Your computer has ran out of available memory!!! Yardımmm!!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

merhaba dostlar... 3 defadır oluyor ne yapsam çözemedim. Özellikle yaklaşmaya dönüşle beraber resimdeki Error mesajını alıyorum. Kırmak istiyorum makinayı. Diğer resimlerdeki ayarlar ve sistem özelliklerim. Daha önceden olmayan sorun şimdi baş gösterdi. Acaba fazlaca add on mu yaptım bilmiyorum. Şu anda Flight Simulator klasörünün boyutu rsimde görüldüğü şişmiş durumda... Sorunu çözmem için ne yapabilirim bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
Bilgi: bütün ek programları kapattığım halde hatta Antivirüs ü bile durdurduğum halde bu başıma geliyor...

Image

Image

Image

Image
artuncs
Administrator
Administrator
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Assagidaki konuyu okuyup bir uygulamanizi tavsiye ederim, islem windows7 icinde gecerlidir. Cogunlukla ''Out of Memory'' hatasi kurdugumuz bir scenery yuzunden alinmaktadir ama eger bilgisayariniz benim assagida belirttigim linkteki gibi hata gercekten memory yetersizligi sonucunda olusmussa sorunu mutlaka ortadan kaldiracaktir.

http://www.flythy.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=6690
Erhan M. Artuc
THY3537
VIP Member
VIP Member

Erhan Kaptan teşekkürler.
Yaptım bakalım, yarın deneyeceğim. Umarım faydası olur.
Teşekürler...
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Uğur aynı sorun bende de vardı, bir sürü aramadan sonra sorun LTFJ2010'da çıktı. Son kurduğun LTFJ'yi sil ve yerine tekrar LTFJ2005'di sanırım onu kur.
THY3537
VIP Member
VIP Member

Abi sanirim o kuzey yildizim diye gecen LTFJ2010 degil mi. Onu da kaldiracagim. 3 tane 3 er saatlik ucusum yandi gitti LOWI de mahsur kaldim :)
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Hocam aynı hatayla ben de çok karşılaştım. Fazla yama kullanmakla ilgili sanıyorum. Mümkünse Fs için geçerli olmayan tüm uygulamaları kapatın. Bir de Fs 09'a 4 çekirdeği de uygulatan küçük bir yama program vardı. Onu kurduktan sonra bu hatayı hiç almadım. Teknik anlamda bir etkisi olabilir mi bilmiyorum ama kullanmıyorsanız deneyin derim. Google aratmasıyla falan bulamazsanız ben size bir şekilde gönderirim programı.
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Evet kuzeyyildizim.exe ile kurulan LTFJ buna sebep oluyor.
THY3615
Average User
Average User
Name: K.Gürsel HAZAR
PID: 3615
Vatsim ID: 1090129

Uğurcum, Windows 7 kullanıyorsan her türlü sürprize hazır olacaksın, en mağdurlarından birisi de benim bu işletim sisteminin...

Yahu Erhan Kaptanım, benim de şu Windows 7'deki "scenery" ezberletememe sorunumu çözerseniz çok mutlu olacağım. Kendi kurulumu olan "scenery" ler dışındaki hiç bir "scenery"i ezberletemiyorum. "Add area" üzerinden gelip "Addon Scenery" altındaki ilgili dosyayı bulup dosya adı çıktıktan sonra OK deyip boşluğa ya da geri ok üzerine tıklıyorum, "scenery"i görüyor. FS9'u restart yapınca o "scenery" gayet güzel çalışıyor. Ancak es kaza bilgisayarı restart yaparsam, kalkacağım ve ineceğim meydanların "scenery"lerini yeniden yüklemem gerekiyor. Bu iş bilgisayarı her açtığımda yinelenmek zorunda olduğu için insanı usandırıyor. Aynı şey AI uçakları için de geçerli. Hadi park yerlerindeki uçaklara pek aldırış etmiyorum da, "scenery" işini bir türlü çözememiş olmam çok canımı sıkıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekiyor? Yoksa sonunda Windows 7'yi yok edip XP mi yüklemeliyim?...

Bu konuyu birkaç kez gündeme getirdim ama çözebilen olmadı, bunu da ek bilgi olarak vereyim dedim...
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

peki bunlar klasör olarakmı yok oluyorlar yoksa sadece scenery.cfg (FS'in ana dizini altında)mi yenileniyor her defasında?bana göre klasörler kalıyor ama scenery.cfg bir sebepten kaydedilmiş olarak kalmıyor. Dosya kaydetme izin verme vsvsvs bir şeymi var acaba win7'de?
Hakan"737"Güven
THY3615
Average User
Average User

Hakan hocam, dosyalar "addon scenery" altında duruyorlar dediğiniz gibi ama FS9 açılırken her nedense bu "addon" ları görerek açılmadığından ki bu da Wİn7'nin bir müdahalesinden kaynaklanıyor (çünkü XP'de böyle birşey yoktu) sanırım, her seferinde aynı işi yapmak zorunda bırakıyor.
artuncs
Administrator
Administrator

THY3615 wrote:Uğurcum, Windows 7 kullanıyorsan her türlü sürprize hazır olacaksın, en mağdurlarından birisi de benim bu işletim sisteminin...

