Merhabalar arkadaşlar kısa süre önce fsx için İfly 737-800 e kavuştum sonunda.yalnız bir sorunla karşılaştım onuda sizlere aktarmak istedim.
sorun şöyle offline testlerimde uçağın herşeyi çok güzel gayet stabil uçuyor ama fsx de fsinn ile online olunca uçak 25000 feet ten sonra tırmanamıyor. aynı şeyleri squawboxla yapınca problem yok uçak canavar gibi tırmanıyor. buna lütfen bir çözüm bulun beni squawbox a muhtaç etmeyin. yardımlarınızı bekliyorum.
İfly 738de fsinn kullanırken 25000 feet'e tırmanmama sorunu.
- THY3892
- Rookie
- Name: Burak ANATURK
- PID: 3892
- Vatsim ID: 1110532
- City: Oman
malesef aynı sorunu bende yaşadım,istemesekte squawkbox'a devam edeceğiz görünen o. öyleki aynı sorun PMDG747 ve LEVEL D767 ile uçarkende oluyor.İfly forumda yazdım ama çözüm üretebilen olmadı.Şimdilik yapacak bişey yok,squawkbox'a devam...

Burak Anatürk
PID:3892
PID:3892
- THY3007
- Junior Member
- Name: Furkan BASALAN
- PID: 3007
- Vatsim ID: 1048845
- City: Nevşehir
Yasin kaptanım, yanlış hatırlamıyorsam Fsinn'de tırmanırken sıcaklık düşeceği yere artıyordu, yani 25000 feet'te 30 derece falandı herhalde, hal böyle olunca motor kendinden derate'li olduğu için tırmanamıyor tabii
. Tavsiyem fsinn'in kendi hava kontrolünü kapatıp activesky v.b programları denemeniz, böylelikle sıcaklık sorunu ortadan kalkacak, istediğiniz yüksekliğe ulaşabileceksiniz. Tabii sorun sıcaklık değilse bilemiyorum. İyi uçuşlar.

hocam sorun sizinde belirttiginiz gibi sicaklikla alakaliymis active sky ile problemi cozdum ama active sky da ani metar degisiklikleri oldugu icin overspeed e dusuyoruz dun 35000 feetdeyken ruzgar birden tersten 55 knoth olunca 200 ceza puani aldim ama. yinede turbilans ve bulutlar mukemmeldi tesekkur ederim yardimlariniz icin.
- THY3007
- Junior Member
- Name: Furkan BASALAN
- PID: 3007
- Vatsim ID: 1048845
- City: Nevşehir
Yasin hocam, rica ederim. Fsx'te Activesky, dediğiniz gibi biraz gerçekdışı rüzgar değişiklerine sebep oluyor, Activesky'ın farklı versiyonlarıyla belki sorununuzu çözebilirsiniz. Keyifli uçuşlar.
Hocam herkes için faydalı olabilecek başka bir şey buldum.
fsx in kendi metar update i vatsimin kinin aynısı neredeyse. hiçdeğilse ek program kullanılmadan çözülmüş oluyor.
fsx in kendi metar update i vatsimin kinin aynısı neredeyse. hiçdeğilse ek program kullanılmadan çözülmüş oluyor.