PMDG Sound

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Bilenler vardır muhakkak, ama forumda arattım daha önce bahsedilmemiş.
Avsim'den PMDG için hazırlanmış ses dosyalarını içeren Des Braban'a ait çok güzel bir paket download ettim. Ben çok be?endim, özellikle iniş va kalkış sırasındaki sesler çok daha güzel oldu.
Ylgilenenlere duyurulur.[;)]
Link vermeyi beceremedim.
pmdg737snd.zip şeklinde aratabilirsiniz

TK1571
Murat Okay
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

ne farki var, orjinalden extra olarak? daha iyi motor sesi vs?

Hakan737Guven
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296
City: Istanbul

Hakan'cım bende şimdi download ediyorum ama bir baktım ki
15bin üzeri downloadu var ve dosya boyutu 55 MB civarlarında,baya iyi olsa gerek...

Image
Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY007
PPL owner-ATPL Student
muratokay
Junior Member
Junior Member

Paketi yüklediğinizde PMDG'nin en çok motor sesini değiştirmiş oluyorsunuz.
Bence kokpitte duyduğunuz motor sesi gerçeğe daha yakın olmuş (videolardan izlediğim kadarıyla karşılaştırıyorum.)
External view'a geçtiğinizde motorlardan çığlık şeklinde çıkan sesi duyabiliyorsunuz.
Motor çalıştırma esnasında da motorlardan yavaş yavaş ses gelmesi daha gerçekçi.
Pistte rolling sırasında çıkan sesler de sanki kokpitteymişsiniz havası veriyor.
GPWS sesleri değişmiyor.
Dediğim gibi ben çok beğendim. PMDG ile uçmaktan daha çok zevk almamı sağladı:)

TK1571
Murat Okay
hakan737
VIP Member
VIP Member

ok şimdi anladım teşekkürler, en kısa sürede bakcağım bende.

Hakan737Guven
hakan737
VIP Member
VIP Member

bu gece yarısı işlerimi hafiflettikten sonra soundpack'i yükledim ama bendemi bir tuhaflık var?
sesler gelmiyor diye iki kere yükledim acaba bir yanlışlıkmı yapıyorum diye. açıklaması gayet kolay atladığım biryer yok değilmi? zip'in içindeki herşeyi pmdg737-700 sound'un içine atıp sound.cfg'yi overwrite ediyoruz .(her ihtimale karşı backup'ı vardı allahtan)

bende engine sound 18-24 arası bir yerdedir, bazı uçaklarda çok oluyr diye bu ayarda-ki genelde hepsinde çok olduğundan burada tutuyorum. pmdg'yi açtığımda sanki motorlar kapalı gibiydi. APU nerdeyse hiç gelmiyor. kısa bir uçuş yaptım. spot view'da şu ventilasyon sesi hiç gitmiyor "trrrrrrrr", reyc fan'ı kapatınca asıl gürültü gidiyor ama hala arkda bir trrlama var.737-200'dede vardı bir şekilde sesin seviyesini azaltmıştım.
uçuş bitince motorları kapatıp APU'yu çalıştırdım. ve sound ayarlarını 75'e getirdim ancak birşeyler duyulmaya başladı. ama ilginc dosyaları kendi halinde dinleyince sesler şahane hakikaten ama fs'de tıs yok! sizde de oldumu?

Hakan737Guven
muratokay
Junior Member
Junior Member

Allah allah, bende böyle sorunlar olmadı Hakan hocam.
Ses düzeyi orjinal seslere göre biraz daha az bunda haklısınız. Ama duyulmayacak kadar değil?? Bende engine sound kaç şu an bilmiyorum ama 20'lerde değil, en az 50 vardır herhalde. Belki bu yüzden size çok kısık gelmiştir.
Spot view'da kulağımı tırmalayan bir ses duymadım, hatta kokpit içindeyken bile orjinalinde daha bir kulak tırmalayan recirc fan sesi bu paketle azalmış oldu.
APU sesi ise bende kokpitten duyulmuyor, sadece spot view'da duyuluyor hocam.
Sevgiler

TK1571
Murat Okay
hakan737
VIP Member
VIP Member

allah allah entersan, şimdi bir daha kontrol ettim.ses ayarini 70'de bırakmışım engine sound olarak, captain sim 707'i bir açtım hoparlor patladı gecenin bir körü :)))hemen eski set'e getirdim 20 civarına.

pmdg sound pack'i tekrar denedim tek tek, evet kesinlikle sesler harika kaydedilmiş.muhteşem diyebilirim. ama uçağa geçince şu anki 20lerde (eski ayrında da böyleydi nerdeyse tüm uçaklarımda bu ayarda hatta dediğim gibi 737-200'de biraz daha kısıyorum :) ) hiç demeyeyim çok çok az geiyor.o yüzdne acaba yanlışmı yükledim dedim.
recirc fan açıkken spotview'dada geliyordu bu trrlama. panelden kapattım kesildi ama hala altta bir şey var trrlayan.o okadar önemli değil ama spotview'da çıkması sorun.

bu kadar basit kurulumu olan bir pakette nedne böyle oldu anlamadım. 50 kar etmedi en az 70'e getimem lazım ama onda bile tek tek dinlediğim dosyadkiler gibi değil ses. çok tuhaf!

