VVFR Club Uçaklarla ilgili sorun

Aircrafts, paints, aircraft systems information, how to do's. (Uçaklar, boyamalar, uçak sistemleri ve kullanım bilgileri.)
Post Reply
User avatar
Apollo
Legend
Legend
Posts: 1245
Joined: 25 Dec 2008, 22:49
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara
Location: Turkey

Merhabalar

THY3081 Oğuzhan Güngör KAptanın bana attığı özel mesajı geç de olsa gördüm.

BAhadır Hocam sizin çözüm de çözüm olmamış acaba başka bir yöntem var mıdır? Ya da sorun çözüldü mü?


Selamlar Erdal Hocam. Konu başlıklarını siz açtınız diye size yazmanın uygun olacağını düşünüyorum.
MS FSX de default olarak bulunan uçakların ve helikopterlerin FDR a tanıtılması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?. Daha önce Bahadır Alkes kaptanım ile yazışmıştık. Dediklerini yaptım ama çözüm olmadı, yine FDR tanımadı. Aşağıda Bahadır kaptanın gönderdiği cevabı da bulabilirsiniz.
Saygılar

"Oğuzhan kaptanım merhabalar,

Kusura bakmayın mesajınızı çok geç gördüm. Hocam bahsettiğiniz uçaklar aslında FDR ye tanıtıldı ama sorun FSX in aircraft.cfg dosyasından kaynaklanıyor. Her iki uçağın da air dosyası küçük harflerle isimlendirilmiş olmasına rağmen aircraft.cfg dosyası içinde ilk farf büyük yazılınca FDR bulamıyor. Her iki uçağın da cfg dosyasında elle düzeltme yapmanız lazım, şöyle ki..

aircraft.cfg dosyasını notepad editor ile açınca şu satırları bulun (BE58 uçağı için, aynı işlemi diğer uçağa da yapmanız lazım)
sim=Beech_Baron_58

tüm bu satırları şuna çevirin..
sim=beech_baron_58

Bahadır ALKES"
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
User avatar
THY3716
Legend
Legend
Posts: 1389
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118
City: Istanbul
Location: Turkey

Abi default uçaklar her zaman tanıtılıdır zaten.
Lead me, follow me or get out of my way !
User avatar
THY3081
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: 25 Jun 2011, 15:25
Name: Oguzhan GUNGOR
PID: 3081
Vatsim ID: 1196472
City: Istanbul
Location: Istanbul

Selamlar Değerli Kaptanlarım,
Geç de olsa çözüme ulaşmış bulunmaktayım. "aircraft.cfg" içindeki tüm "sim=xxxxx" ifadelerini teker teker düzelttiğimde FDR tanıdı. Ben sadece ilk "sim=xxx" ifadesini değiştirmiştim. Dolayısıyla tüm [fltsim.x] ile başlayan başlıkların altını kontrol etmek gerekiyor deyip, verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.

Saygılar
Oğuzhan
THY3716 wrote:Abi default uçaklar her zaman tanıtılıdır zaten.
User avatar
THY3716
Legend
Legend
Posts: 1389
Joined: 26 Apr 2009, 00:33
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118
City: Istanbul
Location: Turkey

Oğuzhan kaptanım ne rahatsızlığı, bizim daha ayrıntılı açıklamamız gerekirdi belki de.

Bu bahsettiğiniz husus hakkında biraz ayrıntılı bilgi vereyim, aircraft.cfg içinde o uçağın ne kadar modeli varsa (farklı livery içeren modeli) hepsi için ayrı satırlar var. Fdr ımız o dosya içinden uçağın ilgili satırını arıyor. Bulduktan sonra da orada yazan airfile dosyasını arıyor ve ona göre işlem yapıyor. Default uçakların bazılarında air file dosya isminde büyük küçük harf ayrımına dikkat edilmediği için de bu sorun oluyor. Şu an format ve p3d kurulum işleriyle uğraştığımdan fdr ye bakamıyorum ama notumu aldım. İlk fırsatta bu ayrımı ortadan kaldıracak kod eklemesini fdr ye uygularım.
Lead me, follow me or get out of my way !
Post Reply

Return to “VFR Club - Hangar”