Sevgili arkadaşlar..Sınavımı verdim ve öğrenci pilot oldum.Önce cessna skyhawk ile uçmaya başladım daha sonra beechcraft ve lear jet ile kendimi geliştirmeye çalışıyorum.toplam 16 uçuş saatim var.Bilgisayar tuşları ile uçuyorum ancak bu tür kumandanın ideal olduğunu pek söyleyemem.Kalkışlarda ve havada pek sorun yaşamıyorum ancak inişlerde,hassas kumandaya sahip olmadığım düşüncesiyle(Ben belki öyle sanıyorum),pistlerin dışına mı inmedim,denize mi çakılmadım...Daha neler neler...Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..Joy stick daha hassas ve olmazsa olmazlardan ise bana iyi bir joystck marka ve modeli tavsiye edermisiniz..Bu arada Boeing 737-400 ile uçtum..Bu modelin tuş ile idaresi .özellikle inişlerde kabus oldu.Piste yaklaşımım,iniş süratim,açık oan flap'lar ile normal iniş yapmam gerekirken,tarlalara iniyorum,pisti bazen pas geçmek durumunda kalıyorum veya en iyi ihtimalle pist kısa geliyor ve dışına çıkıyorum..Sizce bu deneyimsizlikten mi yoksa Boeing gerçekten idaresi zor bir model mi?
Bir sorum daha olacak..GPS ile uçuyorum ama her alanda iniş sırasında pisti tam karşıma alamıyorum,genelde GPS deki uçuş hattını takip edince iniş için yaklaştığımda,pist her zaman çarpraz kalıyor ve dönüşler ile pisti ortalamaya çalışıyorum. Bu durum normal mi?
Herkese iyi uçuşlar diliyorum..