Olay1
Yer: TOKER ile PETAR arasında
B734 yükseklik: 270
B777 yükseklik: geçiş esnasında atc, 777"yi planda yazan 330 e çıkması için ikaz ediyor. ve 734 trafi?ini soruyor.
Olay2
Yer: Esenbo?a"nın 6-7 mil kuzeybatısı.
B734 ve DC9 aynı yükseklikteler.DC9 kalkıştan sonra do?u yönünde devam etmek için sa?dan dönüyor.
Olay1 de atc beni(B734) ve 777"yi trafik hakkında bilgilendirdi.Bu durumda uçaklardan herhangi biri pozisyon de?iştirmeli miydi?
Olay2 FS2004 ün AI traffi?inin biraz daha üzerinde çalışılması gerekti?ini gösteriyor bence.Kısaca özetleyecek olursak. PETAR dan ANK e ve ordan da 03R pistine yöneldim. Yniş istedim. Yrtifam çok fazla oldu?u için pass geçtim ve BUK üzerinden 231 yönüne geri döndüm. Tam 231 e döndü?ümde kule DC9"e kalkış için izin verdi.
DC9 un kalkışını zoom yaparak izlemeye başladım. DC kalkıştan hemen sonra do?uya(bana göre sola;tam üzerime:O ) dönmeye başladı.
Gerçek hayatta ne olması gerekirdi? çünkü yaklaşık 300 m saat 2 yönümde bir DC9 ters yönde geçiyor. Bu olay 7500 ft te ve 03R dan 6-7 mil uzakta gerçekleşiyor. Gerçek ATC ler bu olayı sadece izlemekle mi yetinir yoksa benim do?rultumu mu de?iştirir ya da DC9 a kalkış izni mi vermezdi???
Bence FS2004 biraz daha üzerinde çalışılması gereken muhteşem grafiklere ve efektlere sahip bir sim.Sizce?
TK726 Hazım ?.
Sky is our playground.
Fs2k4 de AI Trafiği
son resim haricindeki tüm resimler gözükmüyor bu resimleri internet ortamından link verilmesine izin verilen bir siteden göstert melisiniz...bu sorunlar belkide oyunun beta olmasından kaynaklanıyo olabilir