RJ PANEL

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Arkadaşlar yapmış oldu?um AVRO-RJ Panelini Avsim ve Flightsim'e upload ettim. Avsim'de yayınlandı, birkaç gün içinde Flightsim'dede yayınlanır. Dosya adı rjpnlv1.zip
Yorumlarınızı bekliyorum,
Yyi uçuşlar,
Targan...

tago...
emil
Average User
Average User

Göstergeler okunaklı, güzel olmuş. Elinize sağlık.

Emil Akoğlu
emil@ltba.net
emil
Average User
Average User

Biraz önce bir hata fark ettim.
Panelden bakınca ve taxi ışığını açınca park halindeki uçak 1. screenshottaki gibi gözüküyor. Uçak park halindeyken 18/36 pistine dik duruyordu fakat paralel oldu ve sadece arka kısmı gözüktü.
Landing lightsları açınca 2. screenshottaki gibi oldu. Bu sefer sadece uçağın burnu gözüktü. Landing lightsları ve taxi lightsları kapatınca eski haline dönüyor. Sizde de böyle mi?

NOT: Screenshotlar gece çekilmiştir. Hata net gözüksün diye ışık efekti verdim.

Image

Image

Emil Akoğlu
emil@ltba.net
THY4743
Senior Member
Senior Member

Sevgili Emil,
Öncelikle Teşekkür ederim, ?u anda test ettim fakat bende hiçbir şekilde öyle bir hata görüntüsü yok. Bir sürü yerde ve uçak önünde denedim fakat böyle bir hata gözükmüyor. Acaba kullandığın uçağın aircraft dosyasından farkediyor olabilirmi bilmiyorum! Mesela bende aynı paneli başka bir RJ' ye koyduğum zaman taxi ve landing ışıkları kokpit içinden bile gözükmüyor:) Aircraft dosyasından farkediyor.

Bir dakika :))

Haaaaaaaaaa evet OK!!! Offline yada Online uçarken bir problem yok. Fakat FS'nin kendi trafiğini açtığın zaman gate'de duran uçaklarda bu problem var haklısın!! Fakat genede paneldenmi yada Aircraft.cfg dosyasındanmı bilemiyorum, test edip tekrar yazacağım.
Tekrar teşekkür ederim,
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Emil,
Test ettim, fakat dediğim gibi hatanın benim panelden kaynaklandığını sanmıyorum çünki, aynı uçağa başka bir panel koyduğum zamanda aynı hatayı yapıyor! Benim RJ panelini ise başka bir uçağa koyunca hata yok!
Bence hata Jon Murchison'un senin repaint yaptığın 146-300 (RJ100) modelinde gibi...Diğer modelleri landing ve taxi ışıklarını kokpit içinden göstermediği için bilemiyorum. Fakat bu modelde böyle bir hata var gibi...Bence Jon Murchison'a bir mail atalim derim, yada uçaklar senin uzmanlık konun sen bir bak [;)]
Sevgiler,
Targan

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Bu aradada, her pozisyonda yapmıyor! çok enteresan başka bir uçağı (FS Traffic'de) karşıdan gördüğü bazı pozisyonlarda yapıyor [;)]

tago...
emil
Average User
Average User

Paneli, repaintini yaptığım JOn Murchison'un modelinde kullandım. Sizin panelden önce Matşias Lieberecht'in panelini kullanıyordum ve sorunsuzdu.
Bir de bu paneli RJ-70'de deneyip bildireceğim.

Emil Akoğlu
emil@ltba.net
emil
Average User
Average User

Jon Murchison'un RJ-70 ile denedim, sorun çıkmadı. Dediğiniz gibi sadece Jon Murchison'un RJ-100'ünde oluyor. Neden acaba?

Emil Akoğlu
emil@ltba.net
THY4743
Senior Member
Senior Member

Hakikaten enteresan, RJ100'e herhangi bir boeing panelini koyduğum zamanda yapıyor. Ve her pozisyondada yapmıyor :) Bazen yapıyor. Aitcraft cfg.den olacağını sanmıyorum acaba air. dosyasındanmı oluyor? J. Murchison'a sormak lazım aslında :)
Targan...

tago...
emil
Average User
Average User

Jon Murchison'un RJ modellerinde aircraft.cfg hataları olabiliyor (bende var mesela). 18.000 feet'ten sonra tırmanırken uçak hız kazanmıyor ve hız kaybediyor. Bu sorunu aircraft.cfg'den halettim. Bir sorun daha yaşıyorum, taxi yaparken uçak çok zor dönüyor. Aslında Jon Murchison'a mail atıp bunları bildirmek lazım.

Emil Akoğlu
emil@ltba.net
THY4743
Senior Member
Senior Member

Evet Emil haklısın aynı sorunlar aynen bendede var. Uçak taxide zor dönüyor, tırmanırken hızlanmıyor [}:)] Bencede bunları bir mail atıp bildirelim [;)] Bu arada sorunları nasıl hallettin banada yollarmısın yeni aircraft.cfg'yi?
Sevgiler,
Targan...

tago...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”