LTBE-Bursa havalimanı hk.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
mutluckaya
Rookie
Rookie

LTBE Bursa havalimanı FS'de neden bir çukurlu?a yapılmış.. Böyle bir havalimanı olamaz ki? Ne iniş mümkün ne kalkış..[:(!]

Defalarca deniyorum inemiyorum, zamanı olan bir arkadaş bakabilir mi LTBE'ye yoksa sadece bende mi öyle.. Sanki hafriyat yapmışlar bir çukurlu?a havaalanı yapmışlar.. Gerçekte öyle birşey yok, Bursa'daki havaalanı dümdüz bir yerde.

Bu nerden kaynaklanıyor.. FS'de yeryüzü datası mı oluyor ne, öyle birşey orada bir hata olmalı..[?]
ntuncel
Junior Member
Junior Member

Merhaba Mutlu Bey,

Fs'in orjinalindeki türkiyeye ait yeryüzü yükseklikleri maalesef gerceginden bir miktar uzak.

Gercegine en yakin calismalar, VFR türkiye projesi http://www.kilictepe.net/ vede www.avsim.net sitesinde bulabileceginiz türkiye'ye ait SRTM dosyalari. (turkey_west ve turkey_east olarak geciyor yanlis hatirlamiyorsam dosylar, ama türkiye SRTM diye aratirsaniz avsim'de cikar mutlaka)

Bu calsmalardan bir tanesini yüklerseniz o zaman zannediyorum bu problem cözülebilir.

Selamlar

Nuri Tuncel
TK1416
Yenici
Average User
Average User

Bu SRTM dosyaları 5 parça ve herbiri yaklaşık 30MB. Yüklemekte kararsız kaldım. Acaba FS'ü yavaşlatırmı, yüklemek gerekir mi? Bir de, beşini birden mi yüklemek gerekiyor?

TK497
A.Önder Yenici
bgurbuz
Newbie
Newbie

5 dosyadan olusan Abdülkadir Öztürk'ün "Turkey Mesh Scenery" si. Tüm Trükiye'yi kaplamasını istiyorsanız hepsini yüklemeniz gerekir. Yanılmıyorsam numaralkama batidan doğuya dogru. Bu dosyaların dışında bir adet de düzeltme dosyası olması gerekiyor.

Ben yaklaşık bir senedir bu mesh i kullanıyorum. Herhangi bir performansı kaybı hissetmedim. Özellikle dağlık bölgeler gerçeğe daha yakın gözüküyor. (Aladağlar, uludağ, ağrı, erciyes benim favorilerim.) Bunun dışında LTBE ve LTAC deki sorunlar da giderilmiş oluyor.

Bora GÜRBÜZ
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

gerçekten bir pistin başına ve sonuna dayanan bir çukurluktan mı bahsediyorsunuz yoksa genel olarak arazinin hafif eğrisimidir bu? şu anda arka planda LTBE açık ve 27/09 pistinin 27 kalkışı açık araziye, 09 kalkışıda hafif meyilli bir tepenin yanıdaki açık alana açılıyor. 36 tarafı biraz daha dağlık ama tepsi gibi çökmüş bir alanın içinde değil. FS2002'de de değildi, FS2000 ve Fs98'de de. sizinkinde bir problem olmuş olmasın? zaten Bursanın konumu itibariyle bir tarafı dağ, diğer tarafı uzakta bir dağ ve iki tarafı açıktır (27/09 için)

Hakan737Guven
mutluckaya
Rookie
Rookie

Arkadaşlar ben problemi buldum.Uzun zaman önce yüklemiş olduğum bir turkey mesh scenery var o yapıyormuş, nerden indirdiğimi bulamadım ama hemen kaldırdım. Tek dosyalık bir download'u vardı. ?imdi Bursa'ya iniyorum. İlginize teşekkürler.

Mutlu ÇETİNKAYA
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”