Microsoft DirectX 9.0

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296
City: Istanbul

Windows tabanlı bilgisayarlarda grafikleri, video görüntüleri, 3D animasyonları ve sesleri en iyi şekilde çalıştırmaya çalışan bir grup teknolojinin ürünü olan DirectX 'in son sürümü Microsoft tarafından yayınlandı.

Desteklenen işletim sistemleri: Windows 2000, Windows 98, Windows ME, Windows XP

DirectX 9.0 websetup.exe : http://download.microsoft.com/download/ ... bsetup.exe

DirectX 9.0 Redistribution version.exe :http://download.microsoft.com/download/ ... redist.exe

NOT:FS'te denenmiştir Offline ve Online bütün koşullarda olumsuz hiçbir durum gözlemlenmemiştir...[;)]

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
M. John Yasar
Newbie
Newbie

quote:Originally posted by TC-BHN

NOT:FS'te denenmiştir Offline ve Online bütün koşullarda olumsuz hiçbir durum gözlemlenmemiştir...[;)]

Evet bende Falcon 4.0 SP3 te denedim pek birsey farketmedi, sanirim DX9 destekli bir grafik karti gerekiyor ayrica yaziliminda DX9 destekli olmasi lazim...

M. John "Bushmaster" Yasar
Rapid City, Souş Dakota, USA

The şree most useless şings to a pilot are şe altitude above you, runway behind you, and a tenş of a second ago.
Compaq Presario 5422RSH Pentium 4 @ 1.8 gHz 768 MB PC133 RAM WDC 60 GB & 30 GB HDD 16X LG GCE-8240B CD-RW 16X Toshiba SD-M1612 DVD-ROM NVidia GeForce 2 MX 100/200 64 MB SDR SB Live! 5.1 MP3+ Philips MMS205 4.1 Speaker System COM21 DOXport 1110 Cable Modem Epson Stylus C80 Epson Perfection 610 Logitech Wingman Attack 2 Quickshot Masterpilot Win XP Home Falcon 4.0 SuperPAK 3
Musashi
Junior Member
Junior Member
Name: Gürhan Okay
PID: 317

Bildigim kadarıyla 8.4'un Squawkbox ile problemi vardı. DX9 SB ile uyumlu mu?
İyi ucuslar

TK317
Gurhan Okay
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296

cevabı ilk başlıkta yazılıdır...

NOT:FS'te denenmiştir Offline ve Online bütün koşullarda olumsuz hiçbir durum gözlemlenmemiştir...

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
Approach

DirectX ile problem yasayanlar, su an sistemlerinde yuklu olan versiyon'dan kurtulmak icin;

http://www.freewebs.com/firecat

adresinden DirectX Uninstall Kit indirebilirler.Dosya DirectX V2.0/9.0a araliginda calisiyor.

Bilginize.

Sinan Sarp e.
drumex
Average User
Average User

quote:sanirim DX9 destekli bir grafik karti gerekiyor ayrica yaziliminda DX9 destekli olmasi lazim...

Evet bu dogru. Oncelikle hardware'in yazilimi desteklemsi lazim. Yani GeForce FX serisi veya ATI 9700 serisi (9600 da dahil olabilir hatirlamiyorum) bir ekran kartiniz olmadigi surece zaten bisey farketmezsiniz.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Image
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820

Sevgili Arkadaşlar,

Bir süredir windows'da ciddi sıkıntılar yaşıyorum:

1) Sık sık FS, FMC kilitleniyor. Kilitlenme olayı daha çok yeni pencere alçılırken yada boyutunu ayarlarken (Squawk Box ayarlarında) oluyor.

2) Task bar'da bazı programlar yok oluyor (örneğin Flight Recorder, Roger Vilco), programlar çalışmasına rağmen onlara ulaşıp işleme devam edemiyorum. 2 kez Flight Recorder taskbar'dan yok oldu, uçuşu normal olarak tamamlamama rağmen bir türlü rapor edemedim.

Bunların neticesinde saatler süren uçuşlarım yarım kalıyor, tamamlayıp rapor edemiyorum yada tam inişe geçerken ATC ekranından yok oluyorum vs vs, bi sürü sıkıcı durum.

Daha önce de bu türden olaylar yaşamış ve hard disk'i formatlayıp (W'98) yeniden kurmuştum, bir süre rahat ettim.

Bu kez scan registry türünden programlarla bir temizlik yaptım. Bir de Direct X 'i kontrol edeyim dedim, ne göreyim meşhur Version "9.0" !...

