Yeni A310 paneli

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Paul Golding'in uzun süredir beklenen A310/A300-600 paneli çıktı;

http://ftp.avsim.com/library/esearch.ph ... DLID=28293
THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Bu panel oldukça yakışıklı görülüyor ancak ben bu paneli Herald Nehring in 304aibv2.zip dosya adı ile indirdiğim modeli üzerine kurup çalıştıramadım.

Readme de fs2002 klasörüne unzip yapıldığında oluşacağı söylenen klasör dizini ile benim makinamda oluşan farklı. Bende FS2002\aircraft\fsfsconv\A300_A310.snd\pg.a310[1] şeklinde bir dizin oluşuyor. Ayrıca 304aibv2 nin panel.cfg dosyasında da alias satırı yok, olsa bile galiba readme de yazılandan daha farklı bişey ilave etmek gerekecek çünkü yukarıda da belirttiğim gibi oluşan dizin readme de yazılandan farklı.

Yardıncı olacak arkadaşlara peşin teşekkürlerimi sunarım.

Saygılar, sevgiler..

Murat Toloğlu, TK233
drumex
Average User
Average User

Selam Murat. Bu panel bende de var. Önce kendi fikrimi söyliyim, vektör bazlı PFD güzel olmuş ama nedense panelde pedestal yok. Motor göstergelerinin de sadece sol motor için olanları var. O yüzden çok da beğenmedim.

Standart install haliyle bu panelin kullanılması, standart 737 panelinin biçok uçakta kullanılmasıyla aynı prensipte. Yani panel kullanılan uçağın dizininin altında değil de başka bi yerde olan panel dosyalarına linkleniyo. Yani bahsettiğin "alias" olayı.

Alias hadisesini kullanırken "alias=" ile FS2002'nin aircraft ana dizini belirtilir. Yani panel dosyaları nerdeyse bunun arkasına onu yazıcaksın. Mesela standart 737 paneli kullanan uçakların hepsinde bu satır "alias=b737_400\panel" şeklinde.

?imdi gelelim senin nasıl ayarlıycağına. Panelin dizininin adını istediğin bişeye değiştir. Mesela ben panel_310 yaptım. Aircraft'ın altında da panel diye bi dizin yarattım ve paneli buraya koydum. Bu durumda alias satırı şöyle oldu "alias=panel/panel_310". Bu bence en mantıklı kullanım. Bunu çektiğin bütün panellere uygulayabilirsin. Böylece her uçağın panel dizinine ayrı ayrı bmp dosyalarını koymak zorunda kalmazsın. Bu aircraft.cfg dosyasını değiştirerek biçok repaint'i tek modelle kullanmaya benziyo.

Ses dosyaları için de aynı sistemi kullanabilirsin. Mesela bu panelin readme'sinde güzel A300/A310 ses dosyalarından bahsediyor. Bunları çektim ve onları da sound/a_310 diye koydum. Bunun da alias satırı "alias=sound\a_310" oluyo.

Umarım dizin hiyerarşisini anlatabildim.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Image
engoosti
Junior Member
Junior Member

Merhaba herkeske klavyenizin numlock ışığı yanarkaen 5 tuşuna basılı tutun a310 büyük panel cıkıyor.

Engin Keskin
THY65
Senior Member
Senior Member

Selçuk selam,

Açıklamaların sayesinde hem fs hakkında çok yararlı bilgiler edinmiş oldum hem de paneli çalıştırmayı başardım, teşekkürler... Ancak panel bence de iyi değil, hatta çok kötü.. Eurowings BAE 146'yı eleştiriyordum, o bile bundan çoook daha başarılı bir panel ve model.. Butonların neredeyse %60 ı çalışmıyor, yaa acaba ben mi bi hata yapıyorum, bu kadarı da olamaz??? Daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum [V]

Sence - para ile satılanlar dahil- A310, 340 ve RJ için en başarılı paneller hangisi ?? Dreamfleet 737 ayarında modeller varsa, günlerce uğraşıp boşa vakit kaybetmektense varsa para ile satın almaya razıyım.

