APU ile sorunum uçuşu tamamlayıp, motor kapamadan önce aktif olmaması. Öncesinde uçuşa başlamadan Checklist'leri uygulayarak sorunsuz çalışıyor. (Zaten duvarlar checklist'leri yapıştırmaktan artık görünmez hale geldi

FlightRecorder malum motor kapatmadan uçuşu raporlamadığından hadi artık yolcular bir süre ışıksız kalsın diyerek Engine Master'ları OFF yapıyorum; ancak uçuşumu raporlayıp sonrasında tekrar kalktığım meydana dönmek istediğimde yakıt alıp Checklist'leri uygulayarak APU çalıştıracağım zaman bir türlü APU devreye girmiyor. Her seferinde uçuşu tamamladıktan sonra Flight Simulator'u kapatıp açarak en baştan işe başlamam gerekiyor ki bu da nereden baksanız yarım saatimi alıyor. (Zorunlu bir ihtiyaç molası yani[:(!])
AutoThrottle zaten sorunsuz çalışıyor; ancak TOGA kullandığınız zaman FMC'e girdiğiniz V1 VR V2 hızlarını tutmuyor. Zaten VR ve V2 hızlarını MCP Speed'den set ederek ayarlıyoruz; ancak kalkıştan sonra TOGA'dan A/T'ye geçtiğimde uçak MCP'deki hızı tutmuyor. (Tabi burada VR hızını ayarlarken Speed'in solunda yeşil bir ışık yanıyor, eğer onu söndürüp de tekrar hızı set edersem tutuyor)
PROFILE ile OFFLINE birkaç denemem oldu; LTAC-LTBA yaptım, uçak tırmanırken PROFILE'e geçer geçmez burnunu aşağıya verip dalışa geçti, FMC'den kontrol ettim her şey (fix/yükseklik değerleri) gayet uygun gözüküyordu; o zamandan sonra artık PROFILE'i kullanmamaya karar verdim.
Eğer sizde bunlar sorunsuz çalışıyorsa neler yapılması gerektiğini açıklayabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler..
Onur VARDAL
TK559
"Turkish Double Five Niner"