Hakan737Guven
muratokay
Junior Member
Junior Member

hocam şimdi baktım bende ses düzeyleri şöyle:
engines 50
cockpit 30
environment 50
Bende ses ayarları hep böyleydi. Haklısınız bazı uçaklarda bu seviyedeyken motor sesi çok çıkıyor. Bende PMDG ile WilcoPIC737 arasında bayağı fark oluyor. 737PIC ile ATC'yi zor duyuyorum bazen :)
Acaba sound.cfg ile oynanıp ses seviyesinin biraz yükselmesi sağlanamaz mı ki?
-------------------------------------
Yok yok, baktım da çok parametre var. Bu işten iyi anlamak lazım bunun için:D

TK1571
Murat Okay
hakan737
VIP Member
VIP Member

evet aynen öyle:)açmamla kapamam bir oldu cfg'yi :)bende hoparlor sesi belirli bir seviyede, hoparlörü açsam, ya ATC ya switch sesleri bağırıyor yada windows, o yüzden herzamanki ayarını baz alıyorum. dediğim gibi diğer uçaklarla kıyasladığımda ses bana anormal düşük geldi. hatta kalkışta bile , tek tek file'lardan aldığım o güzelim cfm bağırtısı çok cılız geliyordu. dediğim gibi allah bu dosyayı yapandan razı olsun, her biri şahane sesler. Apu örneğin.

bende engine sound 18-25 arasi gider gelir, cockpit de hemen hemen aynı environment 35 civarında kalnları 75-80 gibi. ama tuhaftır cfg fileleri birbirini etkiliyor galiba zira, bazı uçaklarda ayarı değiştirmememe rağmen ATc sesi çok kısık geliyor.

neyse bulacağız , olmazda hazırlayan kişiye bir mail atar durumu sorarız belki update'i vardır

Hakan737Guven
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Ses doyalarini yükledim, muhtesemler gercekten...
cok tesekkürler Murat Bey :)

Selamlar

Nuri Tuncel
THY 1416
vedat.sencan
Newbie
Newbie

Ses dosyasını yükledim bir süre önce,oldukça real sesler ancak bir sorun yaşıyorum,teker kestikten hemen sonra motor sesi kesik kesik gelmeye başlıyor taa ki uçak hedeflenen irtifayı bulana kadar,nedenini bilemiyorum bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Saygılarımla.

Vedat ?encan
YilmazEfe
Average User
Average User

Ya sadece bana mı oldu acaba.
Hani çok eski arabaları olanlar böyle yeni arbaya geçince tıkırtıları duyamazlarsa motordan rahatsız olurlarya, Yeni voice'larla böyle herzamanki alışageldik sesleri duyamıyınca bir garip oldum ve yapamadım.:D
Enteresan oldu...

|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
ImageImage
Onur Captain
Average User
Average User
Name: Onur VARDAL
PID: 559

quote:Originally posted by hakan737

evet aynen öyle:)açmamla kapamam bir oldu cfg'yi :)bende hoparlor sesi belirli bir seviyede, hoparlörü açsam, ya ATC ya switch sesleri bağırıyor yada windows, o yüzden herzamanki ayarını baz alıyorum. dediğim gibi diğer uçaklarla kıyasladığımda ses bana anormal düşük geldi. hatta kalkışta bile , tek tek file'lardan aldığım o güzelim cfm bağırtısı çok cılız geliyordu. dediğim gibi allah bu dosyayı yapandan razı olsun, her biri şahane sesler. Apu örneğin.

bende engine sound 18-25 arasi gider gelir, cockpit de hemen hemen aynı environment 35 civarında kalnları 75-80 gibi. ama tuhaftır cfg fileleri birbirini etkiliyor galiba zira, bazı uçaklarda ayarı değiştirmememe rağmen ATc sesi çok kısık geliyor.

neyse bulacağız , olmazda hazırlayan kişiye bir mail atar durumu sorarız belki update'i vardır

Hakan737Guven

Aynı sıkıntı şu anda bende de var, ses dosyalarını dün yükledim şu an için sadece Engine Start ve Shutdown seslerinde sorun var bende; FS'deki tüm sesler Full'de olmasına rağmen Engine Start ve Shutdown sesleri kokpitten hiç duyulmuyor.
sound.cfg dosyasını biraz inceledim pmdg'nin kendi default Engine Start ve Shutdown seslerini buna eklemeye çalışacağım.
Başka türlü sorunu çözebilen varsa önerilerinizi bekliyorum.

Onur VARDAL
Senior Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"
Image Image
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”