Değerli kaptanlarım öncelikle hepinizi selamlarım;
Bilgisayarda olan sorun sebebiyle Flight simulator ve eklentilerimin çoğunu kaybetmiştim.Bazılarını tedarik etmeyi başardım bazıları ise tüm uğraşlarıma rağmen bulamamaktayım... Kaybettiğim ama bir türlü arayıp bulamadım en büyük eksik şuanda FSInn... İnternette bir kaç yerden bulup indirdim fakat bir türlü doğru kombinasyonu bulamıyorum.İndirdiklerim ya birbirini doğrulamıyor yada hata verip kapanıyor kurulum sırasında bu noktada tükenmiş durumdayım doğrusu...
Sizlerden istirhamım FS2004 ile uyumlu çalışan FSInn kurulum dosyalarını benimle paylaşmanız olacak... Yardımlarınızı bekliyor zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
ulaşım adresim: celalkoc@msn.com
FSInn için yardımlarınızı bekliyorum...
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Dogu kombinasyon dan kastinizi anlayamadim ama assagidaki link FsInn en son surumu ve dogru dan vastimden indiriyorsunuz. Bunun disinda hala hata aliyorsaniz sebepleri mutlaka baskadir.
http://www.vatsim.net/pilots/pilotsclie ... n-install/
http://www.vatsim.net/pilots/pilotsclie ... n-install/
Erhan M. Artuc
Hocam ilginiz için teşekkür ederim ilettiğiniz linkten dosyayı indirdim sorunsuz kurdu eskiden vatsim bağlantı kutusu çıkmıyordu şimdi çıkıyor ancak bu seferde kullanacağımız server kodunu gireceğim settings menüsü açılmıyor windows 7 kullanıyorum bilgisayarda herhangi bir sorunda yok sebebi ne olabilir ? doğru kombinasyonlardan kasdettiğim ise copilot 1.7 FSInn 1.3 gibi sürümleri var onda sorun yaşadığımı düşünüyordum ama şuan çözümsüzüm ? tekrar ilginiz ve yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim
- artuncs
- Legend
O menu bos aciliyor, Ip manual girmeniz gerekiyor. Assagidaki linkten Ip leri tek tek deneyerek uygun olani bulun.
http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/vat ... servers.pl
http://faq.apollo3.com/ljames/fsinn/vat ... servers.pl
Erhan M. Artuc
Hocam malesef işte bu kodları gireceğim kısımı kısaca settings menüsünü açamıyorum hatta aynı şekilde chat panelide açılmıyor 

- artuncs
- Legend
Klasik FsInn ilk kurulum hatasi. Fs bir meydanda baslatin, Start mesnusunden Program Files FSDT icinde FsInn UI calistirin, Chat penceresini acin (acilacak) bu arada Ip deneyin ve uygun Ip ile online oldugunuzda Fsinn Kapatin, Fs kapatin. Fs acin tekrar bir meydanda belirin, bu sefer Fs ust menuden Fsinn calistirin, bahsetiginiz sorunlarin gitmis olmasi gerekmekte, kontrol edin.
Bu arada bu sorunlar icin forumda cok sey yazilip cizildi. Forumun arama ozelligini kullanarakta bu sorunlari giderebileceginiz pek cok dokuman bulunmakta. Tabi anlayamadiginiz yada bulamadiginiz ceveplar icinde yazmaktan cekinmeyin
Bu arada bu sorunlar icin forumda cok sey yazilip cizildi. Forumun arama ozelligini kullanarakta bu sorunlari giderebileceginiz pek cok dokuman bulunmakta. Tabi anlayamadiginiz yada bulamadiginiz ceveplar icinde yazmaktan cekinmeyin

Erhan M. Artuc
Hocam dediğini uyguladım yani;
FS yi açıp bir meydanda bekledim
Resimdeki uzantıdan resimdeki işlemleri yaptım yani dediğin gibi chat e tıkladım direkt bu mesaj geldi çıkıp tekrar aynı uygulamayı yapsamda sonuç değişmedi.Senide bunalttım belkide nerden çıktın karşıma diyorsundur hocam ama bu sorunu çözemedim.Başlık açmadan önce belirttiğiniz gibi aramada yaptım ama sorunun ne oldugunu bilmediğim için cevabıda bulamadım.Bugünden beri bununla uğraşıyorum yaklaşık 2 yıldır FSInn kullanıyorum hiç böyle olmamıştı bunaldım...
İlgininiz zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim hocam...

