Frames/Sec

Questions, comments; documents about Airbus related products (PSS, Wilco, Aerosoft Xtended and others) ...
Post Reply
ahmetksm
Newbie
Newbie
Name: Ahmet Kesim
PID: 4244

Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama simulatorün üst kısmında kırmızı renkli;
FRAMES/SEC = 019.9 (LOCKED AT 20FPS) +1.0 Gs FUEL 22%
Şeklinde bir bilgilendirme yazısı çıktı. Ne yaptıysam yok edemedim.

Bu yazıyı kapatmak için kısayol tuşunu veya yöntemini bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
Ahmet Kesim
FlyTHY , PID4244
İstanbul 1980
THY3512
Average User
Average User
Name: Onur YALIMAN
PID: 3512
Vatsim ID: 1082283
City: Sofia

Ek olarak;
sisteminiz iyi ise hardware ayarlarından (simülatörde) unlimited seçin derim ben.Çünkü bu şekilde 50 60 olacak frame inizi 20 de kitlemiş oluyorsunuz. :wink:

Saygılarımla,
ahmetksm
Newbie
Newbie
Name: Ahmet Kesim
PID: 4244

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Laptop kullandığım için sistem unlimited ı kaldıracağını sanmıyorum :)

Saygılarımla
Ahmet Kesim
FlyTHY , PID4244
İstanbul 1980
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Ahmet Kaptanım sınırsız yapmanız bilgisayarınızın kaldıramayacağı anlamına gelmiyor. Saniyede ne kadar çok kare gelirse ekranınıza o kadar akıcı bir görüntü elde edersiniz. Sınırsız olarak belirlediğinizde zaten makine kapasitesi kadar size görüntü aktarabilecek.
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Genel inanış unlimited yapıp kaç frame aldığınızı görmek ve gördüğünüzün yarısına frame'i kilitlemek, böylece makinanızı zorlamamış oluyorsunuz diye bir yerlerde okumuştum. Yalnız unlimited'da enroute'da uçarken gördüğünüz değil komplike bir scenery'si olan bir alana yaklaşırken aldığınız frame'i baz almalısınız. Ben 110-120 frame gördüğüm için 60'a kilitledim, şimdiye kadarda ne makinam kasıldı ne de görüntü kalitemden rahatsız oldum.
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

THY157 wrote:Genel inanış unlimited yapıp kaç frame aldığınızı görmek ve gördüğünüzün yarısına frame'i kilitlemek, böylece makinanızı zorlamamış oluyorsunuz diye bir yerlerde okumuştum. Yalnız unlimited'da enroute'da uçarken gördüğünüz değil komplike bir scenery'si olan bir alana yaklaşırken aldığınız frame'i baz almalısınız. Ben 110-120 frame gördüğüm için 60'a kilitledim, şimdiye kadarda ne makinam kasıldı ne de görüntü kalitemden rahatsız oldum.
Selçuk Kaptan doğru hatırlıyorsun.Bende sınırsız kullandığım vakit senin değerlere yaklaşıyorum fakat yogun trafikte, scenery alanlarında ve hava şartlarına göre ( bulut yoğunluğu) göz ile hissedilir düşüşlerde ekran takılmaları rahatsız ediyor.Bende düşük frame de sabitleyip bunların önüne geçiyorum. Tespit doğru.

Saygılar
Image
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Unlimited yapıp sistemin ne değer vereceğini görmekte fayda var fakat özellikle aerosoft scnery ile uçanların dikkat etmesi gerek bir diğer konu LOWW LOWI EDDF gibi sistemi zorlayan meydanlarda da sistemlerinin değerlerini görmeleri. bakın değerlen nasıl aşağı düşüyor :)
Post Reply

Return to “Airbus Fleet”