PMDG fren ısısı
- THY4752
- Average User
- Name: Hakan PALIOGLU
- PID: 4752
- Vatsim ID: 1101377
- City: Istanbul
PMDG NGX o bilgileri getiriyor ekrana ancak ben onlarin degistigini hic gormedim. Sert indigmde bile sifir da duruyor sabit. Farkli bir ayari varsa hemen b.k atmayayim 

- THY3098
- Junior Member
- Name: Mert Ataklı
- PID: 3098
- Vatsim ID: 1199890
- City: Ankara
Yasin hocamın da belirttiği gibi NGX için FMC> Equipment>Brake Package bölümünde fren diski için karbon ve çelik olmak üzere 2 farklı materyal belirlenmiş. Eğer çelik(steel) olanı seçerseniz ısıyı daha çok absorbe ettiği için yüksek sıcaklıklarda frenlemede sorun yaşayabilirsiniz. Ancak karbon paketi seçerseniz sıcaklıktan ötürü frenleme sıkıntısı çekmezsiniz.
Saygılarımla
Saygılarımla
Mert Ataklı
PID: 3098
Ankara 07/04/1989
PID: 3098
Ankara 07/04/1989
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
Bir deneme yapayım dedim PMDG NGX teki fren ısılarının değer gösterip göstermediğine dair arkadaşlar...
Baktım ki değer gösteriyorlar. Resimde sarı renkle göstermeye başladığı halini görebilirsiniz. 5.3 ne cinsinden bir değer onu bilmiyorum ama. Eğer bunu bilen bir arkadaşımız varsa bizimle paylaşabilir mi?
Biraz daha detaylı bi çalışma yapıp acaba frenleri daha fazla zorlarsam frenleme mesafesinde yada komple frende bir sıkıntı yaşar mıyım bir ara da bunu deneyeceğim...

Herkese keyifli uçuşlar...
Baktım ki değer gösteriyorlar. Resimde sarı renkle göstermeye başladığı halini görebilirsiniz. 5.3 ne cinsinden bir değer onu bilmiyorum ama. Eğer bunu bilen bir arkadaşımız varsa bizimle paylaşabilir mi?
Biraz daha detaylı bi çalışma yapıp acaba frenleri daha fazla zorlarsam frenleme mesafesinde yada komple frende bir sıkıntı yaşar mıyım bir ara da bunu deneyeceğim...

Herkese keyifli uçuşlar...
-
- VIP Member
- Name: İlker Değirmencioğlu
- PID: 2445
- Vatsim ID: 1011091
- City: Istanbul
Uğur,
Deniz yada Berhan daha detaylı cevap verecektir ama, BTMS (Brake Temp Monitoring System) 737'lerde opsiyonal satın alınıyor sanırım.
Değerler ise birimsiz, 0-10 arasında değişiyor. 5 yada üzeri olunca sarı oluyor, yüksek sıcaklık anlamına geliyor.
Deniz yada Berhan daha detaylı cevap verecektir ama, BTMS (Brake Temp Monitoring System) 737'lerde opsiyonal satın alınıyor sanırım.
Değerler ise birimsiz, 0-10 arasında değişiyor. 5 yada üzeri olunca sarı oluyor, yüksek sıcaklık anlamına geliyor.
FlyTHY IT Manager
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
Anladım İlker teşekkürler...
Berhan Kaptan yorumlarını bekliyoruz...
Sarıdan kırmızıya geçiş var mı, yada atıyorum 5 oldugunda frene basmayı deneme gibi birşeyler bilmemiz gerekiyor mu acaba?

Berhan Kaptan yorumlarını bekliyoruz...
Sarıdan kırmızıya geçiş var mı, yada atıyorum 5 oldugunda frene basmayı deneme gibi birşeyler bilmemiz gerekiyor mu acaba?