Connect problemi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Levent YILMAZ
Junior Member
Junior Member

Nihayet bütün programlarımın hatasız çalıştı?ını düşünerek LTAC-LTBA seferi yapmak üzere büyük bir keyifle bilgisayarımın başına oturdum
pushback taxi derken pist başına geldim tam kalkmak üzereyken ba?lantımın koptu?unu farkettim pist başında oldu?um ve online olmadı?ım için slew le taxi pistine dönebilirim diye düşündüm fakat slewe alıp 2 - 3 saniye gittikten sonra otomatik olarak slew den çıktı ve flight recorder DIVERTED mesajı verdi 2. kez connect olarak herşeyi baştan yaptım yine taxi pistinin başında ba?lantı kesildi
di?er zamanlarda internete girdi?imde hiç ba?lantımın kesilmemişti acaba sorun serverlardan mı kaynaklanıyor? Bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.
Levent YILMAZ [:(]

Mavi Göklerde Buluşmak Üzere.....
cdurduc
Average User
Average User

Levent Hocam Merhaba,
Size birkaç şey söyleyim
1) FR ile uçarken kesinlikle Slew mode a geçmeyin gördüğünüz gibi FR divert dio hemen.
Örnek olarak geçenlerde yapmış olduğum LTBA-LTCC uçuşunda FR At Gate i algılamadı ve ben slew mode da sadece 2 veya 3 cm oynattım uçağı banada divert dedi sonra landed dedi [:p] birazcık FR yoruluyo bu aralar...[:I]
2) Server dan kaynaklanıyo olabilir yani FR bağlantı hızı ile birşey yapabilir veya etkiledii bir program olur o programda bağlantı hızınıza çok yuklenip bağlantınızın kopmasını sağlar.Geçen gün de aynısı başıma bilgisayaım ve modem kablolarım sapa sağlam iken bilgisayar biara çok kastı ve FR ile uçarken internet bağlantım koptu.Bu tahminimce nadiren yaşadığımız bişey olsa gerek..Biz yinede uçmaya devam edelim [;)]
Sevgiler Saygılar
Cansın
Levent YILMAZ
Junior Member
Junior Member

Yardımın için çok teşekkürler....
bana moral verdin sağol
uçma azmimden asla vazgeçmeyeceğim [;)]
Sevgiler
Levent YILMAZ

THY65
Senior Member
Senior Member
Name: Murat TOLOGLU
PID: 65
Vatsim ID: 839820
City: Istanbul

Benim de son zamanlarda sık sık internet bağlantım kesilir oldu. Daha önceden hiç böyle olmazdı ve yazınızı okuyana kadar aklıma hiç FR gelmemişti. Gerçekten de kesintilerin arttığı zaman dilimi ile FR kullanmaya başladığım dönem örtüşüyor; şimdi ben de "acaba" dedim.

Ayrıca, daha önce hiç internet kesintisi olmadığı için, yeterince online uçuş tecrübem olmasına rağmen, internet kesintili on-off-on-off-on line uçuş tecrübem olmadığından [:(!] yaşadığım bir olayı sizlere de aktarmak istiyorum: 19 ocak günü yerel saatle 18:30 sıralarında bulutlu bir havada LTAI 36 pistine yaklaşırken internet koptu. Yeniden bağlandığımda ILS e girmek üzereydim ve önümde 2 uçak daha belirdi, zar zor yükselip kaçtım ama olay hiç hoş olmadı. Yaklaşmalar sırasında internet kesilirse sanırım meydandan yeterince uzaklaşıp nete bağlanmak daha emniyetli olacak.

Bu vesile ile yaklaşmada kendilerine tehlike yaratıp sıkıntı verdiğim arkadaşlardan da özür diliyorum.

Murat Toloğlu, TK233
THY65
Senior Member
Senior Member

Serve Info'yu kullanıyormusunuz? Biraz önce yine server dan disconnect oldum, serve info yu kapatınca bir daha tekrarlanmadı.

Murat Toloğlu, TK233
THY3068
Rookie
Rookie
Name: Bülent Öner
PID: 159

Selamlar,

Arkadaşlar sanırım benimde tesbit ettigim kadarıyla (%100 emin olmamakla birlikte) Servinfo'nun son surumunu kullandıgımdan beri bilgisayar cok kasılıyor ve FR'yı de cok kasıyor. Ne zaman Servinfo yu kapatsam ortalık rahatlıyor. Bugune kadar FR ile hic boyle bir sorun tesbit etmemistim, servinfonun son surumunu kullandigimdan beri!

