NVIDIA cardlari olanlar icin performans yukseltme

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Bu link ten okuyabilirsiniz BU SADECE FS2004 NVIDIA cardlar olanlar icin. FAKAT DIGER KART LAR ICINDE OLUR DIYORUM BEN.

Ben de Nividia MX440 64MB DDR card vardi bu olayi yaptim an asagi 10FPS yukseldi ve shutter falan kalmadi cok harika.

Ingilizce bilmiyen arkadaslar yazsinlar buraya, ben veya diger arkadaslar yardimci olalim lutfen!!!!!! Hadi yasadik gine FS2004 de cozduk.

http://forums.avsim.net/dcboard.php?az= ... 6178&page=
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

yaaa biş i sorcam gegişiklik fs9.cfg de yapılacak diyo bende yok bulamıyorum [:(][:(!][:(!][V]
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

AL fs9.cfg burda

On Windows 2000/XP systems, şis is located in \Documents and
Settings\\Application
Data\Microsoft\FS9\FS9.cfg

for Windows 9x users şe paş is \Windows\Application
Data\Microsoft\FS9\fs9.cfg).

Yanliz bu sakli folder bunu bulman icin folder options dan hidden file lari enable yapman lazim sonra bulursun, bulduktan sonra fs9.cfg yi short cut yap kendi desktop bina
tk802
Junior Member
Junior Member

sagolun sonra bende avsim in forumunu araştırınca buldum bu arada bu bilgiyi sizden aldıgımı belirterek başka bi forumada yazdım bilginize
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Burak Bey,

Öncelikle böyle bir bilgiyi bizlere ulaştırdığınız için teşekkür ediyorum. Bende nvidia var.! Gerekenleri yaptım ama ilginçtir ekranın sağ alt köşesine nvidia nın amblemi çıkmaya başladı Fs2004 de flynow dan sonra!

Bu konu ile ilgili bir mesaja rastlamadım,! Sizde de oluyormu?

Selamlar,

İyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
"Uçuyorum o halde varım!"
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

hayir bende oyle birsey olmada.

senede varsa herhalde bir sakincasi yoksa farketmes.
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Valla sakıncası eğer panel de o kısımda önemli birşey varsa görünmemesi :D
Daha tam olarak inceleyemedim, biraz daha bakınayım.!

Teşekkürler tekrar,

İyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
"Uçuyorum o halde varım!"
Murat00
Rookie
Rookie

Donanımla yakından ilgilenen birisi olarak böyle birkaç satır değiştirmekle herhangi bir performans artışının sağlanacağını zannetmiyorum...bana pek mantıklı gelmedi.. zaten denedikten sonrada kuşkularımda haklı olduğumu gördüm
Bende Geforce 4 TI 4400(Nvidia chipidir) var bahsedilen şeyleri yapınca hiçbir farklılık olmadı...

ekranda görünen o amblemi ekran kartınızın ayarlarından halledebilirsiniz bunun için

masa üstünüzün boş bir kısmına sağ tıklıyarak özelliklere girin daha sonra buradan ayarlar tabına geçin oradan ayrıntılar/advanced düğmesine tıklayın burada (Eyer nvidia nın sürücülerini yüklediyseniz 45,23) ekran kartınızın modelini yazan bir tab göreceksiniz buradan direct 3d sekmesine geçiniz buradaki seçeneklerde d3d uygulamalarında amblemi görüntüleme seçeneğini kaldırabilirsiniz..

Image
MD
Junior Member
Junior Member

Selamlar,

Ben Geforce2 MX 400 32 MB kart kullanıyorum. nVIDIA'nın bahsedilegelen 44,23 yada daha ile driverlarını kullanabilirmiyim ?
( 41,09 sürümü yüklü)

Can Hürel
TK393

CH
tk802
Junior Member
Junior Member

Efm herkeste çalışmıyo galiba bende denedim baya bi artış oldu Bende de 128MB ti4600 ultra var 10 15 frame attı(süzmesiz) driver dan filteringleri açarsam daha evel tekleme yapıyodu işlemi uygulayınca o geçti bu arada ayarlar sonuna kadar açık 1600*1200*32 de
Ha bu arada performans artışı bi satır degiştirmekle şundan artıyo dikkat ederseniz display.cfg de kartımıza ait bilgiler yok fs9.cfg de kartı tanımlıyo ama o kart için elinde bilgi olmadıgı için standart bi ekran kartı olarak kullanıyo kart özellikli ise onlar heba oluyo ama bakarsanız nvidia drivers win2k/xp var ve şekilde degiştirince driver kartla ilgili bilgileri bildiginden özellikleri sonuna kadr kullana biliyoruz performas artışıda bundan kaynaklanıyo bence herkeste işe yaramamasının nedeni de bu
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

CAN nvidia yeni 45.23 cikardi onu yukleye bilirsin.
BurakKaratoprakli
Junior Member
Junior Member

Birde AI traffic cok Fps kaybediyor

dene yapin AI traffic ki yuzde 10 yapin farkini gorursunuz cok farkediyor
Murat00
Rookie
Rookie

@MD
Nvidia çhipli ekran kartlarının tümünde nvidianın kendi sürücülerini kullanabiliyoruz.. bu arada ben yanlışlıkla 44,23 yazmışım o a 45,23 olacaktı düzelttim...

@tk802
Ben böyle birşeyin olamayacağını düşünüyorum ancak böyle bişey ekran kartının bazı özelliklerini kullanmadan yapılabilir yani deyiştirilen satır ekran kartının bazı özelliklerini(bazı kalite artırıcı parametreler yada filitreler) inaktif hale getiriyor ise ancak böyle bir performans artışı sağlanabilinir.. birde Fs2004 ün beta olması sebebiyle bu hata düzeltilmemiştir..yoksa niye microsoft böyle bir şey yapsınki?

Bu arada bahsettiğiniz filiter özelliklerinden de bahsetmek istiyorum mesela ekran kartınızın özelliklerinden
Anisotrop filiter. özelliği kaliteyi artırır ancak ekran kartının performansını düşürür aynı şekilde anti alias da bu şekilde... belki siz bu seçenekler açık iken oynuyodunuz... deyiştirdiğiniz satırlar bu seçenekleri inaktif hale getirmiş olabilir...
tk802
Junior Member
Junior Member

Uyarınız için teşekkürler ama ben dikkat ettim zaten hepsini üçer kere dendedim efm elimdeki sürüm beta olabilir dediginiz gibi ancak hiç bi yerinde bunu belirten bi yazı yok
Murat00
Rookie
Rookie

uçarken ''alt'' tuşuna basıp üst menünün çıkmasını sağlayın. Help kısmın tıklayın ve buradan about Microsoft Flight Simulator kısmına tılayın büyük olasılık Version 9 Build 30612.02 yar bunu orjinal bir flight sim ile karşılaştırmalı...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”