Selam dostlar
Uzun süredir çeşitli hatalar veren bilgisayarımın son olarak açılmamak üzere kapanmasıyla anakartın ve işlemcinin gümlediğini öğrenmiş bulunuyorum. Bütçeyi fazla zorlamadan yine Amd platformunda bir sistem kurmak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda PHENOM II X4 965 3.4gzh QUAD-CORE AM3 modelinin 125'wattlık serisinin FSX'te fiyatına göre iyi performans verdiği ve overclock olmaya müsait olmasından ötürü en basit fan ve psu ile dahi 3.6ghz olarak çalışabildiğini gördüm. Bunun yanına da uygun fiyatı ve ''unlock Pc Core'' özelliğinin bulunmasından ötürü MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ VGA model bir anakart düşünüyorum. İkisi toplamda bana internetten siparişle 300 liraya mâl oluyor. Yanında sağlam kalan 8gb ddr 3 ram ve Zotac gt550 ti 1gb 192bit ddr 5 ekran kartım var. Bu bileşenlerle optimum bir çözüm sağlayabilir miyim sizce? Ya da elimi cebimin biraz daha derinine itip başka bir şey mi almalıyım? İntel-Nvidia birlikteliğinin daha iyi sonuç verdiğini duymuştum ama Phenom II x4 muadili bir intel işlemci bile iki kat pahalıya patlıyor.
Bu arada ben tamir eder kullanırım diyen kaptanlarıma işlemci ve anakartımı ücretsiz gönderebilirim
Anakart-İşlemci Tavsiyesi
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
- City: Ankara
Kaptanım ekran kartın bence 10 numara. Onunla ilgili sorun yaşamazsın. Anakarta gelince de, eğer imkanın varsa tabiki intel i5 3550k destekleyen bir anakart ve işlemci alırsan tadından yenmez. ama maalesef biraz maliyeti yüksek olur...
- THY4422
- Senior Member
- Name: Cuneyt ARSLAN
- PID: 4422
Uğur kaptanım çok haklısın da işte maliyet epey yükseliyor. Zaten siparişleri verdim. Athlon II x4 3.0 işlemciyle aldığım performans da çok kötü değildi. Bu işlemciyle fark edilebilir bir fark olur mu bilmiyorum ama arada 0.6 ghz'lik bir fark olacak bir de diğer özellikleri de biraz farklı bu işlemcinin. 3.5 fps arttırsa öper başıma koyarım. Teşekkürler tavsiyen için. Sonuçları paylaşırım bu konu üzerinde.
- THY4422
- Senior Member
- Name: Cuneyt ARSLAN
- PID: 4422
Siparişler geldi, kurulumu yaptım. Aksi gibi dün de HDD arızalandı. Bugün gidip başka bir hdd aldım. Şu anda kurulumları yapmaya çalışıyorum. Fikir vermesi açısından dün HDD gitmeden önceki sonuçları paylaşayım.
Rex essentials, Active Sky, NGX ve LTBA 2009 yüklüyken çok bulutlu ve yağmurlu havada Ayarlar sona çok yakınken meydanda Virtual cockpit 25 35 fps arasıydı. Kalkıştan sonra 35-45 arasında gidiyor ve akıcılık vs. gayet başarılı. Bileşenler uygun yollu bir harcamayla FSX'e geçmek isteyenler için mantıklı olabilir;
Anakart; MSI 760gmp21 (100 lira civarı)
İşlemci; Phenom II x4 965 3.4 ghz 125 watt (200 lira civarı)
Ekran kartı: Zotac GTX 550ti (geçen yıl 320 civarına almıştım sanıyorum şu an ne durumda bilmiyorum)
6gb ram
Bu arada Eski sistemin tamir olup olmayacağını bilmiyorum. Açıkçası gidip ehil birine danışmadım. Şu anda bir anakart bir işlemci ve bir HDD boşta tamir işinden anlayan kaptanlarım isterlerse hediye edebilirim. Eski sistemle de ayarları çok yüksek tutmadan FSXle uçabiliyordum.
Rex essentials, Active Sky, NGX ve LTBA 2009 yüklüyken çok bulutlu ve yağmurlu havada Ayarlar sona çok yakınken meydanda Virtual cockpit 25 35 fps arasıydı. Kalkıştan sonra 35-45 arasında gidiyor ve akıcılık vs. gayet başarılı. Bileşenler uygun yollu bir harcamayla FSX'e geçmek isteyenler için mantıklı olabilir;
Anakart; MSI 760gmp21 (100 lira civarı)
İşlemci; Phenom II x4 965 3.4 ghz 125 watt (200 lira civarı)
Ekran kartı: Zotac GTX 550ti (geçen yıl 320 civarına almıştım sanıyorum şu an ne durumda bilmiyorum)
6gb ram
Bu arada Eski sistemin tamir olup olmayacağını bilmiyorum. Açıkçası gidip ehil birine danışmadım. Şu anda bir anakart bir işlemci ve bir HDD boşta tamir işinden anlayan kaptanlarım isterlerse hediye edebilirim. Eski sistemle de ayarları çok yüksek tutmadan FSXle uçabiliyordum.