Merhabalar,
Bikaç hafta önce LTBE havaalanını indrip kurdum. Tam olarak aynı zamana mı denk geliyor bilemiyorum ama, yine birkaç hafta önce LTBE yaklaşmada ILS sinyali alamamaya başladım.
LTBE scenerysini kaldırıp denedim ama de?işen birşey olmadı. World Map'de LTBE için ILS gözüküyor (yeşil ok), frekansı da var, ancak Rw09'a yaklaşmada ILS sinyali gelmiyor.
FS2002 kullanıyorum bu arada.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
FS234
Levent
LTBE yaklaşmada ILS sinyali alamıyorum
- THY4743
- Senior Member
- Name: Targan UNUTMAZ
- PID: 4743
- Vatsim ID: 1130878
- City: Istanbul
Levent kaptan merhaba,
Benim bildiğim kadarı ile LTBE(Bursa)havalimanında ILS yok.
Bende FS2002 kullanıyorum ve emin olmak için GPS tende baktım, fakat ILS görünmüyor.
Sevgiler,
TK57/Targan UNUTMAZ
tago...
Benim bildiğim kadarı ile LTBE(Bursa)havalimanında ILS yok.
Bende FS2002 kullanıyorum ve emin olmak için GPS tende baktım, fakat ILS görünmüyor.
Sevgiler,
TK57/Targan UNUTMAZ
tago...
Cevabınız için teşekkürler.
İlginç bir durum. Dediğim gibi World Map'de görünüyor. GPS'i bu akşam kontrol edip orda da görünüp görünmediğine bakacağım.
Acaba bu gibi dataların güncellenmesi mümkün müdür? Güncellenebiliyorsa bu iş nasıl yapılır?
FS234
Levent
İlginç bir durum. Dediğim gibi World Map'de görünüyor. GPS'i bu akşam kontrol edip orda da görünüp görünmediğine bakacağım.
Acaba bu gibi dataların güncellenmesi mümkün müdür? Güncellenebiliyorsa bu iş nasıl yapılır?
FS234
Levent
Levent bey,
Fs2002'de Bursa (LTBE) ve Bursa-Yenisehir AB (LTBR) meydanlarinin her ikisinde de ILS gozukmemektedir.
Gercek hayatta ise durum soyledir.
Bursa (LTBE) : Meydan kapalidir. Faal oldugu donemlerde ise VOR-DME / VOR / NDB yaklasmalari vardi.
Bursa-Yenisehir AB (LTBR) : Meydan faaldir. 25R pisti icin ILS mevcut olup frekasi 109.7 IYEN (.. -.-- . -.) ve son yaklasma korsu (Final Approach course) 251M derecedir.
Saygilarimla
Serdar Sualp
Fs2002'de Bursa (LTBE) ve Bursa-Yenisehir AB (LTBR) meydanlarinin her ikisinde de ILS gozukmemektedir.
Gercek hayatta ise durum soyledir.
Bursa (LTBE) : Meydan kapalidir. Faal oldugu donemlerde ise VOR-DME / VOR / NDB yaklasmalari vardi.
Bursa-Yenisehir AB (LTBR) : Meydan faaldir. 25R pisti icin ILS mevcut olup frekasi 109.7 IYEN (.. -.-- . -.) ve son yaklasma korsu (Final Approach course) 251M derecedir.
Saygilarimla
Serdar Sualp
Serdar Bey bilgiler için teşekkürler.
Dün GPS ekranından da kontrol ettim. LTBE için ILS varmış gibi gösteriyor.
Tahminimce ben LTBE havaalanı eklentisini kurunca NAVAID datalarında değişiklik oldu. (Eklenti kurulduktan sonra AFCAD ile güncelleme de yapılıyordu.) ILS bilgisinin AFCAD ile düzenlenebileceğinden emin değilim ama AFCAD dökümantasyonuna bir bakacağım.
Gerçi çok da sorun değil, fazladan bir yeşil okun zararı olmaz.
FS234
Levent
Dün GPS ekranından da kontrol ettim. LTBE için ILS varmış gibi gösteriyor.
Tahminimce ben LTBE havaalanı eklentisini kurunca NAVAID datalarında değişiklik oldu. (Eklenti kurulduktan sonra AFCAD ile güncelleme de yapılıyordu.) ILS bilgisinin AFCAD ile düzenlenebileceğinden emin değilim ama AFCAD dökümantasyonuna bir bakacağım.
Gerçi çok da sorun değil, fazladan bir yeşil okun zararı olmaz.
FS234
Levent