FSX FSS INN Chat Sorunu?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY2502
Junior Member
Junior Member
Name: Necmi ŞENTUNA
PID: 2502
Vatsim ID: 1257231
City: IZMIR

6 sene oldu sanıyorum :)

suanda fs9 kullanıyorum, fsx'de kurulu ama orda fsinn'de bir problem var sanıyorum bağlantı kurulamıyor bi türlü, baya uğraştırdı

tekrar teşekkürler
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

THY2502 wrote:6 sene oldu sanıyorum :)

suanda fs9 kullanıyorum, fsx'de kurulu ama orda fsinn'de bir problem var sanıyorum bağlantı kurulamıyor bi türlü, baya uğraştırdı

tekrar teşekkürler
Hocam IP degistirmeyi denemismiydiniz bilemiyoruma ama eger denemediyseniz assagidaki linkte bulunan IP adreslerini tek tek deneyiniz, bir tanesi mutlaka baglanmanizi saglayacaktir. Eger sorun bunun disinda baska bir sebepten degil ise tabiki.

http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/vat ... servers.pl
Erhan M. Artuc
THY2502
Junior Member
Junior Member

Erhan FsInn 'de soyle bir sıkıntı var, öncelikle FSX'i acıyorum. FSinn 'ni çalıştırıyorum bir sıkıntı yok. fakat setting'den vatsim'e geldiğmde default ıp olan "80.249.98.88 " numara çıkıyor. bunu değiştirip x ile cıkı yorum tekrar girdiğimde yine aynı ıp çıkıyor. load server çalışmıyor. Ip'yi yine calısan ıp'Lerden birine gore değiştirip bu sefer setting ekranında çıkmadan bağlan diyorum yine olmuyor. yine aynı sayfaya girdiğimde defaul ıp çıkıyor. verdiği hata da connection time out.
THY2502
Junior Member
Junior Member

Hocam ek olarak suanda yeni bir tecrübe edindim. Fsx açıkken, FSINN programlardan çalıştırırsam online olabiliyor. fsx içinden çalıştırırsam online olamıyor. neden olabilir acaba?
artuncs
Legend
Legend

Load server a bastiginiz anda hemen ip leri guncellemiyor. Yaklasik 8 yada 10 saniye gecmesi gerekiyor.

Benim size tavsiyem FSX calistirin bir meydana gidin ve FSInn'i ust menu add-on icinden degil de, Program files icindeki FSDT folderin icinden FsInnUI yonetici olarak calistirin ve oncelikle buradan Load Server a basin ve bir 10sn bekledikten sonra ip girdiginiz boxun sag tarafindaki assagi bakan kucuk ok isaretine bastiginizda butun IP adreslerinin dokuldugunu goreceksiniz.

FsInnUi icinden bu Ip leri deneyerek baglanmaya calisin. Basarili olur iseniz FsInUI kapatin ve hic Fsx ten cikmadan ust menudeki Add-on icinden FsInn calistirin ve goreceksinizki obur taraftan girdiginiz IP orada girili olmus olacak ve baglanacak. Eger o IP yok ise ustunde manual olarak o calisan IP siz girin ve oyle deneyin.

Gene olmaz ise Firewall engellemesi olabilir diye dusunuyorum.
Erhan M. Artuc
THY2502
Junior Member
Junior Member

deniyorum hemen
artuncs
Legend
Legend

THY2502 wrote:Hocam ek olarak suanda yeni bir tecrübe edindim. Fsx açıkken, FSINN programlardan çalıştırırsam online olabiliyor. fsx içinden çalıştırırsam online olamıyor. neden olabilir acaba?
Ben yazarken siz yazmissiniz simdi gordum. Siz yukarda yazdiklarimi bir deneyin sanirim olmasi lazim. FsinUI icinden calismasi firewall sorunu olmadigini gosteriyor diye tahmin ediyorum.
Erhan M. Artuc
THY2502
Junior Member
Junior Member

hocam o oldu sanıyorum simdi FDR 'yi deniyorum FDR'nin FX versiyonu için FSUIPC4'u indirmiştim, FDR'yi çalıştırıp accept dediğim de "Please resume your simulator before getting in " mesajı veriyor bilginiz var mı?
Last edited by THY2502 on 08 Nov 2014, 16:39, edited 1 time in total.
artuncs
Legend
Legend

Resimde Settings icinde gordugunuz o kisim (Pause on Task Switch) secili olmamasi lazim onu ayni sekilde yapiniz.

FDR hic bir sekilde FS'inizin 1 dakikadan daha fazla pause olmasini kabul etmemektedir. Olmasi durumunda 1 dakika icinde sizi disq edecektir, malumatiniza olsun.

Image
Erhan M. Artuc
THY2502
Junior Member
Junior Member

tamamdır hocam, dün izmire uçmuştum, bugün ise istanbuldan online olmaya calısıyourm. sanıyorum onun için de FDR iizn vermiyor. izmirden online olmam lazım. simdi aklıma geldi o da. deneceğim hemen

cok teşekkürer tekrar bilgilendirme yaparım.
artuncs
Legend
Legend

Evet en son kaldiginiz meydandan yeni bir ucus alip devam edeceksiniz. Charter olarak istediginiz meydanalara ucabilir yada schedule ucuslar ile gercekte bulundugunuz meydandan THY'in hangi ucus noktalarina seferleri var ise oralara ucabilirsiniz.

Ilerde Jumpseat puanlariniz arttiginda istediginiz bir meydana ticket alarak o meydandan baslayabilirsiniz.
Erhan M. Artuc
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”