yardım lütfen!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
MertErba?
Newbie
Newbie

Herkese merhabalar.
Uzun zamandır Flight Simulator serileriyle ilgileniyordum. ADSL ba?lanmasıyla sanal pilot olmaya karar verdim. Gerekli üyelikleri aldım. Gerekli programları yükledim. Karşılaştı?ım sorunları aştım. Ama son bir tane kaldı ki uzun zamandır çözemedim. Birçok forumu araştırdım söylenenleri yaptım ama olmadı, bir de sizlere danışayım dedim. Forumdaki ilk mesajım oldu?undan yanlış yere açtıysam özür dilerim:)
Sorunuma gelince: Squawkbox'tan sesle haberleşemiyorum. Her zaman alt köşede "text only" yazıyor. Ama "Roger Wilco"dan o kanala ba?landı?ımda sesleri duyabiliyorum. Squawkbox'ta sadece text mesajlarını kullanabiliyorum. Bu neden oluyor?? Modemin ve Windows'un firewall'u kapattım. Squawkbox'u ve oyunu silip tekrar yükledim. Ama bi işe yaramadı. ATC ile sesli iletişim kuramıyorum. Lütfen yardım edin. Artık bende uçuşun tadına varmak isityorum:)
Şimdiden teşekkürler..
(Forumda böyle bir sorun aradım ama bulamadım. E?er görmediysem pardon)
Saygılarımla,
Mert ERBAŞ
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Merhaba Mert Bey,

Hosgeldiniz aramiza.
Squawbox'in microfon ayarlarini yaptiniz degil mi?
Squawbox'a bir kereligine ses giris/cikis kanallarini tanitmaniz ve microfonunuzla birlikte ses kalite ayarlamasini yapmaniz gerekiyor.

Alt kösede text only yazmasinin bir nedenide flightplan gönderirken voice&text secenegi yerine txt only seceneginin secilmesidir. ama bu sizin konuslanlari duymanizi engelliyecegini düsünmüyorum, hatta ayarlariniz tam ise konusabilirsinizde. Bildigim kadariyla o sadece bilgilendirme icin.

iyi ucuslar

Nuri Tuncel
TK1416
MertErba?
Newbie
Newbie

Merhaba Nuri Bey;
öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Squawkbox'un mikrofon ayarını yapmıştım. Her test ettiğimde "background noise" hatası veriyordu. Ama forumlarda okuduğum kadarıyla bunun etkilememesi lazım.
Benim yaşadığım sorunu başka bir arkadaşım daha yaşıyormuş. Ama o da çözüm bulamıyor.
Sölemeyi unuttum: ayrıca text mesajları gelirken bilgisayar 5-10 sn donuyor. bilgiasyarın özellikleri: 256mb ram, pentium4 2.4Ghz, 128 mb FX5200 ekran kartı, 40gb hafıza.
ne yapabilirim başka??

Mert Erbaş
MertErba?
Newbie
Newbie

sorunumu çözdüm:) squawkbox'u sildim ve onun yerine FSInn kullanmaya başladım. Gayet güzel çalıştı. Tavsiye ederim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Bu arada tüm pilot arkadaşların yeni yılını kutluyorum:)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”