Yahu Erhan Kaptanım, benim de şu Windows 7'deki "scenery" ezberletememe sorunumu çözerseniz çok mutlu olacağım. Kendi kurulumu olan "scenery" ler dışındaki hiç bir "scenery"i ezberletemiyorum. "Add area" üzerinden gelip "Addon Scenery" altındaki ilgili dosyayı bulup dosya adı çıktıktan sonra OK deyip boşluğa ya da geri ok üzerine tıklıyorum, "scenery"i görüyor. FS9'u restart yapınca o "scenery" gayet güzel çalışıyor. Ancak es kaza bilgisayarı restart yaparsam, kalkacağım ve ineceğim meydanların "scenery"lerini yeniden yüklemem gerekiyor. Bu iş bilgisayarı her açtığımda yinelenmek zorunda olduğu için insanı usandırıyor. Aynı şey AI uçakları için de geçerli. Hadi park yerlerindeki uçaklara pek aldırış etmiyorum da, "scenery" işini bir türlü çözememiş olmam çok canımı sıkıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekiyor? Yoksa sonunda Windows 7'yi yok edip XP mi yüklemeliyim?...

Bu konuyu birkaç kez gündeme getirdim ama çözebilen olmadı, bunu da ek bilgi olarak vereyim dedim...
Gursel Kaptanim,

Ben Vista altinda Fsx kullanicisiyim ama sizin sorununuzla ilgili bir yazi okumustum ve bu yaziyi okuyup uygulayanlarin sorunu cozduklerini belirtmislerdi.

Simdi yaziyi okudugum yeri animsamamakla beraber sorunun cozum yolunu size aktarabilirim.

Sorunun Win7 deki bir Bug sorunu yuzunden Fs9.cfg dosyasinin bulundugu yerde ''AppData-Roaming-Microsoft-Fs9'' ikinci bir gizli Fs9.cfg dosyasi yaratmasindan kaynaklandigi ve Hidden ile sakli oldugundan ve goremediginizden dolayi, yapilmasi gerekenin Fs9.cfg dosyasini Hidden dosyalari da kapsayacak sekilde aratip sakli bu Default Fsx.cfg dosyasini bulup Copy yaparak gidip su an gene ayni yerdeki Fsx.cfg dosyasi uzerine kopyalamaktan ibaret.

Bu Fs9.cfg dosyasininda gene ayni dosya icinde oldugu ama sakli oldugunu unutmayin.

Simdiye kadar bu sorun icin bir tek bu islemin sorunu cozdugunu ve bunu bilmeyelerin ise Xp yada Vista ya donus yapmaktan baska careleri olmamis.

Umarim faydasi olur ama ben sizin icin dahada arastiricam eger yeni bir sey varsa paylasirim yarina kadar.
Erhan M. Artuc
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

Windows 7'de hata aldığınız programları bir de sağ tuş özellikler,uyumluluk sekmesinde yer alan,Windows Xp Service Pack modlarında çalıştırmayı denerseniz sorununuz ortadan kalkacaktır dipnot.(windows 7 microsoft'un ürettiği en başarılı sistemlerden biridir :))
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
THY3537
VIP Member
VIP Member

Türkiye meydanları hariç dünya üzerindeki 300 meydanın senaryolarını yukledim grafik ayarları yaptım. Sorunsuz bi Fs yaptım diye düşünüyordum.... ama sanırım format atacağım. Hiç bir yöntem bu sorunu çözmüyor...
artuncs
Administrator
Administrator

THY3537 wrote:Türkiye meydanları hariç dünya üzerindeki 300 meydanın senaryolarını yukledim grafik ayarları yaptım. Sorunsuz bi Fs yaptım diye düşünüyordum.... ama sanırım format atacağım. Hiç bir yöntem bu sorunu çözmüyor...
Madem format atmaya gidyorsunuz assagidaki dizini Run komutundan ekleyin restart yapin. Sorun senaryo degilse bunun duzeltmesi lazim.

bcdedit /set IncreaseUserVA 2560
Erhan M. Artuc
THY3615
Average User
Average User

Çok teşekkürler Erhan kaptanım, yazınızı yeni gördüm, ilk fırsatta deneyeceğim.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”