De?erli kaptanlar
uça?ımızın panelindeki VOR LOCK ve NAV dü?melerini hiç kullanmadım.Ben genelde bir VOR a gidiyorsam SID chartına göre radial tutup sinyali manuel yakalıyorum.En route esnasında ise Türkiye en route chartındaki hdg'e göre VOR IS leri yakalıyorum.Bu nedenle bu 2 özelli?in hakkında bilgi almak istiyorum.Mutlaka bir yararı vardır.Bu konuda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
saygılar
TK656
selim bilgin
VOR LOCK ve NAV
-
- Junior Member
Değerli Kaptanım..
Vor lock seçeneği vor a kitlemek anlamına geliyor.örnek 116.90 BIG vor una bağlandığın zaman HSI ekranındaki vor u görüp ortaladığında vor lock seçeneğine basarsan hiç sapma göstermeden bağlı olan vor u takip eder.bu arada bir sonraki HDG yi ayarlayabilirsin uçağı yönünü hiç etki etkilemez.yalnız vor a 1-1,5 nm kala vor lock seçeneğinden çıkıp HDG yi seçmelisin ki bir sonraki uçacağın başa gitsin.
Sevgiler
Levent YILMAZ
Mavi Göklerde Buluşmak Üzere.....
Vor lock seçeneği vor a kitlemek anlamına geliyor.örnek 116.90 BIG vor una bağlandığın zaman HSI ekranındaki vor u görüp ortaladığında vor lock seçeneğine basarsan hiç sapma göstermeden bağlı olan vor u takip eder.bu arada bir sonraki HDG yi ayarlayabilirsin uçağı yönünü hiç etki etkilemez.yalnız vor a 1-1,5 nm kala vor lock seçeneğinden çıkıp HDG yi seçmelisin ki bir sonraki uçacağın başa gitsin.
Sevgiler
Levent YILMAZ
Mavi Göklerde Buluşmak Üzere.....