Arkadaslar, 64mb on bellegi 1.5 Tb kapasitesi ve Ncq ozelligi ile Fsx uzerinde daha iyi bir performans ve az da olsa var olan takilmalari ortadan kaldirabilecegi dusuncesiyle bir Hdd aldim. Daha onceden bilgisayarimin iyi durumunda aldigim backup dosyasini yeni Hdd uzerine restore yaptim ama restore isleminden sonra Hdd kapasitesi eski Hdd in 500gb kapasitesine dustu.
Simdi ben bu yeni Hdd 1.5tb kapasitesini tekrar nasil geri getirebilirim? yanliz su anki restore etmis oldugum halini yeniden koruyarak.
Sevgiler
Hdd Sorunu..
-
- Junior Member
- Name: Ekrem SARIKAYA
- PID: 4263
Bilgisayarim uzerine sag tiklayarak Yonet'e girin. Soldaki menuden "Disk Yonetimi"ni secin. Sağdaki pencerede disklerinizle ilgili durumu gorebilirsiniz. Burada o diskinize ait bilgilerde herhangi bir surucu atanmamış ve boş gorunen kısım varsa ordan cozme ihtimaliniz var. Ama dikkatli islem yapmak lazim. Yanlis bir harekette tum bilgilerinizi kaybetme riskiniz var.
Bu sekilde olmaz ise Partition Magic diye bir program var. Onunla da cozumleyebilirsiniz.
Bu sekilde olmaz ise Partition Magic diye bir program var. Onunla da cozumleyebilirsiniz.
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
novemberrain wrote:Bilgisayarim uzerine sag tiklayarak Yonet'e girin. Soldaki menuden "Disk Yonetimi"ni secin. Sağdaki pencerede disklerinizle ilgili durumu gorebilirsiniz. Burada o diskinize ait bilgilerde herhangi bir surucu atanmamış ve boş gorunen kısım varsa ordan cozme ihtimaliniz var. Ama dikkatli islem yapmak lazim. Yanlis bir harekette tum bilgilerinizi kaybetme riskiniz var.
Ekrem tesekkurler yanitin icin, sanirim bu yeni Hdd uzerine yeni kurulum yapmak daha iyi olacak, Fsx in vista uzerinden iyi bir performans alabilmesi icin cok ugrasmistim ve sonundada iyi bir kurulum yapmistim ama bu yeni Hdd uzerine eskisini restore ettikten sonra baska sorunlarda verdi ve o yuzden hem Vista dan Windows 7 ye gecis yapip onun uzerine temiz bir kurulum yapicam, bakalim yuzun ustundeki airports ve sceneryleri tek tek kurmak Fsx in yeniden iyi bir performans alabilmesi icin ince ayarlarini yapmak bana kac gune patlayacak, tesekkurler tekrar.
Erhan M. Artuc
-
- Average User
- Name: Dinc Mor
- PID: 3683
Hocam ilk olarak verilerinizi mutlaka yedekleyin.
İkinci olarak Bilgisayarın performans açısından 1.5TB'lik bir alanda çalışması çokda iyi değil. Öyle geniş geniş windows rahat etsin mantığı pek doğru kalmıyor.
Şöyle anlatiyim HDD'lerin içinde diskler vardır ve siz bir veri yazdığınız zaman bu disklere yazılır bu disklerden okunur, 1,5TB diskin tamamı demektir.
Dolayısı ile eğer diskinizi mesela 300GB ve 1.2TB şeklinde 2'ye böler, İşletim sisteminizi 300GB'ye kurar iseniz Sisteminizin işlemlerini o 300GB ile sınırlamış oluyorsunuz böylece 1.2TB'ye yazdığınız yedek dosyalarına gereksiz yere ulaşılmıyor. Kısaca diskinizin okuyucu kafasını koşturacağı alanını daraltmanız 1 dosyadan diğerine gidip gelme alanını daraltıyor size hız kazandırıyor.
Ancak bir gerçek varki artık mekanik hard diskler çok yavaş, SSD'ler çok gündemde size tavsiyem 120-240GB Arası güzel bir SSD almanız çünkü bunlarda kafa durumu yok normal hard disklerin çok çok fazla hızlı işlem yapıyolar. Deyimi yerindeye biz kağnı'ya biniyoruz. Tercihen OCZ Vertex 2 Modeli (özellikle 2) 120GB SSD öneririm size. Gerçekten tamamıyla herşeye değen bir ürün. Oraya işletim sistemi kurup ana dosyalarınızı atıp. 1.5TB diskinizi depo diski olarak kullanmanız bugün kazanabileceğiniz en büyük performans artışlarından biridir.
