THY4856 wrote:aynı sorun bende de oluşmaya başladı hocam ama ahcı controller bende yok heralde amd kullandığımdan olsa gerek peki sizce nasıl aratmalı bu sorunu başınıza geldiği için soruyorum?
Vallahi Kaan hocam inan o zamanlar sorun yasarken internet uzerinden yaptigim ve burada arkadaslarimin verdigi bilgilerin hic biri bende ise yaramadi. Cunku bu mouse imlec takilma sorunu bir cok sebepten olabiliyor ve mumkun oldugu kadari ile bu bilgilere ulasip, uygulayip denemeniz belki bu sorunu asmaniza yardimci olabilir. Ben sansliydim ve pc aldigim yerin teknik ekibi sayesinde cozdum. Ama herkes icin bu cozum, cozum olmayabilir.
Benim ogrendiklerim ve tavsiyelerim;
* Sebahattin hocamin yukarida onerdigi 'ADW-cleaner' progranmini indirip pc iniz temizleyin. Bu program cok kuvvetli ve pc inizde olusabilecek virus, malware ve performans durumunu dusurecek bir cok yabanci ve kotu prgranmlari pc inizden cok guzel temizliyor. Herkese oneririm. Bu mouse takilma sorununu internet uzerinden arastirdiginiz da bu tur programlarin neden olabilecegi cok yazilmis. O yuzden bir deneyin.
* Ahcı controller de sorunun cozumune yardimci oluyor diyorlar ve zaten arastirdiginiz da ilk orada gereken duzenlemeyi oneriyorlar. Ama AMD bilgisayarlardan hic anlamam inanin. Sizde nasil olur bilemiyorum.
* Mouse baglantinizi diger usb portlarin da deneyin. Hatta diger butun usb baglantilarini devre disi birakip sadece mouse ile tek tek usb portlarinda deneyiniz. Bazen diger bir usb baglantilari da etki edebiliyormus.
* Anakartiniz sorunlu olabilir.
* Baska bir mouse ile deneyin. Mouse iniz arizalanmis yada pil gucu dusmus olabilir.
* Pc de guc yetersizligi olabilir.
* Eger sadece FS ucuslariniz da yada bilgisayarinizin yuksek performansli calistigi durumlarda oluyor ise, Cpu durumuna ve isi derecesine bakin. Ozellikle cok isinan pc lerde soz konusu oluyormus bu durum.
* Bazi kisiler win10 yada win 8 te cok yasadiklarini yazmis bu sorunu ve win7 gectikten sonra sorunun duzeldiginden bahsetmisler. O zamana kadar ne yapmislar ise fayda etmemis.
* Eger Win10 kullaniyor iseniz CORTANA kapatin. Bu durumun da cok yuksek ihtimalle bu soruna yol actigindan bahsedilmis.
Benim soyleyebileceklerim bunlar. Insallah cozersiniz ama ilk tavsiyem bir baska mouse edinip oyle bir test edin. Belki sorun pc de degildir. Bizide haber edin gelisme olur ise.