SON GELİŞME:
BAhadır,
Dün Enis ben ve Doğukan Demir TeamSpeak de buluşarak FSNET yükledik. Yine 4 saatlik bedava deneme süremizi verdiler sağolsunlar.
FSNET kurduk ama FS Multiplayerdan IP ile birisi host olup diğerleri ona bağlanması lazımken bunu başaramadık. BEn zaten burada HOST olamıyorum. Enis modeminden Port yönlendirme falan yaptı ama IP ile bağlanamadık.
2. seçenek VATSIM server a bağlandık (aynı server a girdik) ama FSNET yine görmedi diğerlerini. 3 sene geöince üstünden ben de nasıl bağlandık unuttuğumdan umutsuzluğa kapıldık.
En son seçenekte online bir server IP si bulundu ordan FS Multiplayer kısmından girdik hepimiz. Hazerfende Online olduk FSnet hemen birbirimizi gördü.Cessna ile güzel bir kalkışla uçuşa başladık. (Enis ve Ben Kokpitteydik Doğukan gelemedi. ) Yarı yolda VATSIM e bağlandık. 2miz birden online olduk sonra ben offline oldum Enis in callsign ile devam ettik. Burada şunu anladık ilk bağlantı sağlanınca FSNET birbirini görünce VATSIM e bağlanmakta sorun olmadığı. (Burada asıl soru şu: gates.to sayfasında FSNET in VATSIM de bağlanma prosedürü var ama onu işletemedik. Bence VATSIM de bir server ve multiplayer session sağlıyor. Bunu iyice incelemk lazım.)
Bu arada bir nokta VFR uçuş eğitimi için default cessna ile çok güzel kullanılabilir. Havada kontrol değiştirmek de mümkün olduğundan gayet başarılı bir paylaşım sağlayacaktır.
Tam inecekken elektirk gidince inişi yapamadık ama sorunsuz akıcı bir uçuşu sağladık. LTBA_TWR a bu kez durumu izah ettik
Sonra MD82 geldi hemen aklımıza. Kendi içindeki bağlanma seçeneğini bu IP bulduğumuz server da denedik olmadı. Sonra FSNET ile bağlandık. Benim internet bağlantımdan olsa gerek Enis in her hareketini ilk başlarda 1 sn içinde sonra kokpit hareketlendikçe 5-10 sn de görmeye başladım. Enis benim hamlelerimi bayağı geç gördü. Ama herşey tam amanasıyla çalışıyordu.
Bunu seninle Enis deneyebilirsiniz. BEni,m internet hızım yavaş olduğundan bende sanırım senkronizasyon sorunu oldu. Ama denemek lazım. Yolcu da olurum öğrenci piltotta. Seninle MD82 nin aynı kokpitinde eğitim almak güzel olacak.
Şu anki gelişmeler bunlar.
Çözülmesi gerekenler
1- FS de bir kişi host olunca onun IP sinden diğerlerinin bağlanabilmesi önemli. Açık bir server bulunamayabilir.Bulunan server hızı düşük olabilir. FSNET malum çok ince bir senkronize yapıyor. Server bağlanma hızı önemli pilotların düzensiz her hareketi (aynı anda kokpiti kurcalamaları vb

) bu hız sorunu nedeniyle FSNET e etki edebilir. Ara ara bağlantının senkronize olmaması da yavaştan senkronizasyonu kartopu gibi bozabilir.
2- VATSIM bir server olduğundan VATSIm e bağlı olanların FSNET de birbirini görebilmesi lazım gibi ama teknik olarak bir mani var mı bakmak denemek lazım.
3- MD82 çok detaylı ve her özelliği karşılıklı paylaşılıyor (FMC aynen dediğin gibi Enis doldurdukça ben girişleri gördüm) FSNET bu aşamada belki bir uçuşu kaldıramayabilir de. NEticede default uçaklar için tasarlanmış ama geliştiriliyor mu forumunu incelemek lazım.
4- Bu noktada MD82 nin kendi kokit paylaşımı için de bir çare aramak lazım. Neticede bu yapıldıysa detayları kaldıracak bir yapıdadır. neticede MD82 ye gömülü bir sistem dışardan girmiyor devreye.
5- TÜm bu bağlanma konularını aşınca VATSIM de bağlanma hususnu ayrca inceleriz.
BEnden bu kadar. Haydi beyler bu yaz birlikte uçalım....
Mustafa Kaptanım seni de bekliyoruz çalışmalara. BEn genelde skype da online ım.
Bunun yanında skype da buluşup TeamSpeak de devam ederiz malum skype da konuşmak pek uygun olmuyor. Skype dan veririm TS bilgilerini.
Selamlar.