FS2004, inanılmaz bir BUG

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3716
Legend
Legend
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118
City: Istanbul

Sevgili dostlar, son 1-2 gündür biraz fazla konu açtığımın farkındayım ama, önemli olduğunu düşünmesem bu son konuyu açmazdım. Arkadaşlarımızın haberi olsun istedim. Okuduysanız görmüşsünüzdür. MD80 lerle ilgili navigasyonel sorunlar yaşadığımı belirtmiş ve yardım talebinde bulunmuştum. Sağolsun Tekin Silistreli kaptanım elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmıştı. Sorunun kaynağını buldum. İnanması çok güç ama, istediğiniz bir havaalanında default Cessna172 açıyorsunuz, hani tam ortada NAV-GPS tuşu var ya, onu GPS seçeneğine getirir, sonra select aircraft seçeneği ile bir add on seçerseniz (PMDG hariç, Level D yi denemedim), uçağınız saçmalıyor. Ne hikmetse cessna nın o küçük NAV-GPS tuşu NAV da kalmak zorunda. Yine ilginç olan bir husus PMDG nin bu durumdan hiç etkilenmediği. Taş gibi sağlam mübarek. Ama özellikle Flight1 Super80 ve Leonardo Maddog resmen dağıtıyor. Bu konuyu maille Maddog yazılımcılarına da bildirmiş, ama "scenery lerinizi kontrol edin", veya "PMDG nin de sorunsuz indiğini sanmıyoruz" şeklinde cevap yazmışlardı. Dün gece sorunun kaynağını bulunca cessnadaki bu salak düğmeyi maddog un paneline yerleştirdim, kaynak koduyla beraber resimlerini de bugün maddog a gönderdim, buyrun kapak olsun dedim. Bakalım ne diyecekler.
Lead me, follow me or get out of my way !
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

bahadir abi süpersin! en az senin kadar merak ediyorum ne diyiceklerini diğer konuyu takip ediyordum zaten md80 le ilgili olan bunuda okuyunca bayağı ilgimi çekti :)
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091

Ben sebebi tahmin edebiliyorum.
PMDG bildiğim kadarı ile FS in autopilot sistemini kullanmıyor. Kendi içinde ayrı bir autopilot kodu var (MCP ve FMS ile entegre çalışan). Dolayısı ile o küçük butonun bağlı olduğu FS offsetini kaale almıyor.
Sözünü ettiğiniz diğer add-on ları çok az kullandım ve detaylı incelemedim ama, tahminimce FS'in autopilot sistemini kullanıyorlarsa, ki sanırım öyle, uçak değiştirince butonun bağlı olduğu offset değeri değişmediği için FS autopilot saçmalıyordur.
FlyTHY IT Manager
THY3716
Legend
Legend
Name: Bahadir ALKES
PID: 3716
Vatsim ID: 1097118

İlker kaptanım, açıklamanız mantıklı. Bu durumda sizden aldığım kod ile bu durumu kontrol eden, gerektiğinde düzelten bir DLL yazılabilir sanırım. Hemen çalışmalara başlayayım. Bu arada dün Maddog yazılımcılarından teşekkür maili geldi. Durumu inceleyeceklerini, gerekiyorsa bu durumu ortadan kaldıracak bir "key command" yazarak maddog'a entegre edeceklerini bildirmişler.
Lead me, follow me or get out of my way !
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”