LTBA Senaryo

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3549
Senior Member
Senior Member
Posts: 270
Joined: 29 Nov 2008, 13:27
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul
Location: Istanbul

Merhaba arkadaşlar.

Bu ara değişik bir problem ile karşı karşıyayım.

Sistem xp sp3, fs de yüklü rex,marmara senaryo, en güncel ltba senaryosu ve genesis mesh kaplamaları ( middle east-europe) yüklü sadece.Her yüklemede uçuş yapıldı test edildi bir problem olmadı. Addon olarakda pmdg var. Son zamanlarda da pc dahi hiç birşey yüklemedim. Bu problem herzaman olmuyor. İlk başlarda 17L yaklaşma hattında çıkıyordu ara ara. Son olarak 05 yaklaşmasında çıkıyor. Bu problem olmadığı zamanlarda fs çok stabil. Bir bgl yapıyor olabilirmi? Sanki FSX deki glide path'e benziyor. Görüş açısına girdiği anda müthiş fps kaybı yaşatıyor.


Image

Saygılar.
Image
User avatar
THY4422
Senior Member
Senior Member
Posts: 355
Joined: 30 Apr 2010, 11:24
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422
Location: Bursa

Kaptanım bu GlidePath'e benzeyen kırmızı ışıklar dışında yer görüntüleri de çok kötü benim de LTBA civarında başıma geliyor. Yerdeki tüm detaylar gidiyor kötü bir görüntü çkıyor ortaya. Onun dışında her yerde görüntü güzel. Ama ne zaman LTBA civarına gelsem sizin yer görüntüleri gibi oluyor
User avatar
THY3249
Junior Member
Junior Member
Posts: 85
Joined: 09 Jun 2008, 19:04
Name: Mahmut Adnan OZDEMIR
PID: 3249
Vatsim ID: 1056034
City: Antalya
Location: Turkey

Hazır başlık varken, bende kendi problemimi bu başlık altında yazmayı düşündüm.LTBA da 211 ve 208 numaralı kapıda park halinde 6 ila 10 dakika arasında beklerken FS.geçersiz işlem yürüttü yazıp kapanıyor,ve yeniden başlıyor.Tüm seneryoları kontrol ettim,baktım aynı seneryoyu farklı isimlerde yeniden mi kaydettim diye,bir yanlışlık bulamadım.Başka alanlarda yaklaşık 20 dakika bekledim kapanmadı.Bu konuda fikir verebilecek arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,
THY3549
Senior Member
Senior Member
Posts: 270
Joined: 29 Nov 2008, 13:27
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul
Location: Istanbul

udikisilik wrote:Kaptanım bu GlidePath'e benzeyen kırmızı ışıklar dışında yer görüntüleri de çok kötü benim de LTBA civarında başıma geliyor. Yerdeki tüm detaylar gidiyor kötü bir görüntü çkıyor ortaya. Onun dışında her yerde görüntü güzel. Ama ne zaman LTBA civarına gelsem sizin yer görüntüleri gibi oluyor
Merhaba Cüney Kaptan, sizin bahsettiğiniz kaplamaların bulanıklaşması LTBA v1.2 de giderildi olarak belirtilmişti. Yeni senaryo da da bulanıklaşma olmadı bende. Fs deki ayarları sadece SS alabilmek için epey bir düşürmüştüm. Normal ayarlarımla bırakın ss almayı pencereye denk getiremiyordum bile o derece yavaşlıyordu. Sonra birkaç deneme yaptım.Tüm statik ucakları ve araçları vs kaldırdım. Problemin son yapılan LTBA scenerydeki AFL.Bgl dosyası olduğunu farkettim ve mecburen v.1.21 kullanıyorum.. Nedenini bulamadım.


Adnan kaptanım selamlar, Sendeki sorun bendede oluyor. Bunun çok fazla sebebi olabilir. Bende uçuşlarımda Fs i kapatmadan diğer uçuşlarımı gerçekleştirmeyi seviyorum. Ancak 2-3 uçuş sonra aynı hatayı alıp tekrar başlatmam gerekiyor. Seninkisi daha sık görülüyorsa nedeni fazla add-on yüklemekten şişen bir fs olabilir. FS açıkken windows görev yöneticisinden "Bellek Kullanımı" 'na baktığında fark edilir. Aynı sorunu yaşamış ve çözüme ulaşmış arkadaşlar yardımcı olacaktır.

İyi uçuşlar dilerim.
Image
User avatar
THY3890
Average User
Average User
Posts: 140
Joined: 22 Jun 2009, 04:43
Name: Semih Batuk
PID: 3890
Vatsim ID: 1110258
City: Istanbul
Location: Istanbul

benzeri bir durum geçenlerde 35R inişinde gerçekleşti. benzeri diyorum çünkü benimki bembeyaz ışın gibi bir şeydi. 17R pist başından göğe doğru yükseliyordu. Görüş oldukça düşüktü yukarda bulut aşağıda sis... ActiveSky kullanıyorum İstanbulda ilk defa o kadar kapalı bir havada iniş yaptım bu nedenle ActiveSky kaynaklı texture hatası olarak düşünmüştüm. hatta oldukça frame kaybettirmişti yaklaşma sırasında.

Ayrıca üst mesajlarda "fazla senaryo yüklü olması"ndan bahsedilmiş bende fazla senaryo yüklü değil. Hatta daha yeni attığım format ve bu aralar uzun yurt dışı uçuşları yapmam nedeniyle Türkiye'den sadece LTBA yüklü.

Daha sonra açık havada iniş ve kalkışlar gerçekleştirdim ışın mışın yoktu...
(Kim bilir belki de o an davetsiz misafirlerim vardı :D)


Image
THY3549
Senior Member
Senior Member
Posts: 270
Joined: 29 Nov 2008, 13:27
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul
Location: Istanbul

THY3890 wrote:
(Kim bilir belki de o an davetsiz misafirlerim vardı :D)
:)
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”