Saygı, sevgi..

Murat Toloğlu, TK233
lishakoglu
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar başka 310 paneli bulacağınızı zannetmiyorum vede tek panel olunca bunuda kullanmak zorundayız sanırım.
Panelle ilgili bir sorun daha var N1 ve N2 değerleri yanlış yerdeler düzeltecek bir arkadaş varmı acaba?

Levent İshakoğlu
TK 031
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Murat hocam aşağıdaki linkte Nisan ayında çıkacak olan 310 modeli var ben bunu almayı planlıyorum. Çok detaylı inceleme fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerim çok güzel olduğu yönünde.Eğer inceleme fırsatınız olursa fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

http://www.simsoftworkshop.com/a310gallery.html

Taner Sevim
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296

taner hocam simsoft'un 310/300-600'ü gerçekten çok güzel uçak.PIC767 nasıl olay yaratan bir add-on olduysa bu daha iyi olacak kanısındayım.

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Arkadaşlar,

N1/N2 göstergelerinin farklı yerlerde çıkması panel ile ilgili bir problem değil, fleet'deki A310'u indirirseniz sorun kalmayacaktır.

Simsoftworks'un A310'u fena gözükmüyor ama yine de fazla heycanlanmıyalım derim, büyük beklentilere kapılırsak sonuç yine hüsran olabilir :-)
THY65
Senior Member
Senior Member

Simsoft'a sanırım http://www.simsoftworkshop.com/ adresinden ulaşılıyor ama defalarca denedim "bandwidş limit exceeded" mesajı veriyor ve sayfa açılmıyor. Acaba başka bir adres varmı??

Murat Toloğlu, TK233
tsevim
Junior Member
Junior Member
Name: Taner Sevim
PID: 182

Murat hocam site normale dönmüş. Berhan hocam sanırım artık almaktan başka çaremiz yok.

Taner Sevim
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878

Arkadaşlar, site çalışıyormu yoksa bendemi açmıyor [}:)]
Sevgiler,
Targan...

tago...
drumex
Average User
Average User

Selam arkadaşlar. Önce söyliyim site bende gayet güzel çalşıyo. Öğlen de bi sorun yoktu şimdi de yok.

Panelin sitedeki screenshotları oldukça güzel. Umarım PSS ayarında bi panel yapabilirler.

Engin sağolsun, sayesinde panelin tamamının nasıl görülüceğini öğrenmiş oldum. Panel.cfg dosyasında ufak bi değişiklik yaptım. Artık numpad+5'te gözüken panel standart olarak gözüküyor. Eski standart panel de num+5'te gözüküyor. İsteyen arkadaşlar için bunu internete koyucam ama şimdi lycos'un ftp servisleri çalışmıyo. Daha sonra linki buraya yazarım.

Modele gelirsek, oldukça belli bir şekilde Harald Nehring'in bedava olan modeline kapılar, gerçekçi açılan iniş ışıkları gibi bazı ayrıntılar eklemişler. Ama gerisi çok bariz şekilde aynı model. Hatta texture'lar bile birebir aynı. Benim signature kısmındaki THY uçağı da aynı uçak ama sadece 203 serisi. Sitedekiler ise başka A310 serilerinden.

Screenshot'ları görüp de modeli çok beğenen arkadaşlar varsa söyliyim, bu uçağın birçok farklı seride modelini avsim veya flightsim'den çekebilirsiniz.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Image
lishakoglu
Junior Member
Junior Member

Fleet'den indirdim sanırım bende bir problem oldu? (N1-N2)

Levent İshakoğlu
TK031
THY65
Senior Member
Senior Member

Arkadaşlar selam,

Gözümü karartıp Simsoft'un A310 unu sipariş etmek istedim, en son aşamada, sayfadaki bir komut dizisi IE6 yı çok yavaşlattığı için makina yanıt veremez duruma geliyor. Bu nedenle 2 kez denememe rağmen sipariş veremedim.

Acaba aranızda sipariş vermeyi başaran var mı??

Saygı, sevgi..
Murat Toloğlu TK233
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”