Microsoft XP Kullanıcıları: SP2'yi yükle

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
vbnick
Average User
Average User

Arkadaşlar,

Ne kadar Microsoft hayranı olsam ve ürünlerini kullansamda bu sefer Microsoft harbi yapaca?ını yaptı.[:0] Bildi?iniz gibi bu ay başı XP için gerekli olan Service Pack 2'yi duyurdu. Ylk başta Ntvmsnbc gibi haber kanallarda çook spekule edilen birşeydi bu SP2'nin problemler çıkardı?ı fakat kendim yükledim ve tanık oldum ayrıca iş yerinde yaptırdı?ımız bench testlerdede baya problemli çıktı. [:(!]

Özellikle FS9 kullanıcılarına dikkat diyorum çünkü SP2'yi yükledikten sonra trafi?in yo?un oldu?u bölgelerden geçerken FS tıkanıyor veya tamamen donuyor..Windows 'socket memory over loaded' diyip windows'un tamamen çökmesine sebeb veriyor. Ayrıca bu safhada, 1GB RAM'ı olan bir makinanın 800mb lık bir bölümünü kullandı?ı tespit edildiki bu çok tehlikeli hem yazılımlar hem donanımlar için.

Benim size önerim e?er problemsiz ise XP kurumunuz hiç güncellemeye gerek yok şimdilik.

Biz bu durumu Microsoft'a bildirdik, onlar bu konuda daha önce birkaç sorun daha bildirildi?ini ve üzerinde u?raştıklarını bildirdiler. Ayrıca Teşekkür ettiler..Fakat Teşekkür yapılan hatayı kapatmıyor tabi...

Komik olan FS te Microsoft ürünü SP2'de ve birbirlerini engelliyorlar...:D:D

Ylgili arkadaşlar bana email yolu ile kontak kurarlar ise ben onlara bu hatanın teknik detayını ve sebebini postalarım.

Neyse size iyi ve güvenli uçuşlar...

TK1128

Kayhan TANRISEVEN

ASIL VE ASYL OLAN KARTALDIR. (139. FILO)
TK550
Senior Member
Senior Member

Bende yüklü,daha problem çıkarmadı hiç.Gerçi artı birşey de görmedim.
Kısaca, henüz yüklemeye değmez...

Ural Köseoğlu
TK550
bkelceoglu
Newbie
Newbie

Merhabalar,
Galiba bende de bir kac sorun cikti, galiba SP sorumlusu. Soyle oldu efm.
Gayet gusel bir sekilde FS mi calistirdim, ucagimi sectim, (offline) taxi'ye baslamadan dedim ki kendi kendime, hadi su display settingsleri bir miktar daha arttiriyim, yaptim. Fakat monitor resulasyon degistirirken takilip kaldi. Bir turlu resulasyon degistiremedi. Sonra zaten FS coktu. Arkasindan tekrar calistirmaya kalkinca da bana direct3d olmadigini, hardware'mi kullanamadigimi soyledi. Bi daha yukledim, hatta internetten en yeni surucuyu bulup yukledim, problemler bitmedi. Hic bir sekilde artik display settingsleri degistiremiyorum. Bilginiz var mi? Artik hardware degil software grafik hizlandiricisini kullanabiirim diyo.
Bekir.

Bekir KELCEOGLU
TK1227
vbnick
Average User
Average User

Bekir hocam selamlar...

Verdiğiniz bilgiler biraz yetersiz...yani hangi windows sürümünü kullanıyorsunuz..otomatik güncelleme (automatic update feature) açıkmı...ve ekran kartını overclock yapacak herhangi bir yazılım yükledinizmi son günlerde...(windows korsanmı?[:(][:(!])bu sorular cevaplanırsa size daha doğru bir şekilde yardımcı olabilirim..direk SP2'ye atmak doğru olmaz suçu :D

Ama yukarıda belirttiğiniz sorun bize rapor ettiğimiz ve teknik detayı Directx 9c ile alakalı bir soruna benziyor..buda SP2 ile default yüklenen bir parça..

Biz bunun gibi 12'ye yakın sorun belirledik her 10 makinadan 6'sında... tabi sorun çıkarmayanlada var.. Bunlardan biriside Ural hocam...çok şanslı valla..:D Bunları Microsoft EMEA 'ya bildirdik..fakat onlarada yüzlerce beta tester ve end user çoooktan bu sorunları bildirmiş....Yani evet bu sefer Harbi Microsoft batırdı:o)

Konu ile daha fazla bilgi verirseniz gerekli kurtarma bilgisinizi size vermeye çalışırım...

İyi günler efm...

TK1128

Kayhan TANRISEVEN

kayhan@turkishbird.com

ASIL VE ASİL OLAN KARTALDIR. (139. FILO)
bkelceoglu
Newbie
Newbie

Kayhan Kaptan,
Galiba sorunu cozdum. Benim sistemim biraz eski. Ama simdilik idare edecegiz... :)
Ekran kartini tamamen kaldirip yeniden yukledim. Gayet iyilesti simdi. Yine de tesekkur ederim yardimlarinizdan dolayi. FS 2004 silip terar 2002yi kurdum.
Fakat bir aralar bir yerden download edipte unuttugum bir dosya var, simdi de onu bulamiyorum, belki siz yardimci olabilirsiniz. Hani Bu SB ekranini FS nin icinde gormeye yarayan bir modul. Onu unuttum. Ha bi de bu aralar serverlar mi cok mesgul yoksa ben mi baglanamadim, Europe C ye denedim, olmadi, halbuki zirt diye baglanirdim eskiden.
Yinede hersey icin tesekkurler.
Bekir,

Bekir KELCEOGLU
TK1227
TK550
Senior Member
Senior Member

Bahsettiğiniz hostsb.dll sanırım
http://www.vatsim.net/downloads.html

Serverları kontrol etmek için Servinfoda "network servers" sekmesine tıklayıp,hangi server sağlam ya da daha iyi gibi bilgileri alabilirsiniz

Ural Köseoğlu
TK550
bkelceoglu
Newbie
Newbie

Kaptanim,
Cok tesekkur ederim. Hemmen gidip indiriyorum.
Allah tuttugun lovyeyi altin eylesin.

Herkese iyi ve keyifli ucuslar.
Bekir.

Bekir KELCEOGLU
TK1227
TK550
Senior Member
Senior Member

quote:Allah tuttugun lovyeyi altin eylesin.

:D:D:o)

Ural Köseoğlu
TK550
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”