pmdg kullanımı
- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
okuduğum kadarıyla PMDG kullanıcısı epeyce var ve şunu merak ettim. FSX te sunulan uçaklar ile uçakrak herhangi bir problem ya da eksiklik yaşanıyor mu? Tecrübelerinizi iletirseniz memnun olurum.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Eksiklik göreceli bir kavram. Tamamen beklentileriniz ile ilgili. Teorik olarak ve kağıt üzerinde yeterliliklere bakılınca "default" olan uçaklar ve temel navigasyon bilgileri ile baştan sonra kusursuz bir uçuş yapmak mümkün. bunun dışında üzerine ilave edilecek herşey tamamen kullanıcı konforu ve bazı kolaylıklar için. Yani mesele FMC ile uçmak değil, birçok payware uçak klasik avioniklere sahip.Ayrıca bu şekilde paralı modeleri aratmayacak kadar mükemmel ücretsiz klasik avionikli uçaklar. Bu şekilde bakınca bu uçakların online uçuşu yapmalarına bir engel yok.
Bu nedenle yinelemek gerekirse, tamamen keyfe keder ve kullanım lüksü ile doğru orantılı. Kimse sizi ücretli model kullanmaya zorlamıyor ancak siz isterseniz tercih edebilirsiniz.
Bu nedenle yinelemek gerekirse, tamamen keyfe keder ve kullanım lüksü ile doğru orantılı. Kimse sizi ücretli model kullanmaya zorlamıyor ancak siz isterseniz tercih edebilirsiniz.
Hakan"737"Güven
- THY3061
- Average User
ben şimdiye kadar bütün IFR planlarımı FSX standartlarında yaptım, rota bacakları ve alçalmalar konusunda bi sorun yaşamam umarım.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
- City: Ankara
Fatih Kaptan FSX standartlarinda derken anladigim kadariyla VOR to VOR ucusunu kastediyorsunuz. Eger VOR to VOR ucus seklinde yapiyorsaniz FSX te bir sorun yasamazsiniz. Kendi default ucaklari gayet basarili. Zaten benim butun arkadaslara tasiyem aslinda budur. Bir muddet default ucaklarla VOR to VOR ve manuel olarak yapilan ucuslarla kendinizi cok iyi gelistirirsiniz...
- THY3061
- Average User
evet kastettiğim hem o hem de FSX'te IFR planlama yaparken High yada Low Airways seçeince size otomatik olarak rotayı çiziyor, takip edeceğeniz s/s yardımcılarını ve fix mevkileri belirliyor. Bu çizilen rotanın sanal havacılıkta geçerliliği nedir, gerçeklerle örtüşür mü, kurallara uygun mu gibi sorularım olacak. PMDG kullanmadığım için default olanlarla yetinmem gerecek. Mevki doğruluklarını gerçek haritayla hiç karşılaştırmadım şimdiye kadar ve benim için mühim olan kurallara uygun şekilde uçabilmek, doğru gittiğimi zannedip yanlış gitmemek, diğer trafiklere tehlike oluşturmamak. Henüz online uçmaya başlamadım, karışıklık olmaması için aklımda soru işareti bırakmamaya çalışıyorum. Bu arada ilginize teşekkürler...
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
- City: Ankara
Fatih kaptan, flythy nin dispatch bolumunden gideceginiz meydanlara rota planlamasini alaniliyorsunuz. Bunu uygularken ornegin LTAC-LTBA diyelim; PETAR G8 YAA rotasii aldiniz. Bu rota LTAC nin Baglum VOR indan cikis alip Yalova VOR a devam eder. Bunlarin frekanslarini ve rotalarin irtifalarini bilmeniz gerekir. Eger isterseniz size, Turkiye ve Orta dogu icin gerekli haritalari posta ile yafa kargo ile gonderebilirim. Son ve guncel chartlar olmaz belki ama en azindan 2010 kasim aralik yada 2011 ilk aylarinin haritalarini kullanirsiniz. İstiyorsaniz bana telefonla ulasabilirsiniz.
Ugur Bilgin 0544 314 9594.
Mesai saatleri icinde ucuslarim olacagi icin arayamayabilirim yada acamayabilirim ama mesaj gonderirseniz geri donus yapabilirim.
Ugur Bilgin 0544 314 9594.
Mesai saatleri icinde ucuslarim olacagi icin arayamayabilirim yada acamayabilirim ama mesaj gonderirseniz geri donus yapabilirim.
- THY3061
- Average User
uğur kaptanım, yardım teklifiniz gerçekten çok güzel. Elimde 2011 "L" ve "H" serisi haritalar mevcut. İhtiyacım olan bir bölge olursa ilk adresim siz olursunuz. Keza size de lazım olan bir şey olursa elimden geldiğince yardım ederim. çok sağolun.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG