HOLDINGS

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Hold her zaman yapılmadı?ı için ço?u kez zorlandı?ımız bir konudur. Geçenlerde tesadüfen gördü?üm bu konuya ilişkin link aşa?ıdadır. Çok güzel açıklamalar olması bakımından sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/howto/hold2.htm

Taner Sevim
balbunar
Rookie
Rookie

Bilgilerin uygun topic'te toplanması esasına dayanarak sorumu burada aktarmayı uygun gördüm.

Hold ile başlayan yaklaşma prosedürlerinde holdda en az bir tur atmak zorundamıyız? ?unun için soruyorum; holda başlangıç ve bitiş fixi üzerinde zaten aynı açıda uçmaktayım. Holda başlamadan prosedüre devam etsem olmaz mı? ATC olmadığı veya off-line uçulduğu durumlar için soruyorum. Geçi ATC prosedürü uygula dese de aynı şey.

Sevgiler, Ayhan Balbunar

balbunar at gmail.com

TK1093__|__
'---o--(_)--o---'
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

Benim de merak ettiğim bi durum genelde circle to land ler sola donuşle yapılıyor ve sonra VOR a doğru uculup belli yukseklikte holdinge başlanıyor.Fakat holdinglerde donuşler genelde sağa doğru ve bu şekilde VOR üzerinde yapılan holdingler sola doğru.Yani iki durumdaki holding yönü farklı olabilmekte sanırım,bu tespit doğru mu?Tesekkurler,iyi ucuslar...

Serhan Tüzemen
THY 1789

request clerance for take off....
Post Reply

Return to “Training Lounge”