FS yi açıp bir meydanda bekledim
Resimdeki uzantıdan resimdeki işlemleri yaptım yani dediğin gibi chat e tıkladım direkt bu mesaj geldi çıkıp tekrar aynı uygulamayı yapsamda sonuç değişmedi.Senide bunalttım belkide nerden çıktın karşıma diyorsundur hocam ama bu sorunu çözemedim.Başlık açmadan önce belirttiğiniz gibi aramada yaptım ama sorunun ne oldugunu bilmediğim için cevabıda bulamadım.Bugünden beri bununla uğraşıyorum yaklaşık 2 yıldır FSInn kullanıyorum hiç böyle olmamıştı bunaldım...

İlgininiz zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim hocam...

- artuncs
- Legend
Yok yok rica ederim kesinlikle ben keyif aliyorum kucukte olsa bir yardimim dokunur diye.
Benim anladigim kadariyla senin bir once kurmus oldugun eski surum ile simdiki yeni surum cakisma yapmis msg dan anlasildigi kadariyla. Sana tavsiyem FsInn yeniden komple sil ve geri kalan artik dosya larida manual olarak silmeye calis.
Sonrasindada R-wipe Clean gibi bir program calistirararak kalan registry leri de temizledikten sonra temiz bir install ile sanirim duzelir gibi geliyor bana.
Istersen bu temizlik islerini yaptiktan sonra install islemini beraber yapabiliriz eger bana oncesinde artuncss gmail com msg atarsan skype de bulusup bakariz beraber. Skype ''erhan.m.artuc''
Benim anladigim kadariyla senin bir once kurmus oldugun eski surum ile simdiki yeni surum cakisma yapmis msg dan anlasildigi kadariyla. Sana tavsiyem FsInn yeniden komple sil ve geri kalan artik dosya larida manual olarak silmeye calis.
Sonrasindada R-wipe Clean gibi bir program calistirararak kalan registry leri de temizledikten sonra temiz bir install ile sanirim duzelir gibi geliyor bana.
Istersen bu temizlik islerini yaptiktan sonra install islemini beraber yapabiliriz eger bana oncesinde artuncss gmail com msg atarsan skype de bulusup bakariz beraber. Skype ''erhan.m.artuc''
Erhan M. Artuc
Sizi sıkmadığıma sevindim hocam bu beni cesaretlendirdi doğrusu
o zaman sizin telkinleriniz doğrultusunda öncelikle fsinn i tamamen kaldırıp temizleyeyim ondan sonra sizi rahatsız ederim hocam çok ama çok teşekkür ederim eskiden skype kullanıyordum ama adresi falan unuttum hocam ama bir şekilde halledip sizinle iletişim kurabilmeyi diliyor tekrar teşekkür ediyorum 

Hocam son durumdan sonra bilgisayarı ilk haline döndürdüm yani sistemi geri yükledim flight sim. + fsuipc +Fsinn bu seferde yükleme aşamasında böyle bir sorun verdi acaba ? vatsimden indirmiş oldugumuz bu Fsinn sürümünde sorun olabilir mi?

Sorunu hallettim hepinizin huzurunda Erhan hocama teşekkürlerimi ve saygımı sunarım
Başlıkla ilgilenen ve aynı sorunu yaşayan yaşabilecek arkadaşlarımız için sorunun çözümünü şöyle yaptım
Program Files taki Fsınn ana klasörü içindeki hocamızın bahsettiği exe ye tıkladım ancak burda önemli nokta şu ki flight simulatörü açmadan o exe ye bastım akabinde flight simulatöre girip copilot u çalıştırdığımda sorunsuz şekilde çalıştı buna rağmen aynı sorunu yaşayan çözüm bulamayan arkadaşlarımız olursa yardımcı olmak isterim celalkoc@msn.com
Başlıkla ilgilenen ve aynı sorunu yaşayan yaşabilecek arkadaşlarımız için sorunun çözümünü şöyle yaptım
Program Files taki Fsınn ana klasörü içindeki hocamızın bahsettiği exe ye tıkladım ancak burda önemli nokta şu ki flight simulatörü açmadan o exe ye bastım akabinde flight simulatöre girip copilot u çalıştırdığımda sorunsuz şekilde çalıştı buna rağmen aynı sorunu yaşayan çözüm bulamayan arkadaşlarımız olursa yardımcı olmak isterim celalkoc@msn.com