Inilecek Pist Secimi !!!

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
TK1019
Newbie
Newbie

Herkese Merhaba !

Benim takildigim bir konu var. Ucusumuza baslamadan once inecegimiz havaalanindaki hangi piste teker koyacagimizi nasil tayin ediyoruz ?
OFFLINE ucarken FS ATC'si beni, inilecek alana gore yonlendiriyor.
Peki ONLINE ucarken eger ATC yok ise hangi piste teker konulacagina nasil karar veriyoruz ?

Bu isi bir ornekle bana anlatabilecek varsa 40 yil kulu kolesi olurum :D:D:D !!!

Hayirli Ucuslar Dilerim

Tolga Seref KAYA
TK-1019
TK550
Senior Member
Senior Member

Forumun search kısmına ''pist seçimi'' yazıp aratmanız yeterli,bu konu daha önce çok tartışıldı çünkü...

Kolay gelsin

Ural Köseoğlu
TK550
ozyagtir 1
Junior Member
Junior Member

Sevgili Tolga,
Bu konu daha önceleri forumda bir çok kez tartışıldı.eğer search ettirirsen.bir çok ayrıntılı bilgi bulabileceksin.
temel olarak ineceğin pist şeçimini şu şekilde yapıyoruz:

inerken rüzgarı mutlaka karşıdan almalısın.bunun için o meydandan kalmadan önce ineceğin meydanın metar raporunu alman gerekiyor.bunu flyşy'nin sağ üst koşesindeki metar kismindan o meydan'ın ICAO kodu yazarak(LTBA;istanbul için mesela) yada squawk box'taki ACARS kısmından alabilirsin.
burada verilen rüzgarı baz alarak,örneğin 010/9kt ise LTBA için 36R pistini,eğer 180/8kt gibi ise 18L pistine inmen gerekir.rüzgar 5kt'nin altındaysa rüzgar calm olarak tanımlanır.bu durumda havadaki ve yerdeki trafikleride dikkate alarak istediğin pistten kalkış ve iniş yapabilirsin.kalkarkende aynı prensibi kulanarak rüzgari karşıdan alıp kalkarız.ama rüzgar herseferinde tam karşıdan esmez bu durumda rüzgara karşı en az açı yapacagımız pisti seçeriz.

Murat Özyağtır
TK1019
Newbie
Newbie

Merhaba Herkese

Oncelikle, her zaman icin sormak istedigim bir konuyu sormadan once, formun arama kismindan arattirdigimi belirtmek isterim. Eger cikan sonuclardan aldigim bilgilere gore konuyu halen tam olarak iyi anlamamissam tekrar sorarim.
Bu konunun daha onceden gectigini bende hatirliyorum. Ancak ne sekilde arattirdiysam bir turlu cevap alamadim. Forumun, server azizligine ugrayip cokmesinden sonra hepsi recover edilemedigini biliyorum. Sanirim tartisilan bazi konular bu sekilde yok oldu....

Gostermis oldugunuz ilgi icin tesekkur ederim.

Hayirli Ucuslar Dilerim

Tolga Seref KAYA
TK-1019
TK550
Senior Member
Senior Member

http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TO ... ist,seçimi
http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TO ... ist,seçimi

Yukarıdaki linkler de işinize yarayabilir

iyi uçuşlar

Ural Köseoğlu
TK550