FSX Geçiş ve SONUÇ
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Isletim sistemi nerede is orada olmasi lazim. Ayrica Program Files altinda yeni olusturacaginiz bir dosya icine kurulum yapilmasi performans acisindan da onemli.
Erhan M. Artuc
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Erhan ve Erman kaptanlarım sağolasınız ama fena karıştı kafam şimdi. Aslında fiziki olarak ayrı iki sürücüde program çalıştırmak daha iyi sonuç verir gibi bir fikir var kafamda. Hatta forumda bir yerde Erhan hocamın buna yönelik yazısı da vardı deyip öğlenden beri arıyordum ama şimdi bu cevaplarla şok oldum
110GB bir alan FSX ve daha sonra kurulacak eklentiler için yeterli mi sizce, yoksa ikinci HDD bölümlerini birleştirip 250GB'ı tek parça halinde FSX'in emrine mi vereyim
Bu FSX kurmadan sorular yarattı kafamda ben hiç kaşınmayıp FS9'cuğumu mu kursam acaba

110GB bir alan FSX ve daha sonra kurulacak eklentiler için yeterli mi sizce, yoksa ikinci HDD bölümlerini birleştirip 250GB'ı tek parça halinde FSX'in emrine mi vereyim

Bu FSX kurmadan sorular yarattı kafamda ben hiç kaşınmayıp FS9'cuğumu mu kursam acaba

- artuncs
- Legend
Sevgili Selcuk kaptanim ben zannetmiyorumki Fsx kurulumunun ayri bir disk te kurulmasinin performans a etki yapacagina dair bir sey soylemis olayim.
Ben her zaman Root drive kurulmasi ve UAC kapatilarak Program Files (X86) altinda yeni acilacak bir dosya icine kurulmasi taraftariyim. Bununla ilgili onlarca yazi internet uzerinde bulabilirsiniz ve acikca da sebepleri anlatilmistir neden Root Directory altinda kurulmasi gerektigi ile ilgili. Baska bir Drive kurulmus olan Fsx ve eklentilerinin surekli sorun ve hata verdigini bende gecmis yillarda bizzat yasadim ve bunlardan gene Root altina install ederek kurtuldum.
Tabi her kesin kendi degisik sitemine gore her zaman ayni sonucu vermesede genel olarak tavsiye edilen bu oldugu icin Erman Pilicoglu Hocam kusura bakmasin kendisiyle zit bir goruntu olusturdum ama benim tavsiyem bu sekilde olmasindan yana. Ayrica 250Gb lik bir kisma Fsx kurmaniz cok daha iyi olacaktir.
Ben her zaman Root drive kurulmasi ve UAC kapatilarak Program Files (X86) altinda yeni acilacak bir dosya icine kurulmasi taraftariyim. Bununla ilgili onlarca yazi internet uzerinde bulabilirsiniz ve acikca da sebepleri anlatilmistir neden Root Directory altinda kurulmasi gerektigi ile ilgili. Baska bir Drive kurulmus olan Fsx ve eklentilerinin surekli sorun ve hata verdigini bende gecmis yillarda bizzat yasadim ve bunlardan gene Root altina install ederek kurtuldum.
Tabi her kesin kendi degisik sitemine gore her zaman ayni sonucu vermesede genel olarak tavsiye edilen bu oldugu icin Erman Pilicoglu Hocam kusura bakmasin kendisiyle zit bir goruntu olusturdum ama benim tavsiyem bu sekilde olmasindan yana. Ayrica 250Gb lik bir kisma Fsx kurmaniz cok daha iyi olacaktir.
Erhan M. Artuc
- THY1592
- Officer
- Name: Erman PILICOGLU
- PID: 1592
- Vatsim ID: 965504
- City: Ankara
Erhan hocam valla bende RAID0 vardı biliyorsunuz FSX RAID hiç seven bir yapıda değil Format sırasında HDD ayırdım daha önce de Fatih lie bir konuşmamızda FSX ayrı bir HDD olması gerektiğini söylemişti öyle de yaptım performans %300 arttı kapladığı yer şu anlık 160 gb dayandı en ufak kasma takılma yok ve hata kapanma sorunu 2 aydır yaşmadım..
- artuncs
- Legend
Selcuk kaptanim maalesef Fsx ilk baslangicta cabuk yildirir adami ama pes etmez devam ederseniz goreceksinizki her kesin sistemine gore ama oyle ama boyle calistigini ve zaman icindede gittikce daha iyi performans almaya basladiginizi ve taslarin yerine oturdugunu goreceksiniz.
Hepimizin sistemi farkli, bu durumda size iyi gelen benim sitemimde bana kotu gelebiliyor ama ilk kurulum cok onemli.
Assagidaki link daha oncede vermistim ama bir kere daha veriyim. Bu linkte adim adim Fsx in nasil kurulmasi gerektigi anlatiliyor. Kurulum isleminden sonrada Kosta nin Twick s lerini onerdigi gibi yapmanizi tavsiye ederim.
Siz bu islemleri yapin bakin gorun ne farkedecek.
http://www.simforums.com/Forums/topic29041.html
http://kostasfsworld.wordpress.com/fsx- ... are-guide/
Hepimizin sistemi farkli, bu durumda size iyi gelen benim sitemimde bana kotu gelebiliyor ama ilk kurulum cok onemli.
Assagidaki link daha oncede vermistim ama bir kere daha veriyim. Bu linkte adim adim Fsx in nasil kurulmasi gerektigi anlatiliyor. Kurulum isleminden sonrada Kosta nin Twick s lerini onerdigi gibi yapmanizi tavsiye ederim.
Siz bu islemleri yapin bakin gorun ne farkedecek.
http://www.simforums.com/Forums/topic29041.html
http://kostasfsworld.wordpress.com/fsx- ... are-guide/
Erhan M. Artuc
- THY157
- VIP Member
Linkler linkleri doğuruyor, yolumu şaşırdım, nerelere ne yaptım hatırlamıyorum. Uçmaktan soğutur bu iş arkadaşlar yahu
FSX kullananlara saygım arttı
Kısacası kayboldum, Erhan kaptan senin yukarıda verdiğin fsx.cfg satırlarını kendi fsx.cfg dosyama yapıştırsam iş biter mi? Inspector'deki ayarları yaptım...

