedim AP ile ilgili olarak .
Bu arada bir hatırlatma , 722'de yeni nesil bir AP yok ... Belli fonksiyonları olan bir sistem mevcut , bunun mutlaka farkındasınızdır ama hatırlatmak istedim .
Mesaiden sonra evdeki 722'nin manualine bakar kendi yaptıklarımla karşılaştırırım , belki gözden kaçan bir nokta oluyordur .
Kazasız inişler
B. Fatih Koz
- cenks
- Advanced Member
- Name: Cenk Senkaya
- PID: 1843
Merhaba
Açıkçası foruma ikinci kez bir şey yazıyorum, bu kadar hızlı cevap geleceğini tahmin etmemiştim.
Gelelim konumuza:-), ingilizcemin yetersizliği benim için büyük dezavantaj, ancak Türkçe veya Almanca olan, bilgi yazılarından çok faydalalanmama rağmen ve diğer 727 - 200 kokpit vs, (captainsim) sorunsuz olarak kullanmama rağmen Dreemfleat versiyonunda baya takıldım...
Cevap için Teşekkür ederim, bende mesai sonrası sizden gelecek bilgiler doğrultusunda tekrar deneyeceğim:-)
Selamlar
CENK ?ENKAYA
THY6843
Açıkçası foruma ikinci kez bir şey yazıyorum, bu kadar hızlı cevap geleceğini tahmin etmemiştim.
Gelelim konumuza:-), ingilizcemin yetersizliği benim için büyük dezavantaj, ancak Türkçe veya Almanca olan, bilgi yazılarından çok faydalalanmama rağmen ve diğer 727 - 200 kokpit vs, (captainsim) sorunsuz olarak kullanmama rağmen Dreemfleat versiyonunda baya takıldım...
Cevap için Teşekkür ederim, bende mesai sonrası sizden gelecek bilgiler doğrultusunda tekrar deneyeceğim:-)
Selamlar
CENK ?ENKAYA
THY6843
- THY166
- VIP Member
- Name: Fatih KOZ
- PID: 166
- Vatsim ID: 832838
- City: Antalya
Cenk Kaptan öncelikle gecikme için özür diliyorum ,
Hemen uygulama aşamasına geçeyim , 727'de ;
- YAW DAMPER ON ( Overhead Panelde Solda Üstte Kapalı Kutular İçinde / İki Tane Var Dikkat )
- RADIO / AUTOPILOT ON ( Radio Panelde Solda Altta - On/Off düğmesi var )
Yaptıktan sonra AP'yi çalıştırabilirsiniz ...
Daha önce de yazdığım gibi gelişmiş bir AP beklemeyin ama
hem HDG hem ALT fonksiyonlarını kullanmak isterseniz AP'nin A/B modunda olması ve her iki AP'nin de açık olması gerekir yoksa HDG aktif iken ALT'ı aktif edemezsiniz
Biri açılır diğeri kapanır deli eder adamı ...
Ayrıca AP MAN modunda olduğu sürece VOR LOC yapamazsınız , bu işlemi yapmak istiyorsanı önce radyo frekanslarınızı ayarlamalı , ardından AP'yi NAV/LOC moduna getirmeli ve A+B aktif etmelisiniz .
Kolay gelsin
B. Fatih Koz
Hemen uygulama aşamasına geçeyim , 727'de ;
- YAW DAMPER ON ( Overhead Panelde Solda Üstte Kapalı Kutular İçinde / İki Tane Var Dikkat )
- RADIO / AUTOPILOT ON ( Radio Panelde Solda Altta - On/Off düğmesi var )
Yaptıktan sonra AP'yi çalıştırabilirsiniz ...
Daha önce de yazdığım gibi gelişmiş bir AP beklemeyin ama

hem HDG hem ALT fonksiyonlarını kullanmak isterseniz AP'nin A/B modunda olması ve her iki AP'nin de açık olması gerekir yoksa HDG aktif iken ALT'ı aktif edemezsiniz

Ayrıca AP MAN modunda olduğu sürece VOR LOC yapamazsınız , bu işlemi yapmak istiyorsanı önce radyo frekanslarınızı ayarlamalı , ardından AP'yi NAV/LOC moduna getirmeli ve A+B aktif etmelisiniz .
Kolay gelsin
B. Fatih Koz
- cenks
- Advanced Member
- Name: Cenk Senkaya
- PID: 1843
Merhaba Fatih kaptanım,
Estafurullah, rica ederim.
Açıklarmanızı not aldım, şimdi hemen uygulayacağım, inşallah becerebilirim.
Yardım için çok teşekkürler, ayrıca memnun oldum.-)
İzmirden Slm lar
CENK ?ENKAYA
THY6843
Estafurullah, rica ederim.
Açıklarmanızı not aldım, şimdi hemen uygulayacağım, inşallah becerebilirim.
Yardım için çok teşekkürler, ayrıca memnun oldum.-)
İzmirden Slm lar
CENK ?ENKAYA
THY6843