Bilginize,

Sevgilerle,

Bulent Oner
FlyTHY IT-Deparment / Software Developer

TK159 / Senior First Officer
Virtual PPL & Instrument Rating
hakanunal00
Rookie
Rookie

ServInfo 2.0'in Map ozelligini kapatirsaniz programin harcadigi guc azalacaktir. Readme ya da help dosyasinda bu sekilde bir bilgi vardi.

Hakan "BB" Ünal
mavi
Average User
Average User

Herkese merhaba,

Oncelikle belirtmek isterim serv İnfo ile benim bilgisayar hicbir zaman anlasamadi;[xx(] program dogru durust calissa bile normal bir kapatma islemini hic yapamadim. Serv info yu her kullandigimda yasadigim en basit sorun bilgisayari on/off dugmesinden kapatmak. Bu nedenle serv info'yu kullanmiyorum!!![:(!]

Levent bey; int.de baglanti problemi benimde cok bogustugum bir problemdi bunu yeni bir modem ile cozdum baglanti hizi ve baglanma suresi inanilmaz artti eger imkaniniz varsa kesinlikle tavsiye ederim. Apache External 56K V90 (baglanti tipi seri port; bu modemlerin birde USB baglantili tipleri mevcut ama duyduguma gore int'de baglanti hizi seri portlara gore daha dusuk!!! bu detaya dikkat!!!)modem, bu modemi kullanmaya basladigimdan beri int.de baglanti kopmasi problemi yasamadim, degerlendirmenize sunarim.

Serhan Önür
Levent YILMAZ
Junior Member
Junior Member

Değerli Kaptanlar
Verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Dediklerinizi uygulayıp sonuçları bildireceğim.
Levent YILMAZ

Levent YILMAZ
Junior Member
Junior Member

Değerli Kaptanlar.
Sizlere yazdığım sorunla ilgili ilginç bir durum oldu bunu aktarmak istiyorum.
Yazılarımda belirttiğim gibi pist başına gelince disconnect oluyordum.
Evimde iki adet bilgisayar mevcut biri P4 1.7 WİN XP diğeri
P3 600 WİN XP. P4 1.7 olanı ana bilgisayar olarak kullanıp networkten paylaşımla p3 600 ile online oldum .hiç sorun yaşamadan uçtum.
Daha önce bana yazılan önerilerde modem sorunu olabileceği yazılmıştı fakat kullanılan modem aynı,bilgisayar farklı,üstelik daha düşük hızla çalışan bilgisayar.Bunun nedenini anlayamadım.Sonuç olarak uçmanın zevkini yaşadığım için çok mutluyum.
Herkese sevgiler....:):)
Levent YILMAZ

THY65
Senior Member
Senior Member

Arkadaşlar dikkat ederseniz gerek Vatsim network'te yaşanan sorunlar gerek se dial up bağlantılarda ve internet erişimlerde yaşanan sorunlar son günlerde hissedilir oranda arttı (şu anda yarım saat içinde 2nci kez TT net den koptum mesela [:(!] )

Ben de önce Serve Info'dan şüphelendim. Sonra external modem kullansam mı çözüm olur mu diye düşündüm. Ama kopma sorunlarının sebebi bambaşka şeyler olabilir gibi geliyor. ?u anda Forum da 3 ayrı topic altında benzeri şeyler tartışılıyor, solucan lafları ediliyor.

Bence bu olay Türkiyede on-line uçuşun gelişimini yavaşlatacak yaygın ve çok ciddi bir sorun olmaya aday gibi. Herkez yaşadığı deneyimleri aktarırsa ve bilgisayar konusunda deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa herkes için yararlı olacaktır.

Tartışmalar tek bir topic'te toplanırsa daha iyi olacak.

Murat Toloğlu, Tk233
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296

Solucan saldırısı daha bir kaç günlük,İnternet servis sağlayıcıların zararları büyük,alt yapı çalışmaları elbette şirketin harcadığı emek ve paraya göre zamanla sonlanacak.Ama kablonet kullanıcısında durum nasıl derseniz? Sadece tek günlük bir durumdu,şu anda internet gayet hızlı,ne servinfo ne squawk box'ta hiç bir kopma yok,hayat kablo kullanıcıları için normale dönmüş durumda,Kişisel kullanıcı olarak yapabileceğimiz sadece beklemek diye düşünüyorum.
Saygılar.
PS:İlgili haber -- http://www.ntvmsnbc.com/news/198871.asp --
Image

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”