Kısacası kayboldum, Erhan kaptan senin yukarıda verdiğin fsx.cfg satırlarını kendi fsx.cfg dosyama yapıştırsam iş biter mi? Inspector'deki ayarları yaptım...
- artuncs
- Legend
Olmazsa olmaz lar assgida Selcuk hocam, oncelikle bunlari olmasi gereken satir altlarina ekleyin sonrasi icin gene bakariz.
[TERRAIN]
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=800
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=1000 ''Bu iki satir cfg. dosyanda yok o yuzden Terrain altina ekle.''
[Main]
DisablePreload=1
[GRAPHICS]
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
HIGHMEMFIX=1
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=14 ''Dual Core sistemi icindir, 13 yaparak ta ayri bir sekilde denemeni tavsiye ederim. Cfg. dosyasinda yok bagimsiz bir sekilde ekle bir yere.''
[BUFFERPOOLS]
UsePools=0 ''Kosta nin verdigi Twicks ler tamamen bu UsePools=0 uzerinden yapilmistir ve cfg. dosyanda bu sekilde olmali ve baska bri ekleme yapma, aksi taktirde bir netice alamazssin.''
[TERRAIN]
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=800
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=1000 ''Bu iki satir cfg. dosyanda yok o yuzden Terrain altina ekle.''
[Main]
DisablePreload=1
[GRAPHICS]
TEXTURE_MAX_LOAD=4096
HIGHMEMFIX=1
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=14 ''Dual Core sistemi icindir, 13 yaparak ta ayri bir sekilde denemeni tavsiye ederim. Cfg. dosyasinda yok bagimsiz bir sekilde ekle bir yere.''
[BUFFERPOOLS]
UsePools=0 ''Kosta nin verdigi Twicks ler tamamen bu UsePools=0 uzerinden yapilmistir ve cfg. dosyanda bu sekilde olmali ve baska bri ekleme yapma, aksi taktirde bir netice alamazssin.''
Erhan M. Artuc
- THY157
- VIP Member
Bunları yaptım Erhan hocam ayrıca Kosta'nın sayfasındaki tweaklerin geri kalanını da yaptım. Sonuç; daha hiçbir şey yüklü değil FSX+ACC var sadece, pencere modunda 15FPS var ve takılmalı, tam ekranda 30FPS civarı. Geri kalanları yüklediğimde ne olacak diye düşünüyorum, benim makineye göre değil galiba bu meret 

- THY157
- VIP Member
Deneyeceğiz
Yeni bir HDD aldım, almışken yeni bir sistem yükleyeyim dedim, Win7 64bit'e geçtim. E işletim sistemi yeni FS'de yeni olsun, İlker'de FFR'yi bitirirse yepyeni uçarım artık diye düşünüp girdim bir yola ama FSX'de takıldım kaldım...