İkinci olarak Bilgisayarın performans açısından 1.5TB'lik bir alanda çalışması çokda iyi değil. Öyle geniş geniş windows rahat etsin mantığı pek doğru kalmıyor.
Şöyle anlatiyim HDD'lerin içinde diskler vardır ve siz bir veri yazdığınız zaman bu disklere yazılır bu disklerden okunur, 1,5TB diskin tamamı demektir.
Dolayısı ile eğer diskinizi mesela 300GB ve 1.2TB şeklinde 2'ye böler, İşletim sisteminizi 300GB'ye kurar iseniz Sisteminizin işlemlerini o 300GB ile sınırlamış oluyorsunuz böylece 1.2TB'ye yazdığınız yedek dosyalarına gereksiz yere ulaşılmıyor. Kısaca diskinizin okuyucu kafasını koşturacağı alanını daraltmanız 1 dosyadan diğerine gidip gelme alanını daraltıyor size hız kazandırıyor.
Ancak bir gerçek varki artık mekanik hard diskler çok yavaş, SSD'ler çok gündemde size tavsiyem 120-240GB Arası güzel bir SSD almanız çünkü bunlarda kafa durumu yok normal hard disklerin çok çok fazla hızlı işlem yapıyolar. Deyimi yerindeye biz kağnı'ya biniyoruz. Tercihen OCZ Vertex 2 Modeli (özellikle 2) 120GB SSD öneririm size. Gerçekten tamamıyla herşeye değen bir ürün. Oraya işletim sistemi kurup ana dosyalarınızı atıp. 1.5TB diskinizi depo diski olarak kullanmanız bugün kazanabileceğiniz en büyük performans artışlarından biridir.
bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. laptop da 120 gb lık sürücüde vista ve fsx kurulu optimum ayarlarda bile ltba scenery de 10-12 fps alıyorum havada 16-18 e çıkıyor. ama takılmalar rahatsız ediyor tabiki. acaba harici ssd (varsa tabi bilmiyorum) alıp fsx ona kursam performans olur mu sizce. yada daha hızlı bir harici hdd mi almalıyım (öneriniz var mı?).
sistemim:
toshiba a200-1bp
core 2 t7200 2.00ghz
2gb ram
32 bit vista
nvidia geforce go 7300 ekran kartı
ram i 4 gb. a çıkarsam faydası olurmu sizce? yardım ve görüşleriniz için teşekkürler... iyi uçuşlar...
sistemim:
toshiba a200-1bp
core 2 t7200 2.00ghz
2gb ram
32 bit vista
nvidia geforce go 7300 ekran kartı
ram i 4 gb. a çıkarsam faydası olurmu sizce? yardım ve görüşleriniz için teşekkürler... iyi uçuşlar...
-
- Average User
Kesinlikle yukarıda belirttiğim gibi SSD almalısınız, performans inanılmaz farkediyor bilgisayar kullanımında, FSX fps'sine farkı ne olur bilmiyorum ancak rahatlatacağı kesindir genel olarak çünkü sistemlerdeki en yavaş zincir genelde hdd olur.
Sizede OCZ Vertex 2, 60 veya 120GB'lik bir model öneririm. Ve Windows 7 kurulumu tabiki.
Sizede OCZ Vertex 2, 60 veya 120GB'lik bir model öneririm. Ve Windows 7 kurulumu tabiki.
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Dinc benim aldigim ''Seagate Barracuda 7200.12 - 1.5 TB (1500GB) - SATA-II 64mb -NCQ'' SSD ile NCQ arasindaki fark nedir ve hangisi daha hizli benim bildigim ve almadan once yaptigim arastirmada NCQ lerin su ana kadar cikarilmis en hizli ve performansi en yuksek olan diye soyleniyor.THY3683 wrote:Kesinlikle yukarıda belirttiğim gibi SSD almalısınız, performans inanılmaz farkediyor bilgisayar kullanımında, FSX fps'sine farkı ne olur bilmiyorum ancak rahatlatacağı kesindir genel olarak çünkü sistemlerdeki en yavaş zincir genelde hdd olur.
Erhan M. Artuc
-
- Average User
Erhan Hocam;
HDD'ler Mekaniktir içlerinde fiziksel disk ve okuyucu kafa vardır, belirli sabit dönüş hızları vardır.
SSD'ler içinde "yürüyen" bir aksam yoktur Solid State Disk diye aratırsanız daha detaylı bilgi bulursunuz.
