Nasil ki F1 de Ferrari fanatikleri varsa; bende gercek anlamda bir Airbus fanati?i oldugumu rahatlıkla söyleyebilirim. (Bir Fenerbahçe- Bir Airbus başka uçan tanımam

Her neyse espriyi fazla uzatmayayim.
Soru-1)Pss A320 AOM de Fuel ile ilgili bölümde yakıt sıcaklı?ının max 54 C derece ve min.-36 C derece olabilece?i özellikle daha soguk ortamlarda ucus irtifasının de?iştirilmesi isteniyor. Ancak uctugumuz herhangi bir seviyede yakıt ve ortam sıcaklı?ı cok daha dusuk olabiliyor. Bu durum da MCDU Prog. sayfasına baktıgımızda ucus irtifasının uygun oldugunu görebiliyoruz veya daha da yüksek irtifalar tavsiye edebiliyor. (tabii aslinda bu ucagin GW ve uculan mesafeye göre de?işmekle birlikte)ucusta ise herhangibir problem cıkmıyor (fs de realty "hard" olmasına ragmen) Şimdi bu durum normal midir? yoksa gercekte yakıt tanklarında ısı; "ne bileyim" wing anti-ice sistemi gibi bir seyle ısıtılır mı? Yani buna pek ihtimal ver miyorum ama; aksi takdirde ucus irtifasının degişmesi gerek buda tüm ucusun FL270 gibi bir irtifada veya daha aşşagı seviyelerde yapılması demek bu da bana pek gerçekci gelmiyor.
Soru-2) Alçalma modunda Open-des. mi daha cok uygulanıor yoksa V/S ile alçalma mı uygulanıyor. Zira bu güne kadar open-des. alçalmalarda ucak hep cok yüksek bir varyo ile ve kısa zamanda alçalma yaptıgı için bana pek gerçekçi gibi gelmedi.
Sorular hakkında yardımlarınızı bekliyorum özellikle Airbus Inst. Rating' ci arkadaslardan.
(bu arda ufak bir ps. Sn. Selim Kaptan uzun zamandır görüşemedik sayet bu topic' i okursan engin tecrübelerine ihtiyacımız var ona göre)
Sevgi ile kalın sanırım bu topic altında daha cok sorum olacak umarım yanıtlarda eksik olmaz.
Serhan Önür
TK396