Flare

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Air
Junior Member
Junior Member

CAT III şartı derken <50 metre kast ediliyor

Volkan Erdogan
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

volkan bey , pilotların inişi sert yapmalarının yada sizin öyle hissetmenizin birkaç sebebi vardır ama askeri kökenli olmaları bu sebeplerin sonunda gelir.O yüzden her defasında kötü iniş , kötü pilotaj vb gibi yakıştırmaları yaparken dikkatli olmak lazım.

pistin yapısı, uçağın içinde bunu sert hissetmemize sebep olabilir. Türkiye'de her meydanda birinci sınıf, dayanma kapasitesi yüksek asfalt pist bulunmuyor.Buna Atatürk Havalimanı'da dahil.

baz inişlerde pilotların uçağı yere nispeten sert vurdurdukları bilinen bir teknikdir.Bu öncelikle hava durumuna bağlıdır, ikinci olarak'da pistin teker değme noktasındaki daha önceden kalmış lastik kalıntılarıdır. diğer bir faktörde yüzey rüzgarı ile uçağın tipine göre , sizin oturduğunuz yere göre uçağın amörtisorlerinin hassasiyetidir.

yere sert vurdurma hikayesi kısaca şudur, tekerlerklerin yere daha kısa ve sert bir hamle ie temas etmesini sağlamak. hafif dokunuşlarda tekerlek döndüğü için yanma alanı arttığından lastiğin ömrünün azalması yanısıra bu esnada ısınan lastiğin zemindeki kaygan yüzeye tutunamaması örnek olarak verilebilir.

Bu her defasında olacak anlamı taşımaz ama bazı pilotların benimsediği bir iniş tekniği olabilir. özellikle yağmurlu ve karlı havalarda sert inişin "hidroplaning" ihtimalini azalttığı da söylenir.

bunlarda küçük takvim arkası notları olsun :)

Hakan737Guven
Air
Junior Member
Junior Member

:) Hocam yine bilgiye boğdunuz bizi,yine cahil hissettim kendimi(kafiyeli oldu),şaka bir yana teşekkür ederim bilgi için bunu bilmiyordum,ben hep askerinin verdiği alışkanlıkla sert inelim indiğimiz belli olsun anlayışıyla bu inişlerin yapıldığını düşünüyordum.

Volkan Erdogan
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”