Acaba yaşadıklarıla Direct X 9 arasında bi ilinti olabilir mi? Topic'te bir arama yaptım Direct X 9 dan şikayetçi olan bir arkadaş sebepsiz yere crash olduğunu söylemiş. Ben de anlam veremediğim crash olayları yaşamış ve bunların karşı rüzgardan kaynaklandığı sonucunu çıkarmıştım. Halbuki şiddetli bir karşı rüzgar yoktu. Yalnız ben, diğer arkadaşların şikayet ettiği "farklı yerde görünme" sorununu hiç yaşamadım.

Direct X 9'u uninstal edip 8.1 falan yüklesem sorun çözülür mü?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar, sevgiler..
Murat Toloğlu, TK233
624

Sanırım directx 9 sorununu ilk yaşayanlardan biriydim ve cografik kayma şeklinde nitelendirmiştim. Sonradan uninstall ederek kurtulmuş ve uzun süre directx 7 kullanmıştım. 2 gün önce bazı programların çalışmaması nedeniyle bir CD'den directx 9'u tekrar yükledim ve aynı şekilde online olunca koordinat değişikliği sorununu yaşadım. Ancak Berhan beyin yukarıda verdiği linkten indirdiğim directx 9 sorunsuz çalışıyor[;)].

Teşekkürler.

Ateş Atamtürk
TK624 FLYTHY
THY65
Senior Member
Senior Member

Ateş Selam,

DX yüklü olmasına rağmen 2 gündür herhangi bir problem yok. Coğrafi kayma da yok, eskisi gibi kilitlenmeler vs de olmuyor. Yaptığım; Chip dergisinin ekinde gelen CD lerde bulduğum Windows registry ayarlarını temizleyen, start-up da kendi kendine çalışmaya başlayan programları silen yazılımlarla radikal bir temizlik oldu sadece.

Bir de mp3 mpeg file vs. paylaşımını sağlayan Kazaa iMesh gibi programları da sildim. Çünkü öğrendiğim kadarıyla bu programlarla birlikte, windows'a yerleşip internet kullanımı hakkında biyerlere rapor veren ajan programlar yükleniyormuş, bunlar da PC nin kapasitesini çok yüklüyormuş. Chip'ten bulduğum bir sistem bakım programı ile o programları da sildim. ?imdilik rahatım.

Kolay gelsin,
Murat TOLO?LU, TK233
624

Merhaba Murat,

Bahsettiğin CD'yi bulma imkanı var mı? Herhalde son sayının değildir[?].

Ateş Atamtürk
624

Bu arada ben sorunu tekrar yaşamaya başladım. Atatürk'ten kalkıp Erhac'a sorunsuz indim. Sonra tekrar online olup Atatürk'e dönmek üzereydim ki Erhaç'ta olmama rağmen, radarda Erhaç'tan yaklaşık 20nm uzakta görünüyordum. Erhaç'ta online olan başka bir arkadaşı radarda erhaç üzerinde gördüm ama havalimanında değildi[xx(]. Bu akşam bir daha bakacağım.

Ateş Atamtürk
THY65
Senior Member
Senior Member

Ateş Selam,

Sözünü ettiğim programlar Chip dergisinin 7/2003 saysının ekinde var. Drginin kapağında 101 bedava yazılım diye bir manşet var.

Bu arada, biraz önce yine bir Explorer hatası aldım ve Dial-Up Connection icon'u task-Bar dan yok oldu?? Ama dial-up connection çalışıyor. Ya arkadaşlar çalışan bir programın icon'u task-bar dan niye yok olur?? O lanet olası icon task-bar'a tekrar getirilebilir mi? Getirilemezse o çalışan programa tekrar ulaşılamaz mı? Dial-up connection önemli değil ama Flight Recorder gözden kaybolunca uçuşu tamamlasam da rapor edemiyorum.

Kolay gelsin.

Murat Toloğlu, TK233
624

Murat kaptan bahsettiğin durum bana biraz virütik gibi geldi. Bu arada ben sorunumu diğer topic'te Hakan Ünal'ın çözümüyle hallettim :).
Ateş Atamtürk
MD
Junior Member
Junior Member

Selamlar,

FS04 ' ü kurarken yüklemek durumunda kaldığım DirectX 9 ile ilgili olduğunu sandığım bir sorun yaşıyorum. Online FS02 ile uçarken (FS04 de sistemde yüklü) corafi kayma sorunu yaşamaya başladım Berhan beyin önerdiği versiyonu yüklüyorum ( redistribution version) İlk DirectX 9 u silmek gerekir mi. Forumda Sinan beyin belirttiği Kiti indirebileceğim WEB kapalı. Bu kiti bana gönderebilecek kimse varsa sevinirim.
DirectX 9 konusunda önerilerinizi bekliyorum

Can Hürel
TK393

CH
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”