Sizin HDD'niz (verileri atmıyor isem aşağı yukarı) Ortalama 100MB/s Okuma ve 90MB/s'ye kadar yazma hızı sağlar iken OCZ Vertex 2 120GB'lik disk 285MB/s'ye kadar okuma 275MB/s'ye kadar yazma sağlıyor. Tabiri Caiz ise SSD'ler 737 ise HDD'ler Cessna kalır
Sizin HDD'niz NCQ'larin en hızlısı olabilir ancak günümüzde eski kalmaya başlamış standart bir hdd'dir. Günümüz bilgisayarlarında artık ram ve ekran kartı sorunu çok kolay aşıldığından bilgisayarımızdaki en yavaş parça sabit disklerdir. Windows 7'de puanımızıda en düşük puana göre alırız (sistem puanlandırmasında) Buradada çoğu zaman 5.4-5.9 gibi değerler çıkar, Mekanik yapılı sabit diskler sistemimizi yavaşlatan durduran yegane şeylerdir.
Bunun çözümü son senelerde gelişmeye başlayan ve artık cidden kullanıcı seviyesine inmeye başlayan SSD'lerdir, maalesef henüz daha GB açısından verimli değiller örneğin 60GB fiyatına rahat 3-4TB HDD alabilirsiniz ancak bu SSD'ler o kadar "manyak" birşey ki verilen paraları kuruşu kuruşuna hak ediyor. Bilgisayarınızın gerçekten hızlandığını hissediyorsunuz. Daha fazla veri örnek video için internette araştırabilir, youtube'dada ssd'ler hakkında video izleyebilirsiniz.
Tekrar şiddetle maddi imkanlar doğrultusunda SSD kullanımını tavsiye ederim. 120GB Bir SSD Ana sistem yapılır ise, Windows uygulamaları, simualtor ve benzeri şeyler buna sığdırılır. Arşivlenicek filmler depolanıcak dosyalar Yedek Mekanik 1.5TB'lik disklerinizde saklanır.
FSX Bazında performans artışı testi hiç incelemedim ancak genel sistem performansınıza muazzam bir katkısı olur, ve şüphesiz su götürmez bir şekilde buda simulatörünüzü ferah, sizi mutlu eder.
HDD'ler Mekaniktir içlerinde fiziksel disk ve okuyucu kafa vardır, belirli sabit dönüş hızları vardır.
SSD'ler içinde "yürüyen" bir aksam yoktur Solid State Disk diye aratırsanız daha detaylı bilgi bulursunuz.
Sizin HDD'niz (verileri atmıyor isem aşağı yukarı) Ortalama 100MB/s Okuma ve 90MB/s'ye kadar yazma hızı sağlar iken OCZ Vertex 2 120GB'lik disk 285MB/s'ye kadar okuma 275MB/s'ye kadar yazma sağlıyor. Tabiri Caiz ise SSD'ler 737 ise HDD'ler Cessna kalır

Sizin HDD'niz NCQ'larin en hızlısı olabilir ancak günümüzde eski kalmaya başlamış standart bir hdd'dir. Günümüz bilgisayarlarında artık ram ve ekran kartı sorunu çok kolay aşıldığından bilgisayarımızdaki en yavaş parça sabit disklerdir. Windows 7'de puanımızıda en düşük puana göre alırız (sistem puanlandırmasında) Buradada çoğu zaman 5.4-5.9 gibi değerler çıkar, Mekanik yapılı sabit diskler sistemimizi yavaşlatan durduran yegane şeylerdir.
Bunun çözümü son senelerde gelişmeye başlayan ve artık cidden kullanıcı seviyesine inmeye başlayan SSD'lerdir, maalesef henüz daha GB açısından verimli değiller örneğin 60GB fiyatına rahat 3-4TB HDD alabilirsiniz ancak bu SSD'ler o kadar "manyak" birşey ki verilen paraları kuruşu kuruşuna hak ediyor. Bilgisayarınızın gerçekten hızlandığını hissediyorsunuz. Daha fazla veri örnek video için internette araştırabilir, youtube'dada ssd'ler hakkında video izleyebilirsiniz.
Tekrar şiddetle maddi imkanlar doğrultusunda SSD kullanımını tavsiye ederim. 120GB Bir SSD Ana sistem yapılır ise, Windows uygulamaları, simualtor ve benzeri şeyler buna sığdırılır. Arşivlenicek filmler depolanıcak dosyalar Yedek Mekanik 1.5TB'lik disklerinizde saklanır.
FSX Bazında performans artışı testi hiç incelemedim ancak genel sistem performansınıza muazzam bir katkısı olur, ve şüphesiz su götürmez bir şekilde buda simulatörünüzü ferah, sizi mutlu eder.