FS Yeni Kurulum için tavsiyeler

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Viper
Rookie
Rookie
Name: Erdinç Ertan
PID: 174

Herkese tekrardan selamlar..

Uzun süreden beri özel sebeplerden dolayı FS kullanamıyordum arkadaşlar. En son FS2004 ile online uçuş yapıyor, FSX'de denemeler yapıyordum. Ancak zaman geçince forumda saatlerce dolaşmama rağmen aklımdaki soru işaretleri bitmek bilmedi. Sizlerden Online olarak kullanacağım FS için donanım ve yazılım özelliklerine göre tavsiyeler rica ediyorum.

Mevcut donanim&yazilim özelliklerim : Windows 7 ultimate - Q6600 Intel işlemci - 8800 GT 512mb PCI-e ekran kartı - 4 gb OCZ ddr2 ram Platinum edition - "bol" sata harddisk - CH products

1. Windows 7'yi 4GB ram gördüğü ve daha yeni olduğu için tercih ettim, bu konuda XP Pro'ya devam dermisiniz yoksa tercihim doğru mu ?
2. Windows 7 Sistemim FSX için yeterli midir ? yoksa 2004 (FS9)'a devam mı etmeliyim ?
3. Windows 7 ve Vista işletim sistemlerinin desteklediği " Stereoscopic 3D " NVIDIA driver'i kullanarak klasik (red-cyan) 3D gözlük ile uçuş için hangi simulator tercih edilmelidir (FS9-FSX)
4. Selçuk Poyraz kaptanın forum içerisindeki bir yazısında aşağıda gördüğüm yazısından aldığım bu eklentileri FS9 için kurarsam sistemim yeterli olabilir mi ? (24-25 fps)
Airport Light Environment - Flight1 Flight Environment - Flight1 Ground Environment Pro - Zinertek Ultimate Night Environment Pro - ActiveSky 6.5 - Turkey West-East SRTM
- Shockwave 3D Lights Redux
5. Fsinn yada Squawkbox 'dan hangisi tercih edilebilir (yukarıdaki eklentileri kurdugumu varsayarsak hangisi)

Şimdiden tavsiyeleriniz ve vereceğiniz ek bilgiler için teşekkür ediyorum..
THY174
THY4292
Senior Member
Senior Member
Name: Hakan DAGHAN
PID: 4292
Vatsim ID: 1134887
City: İzmir

Erdinç Kaptanım Merhaba,
Bende Windows Xp yüklü ve ram 4 gb ancak 3 gb okuyup kullanıyor.Eğer Win 7 4 gb okuyorsa durma geç derim.
Ancak ekran kartın kesinlike min 1GB olmalı.En az 2 ekran çıkışı olmalı.Ben 2 ekran kullanıyorum ve çok pratik oluyor.
Fsx mi yoksa FS 2004/FS 9 mu dersen ben hiç düşünme fsx derim.SP1 ve SP2 yüklü yada acceler.paketi yüklü bir versiyon olmalı.
Benim makinada dünya ve türkiye olmak üzere 70'e yakın scenery var.Ve uçuşu olumsuz etkileyen bir durum ile karşılaşmadım.Kaldı ki FS2004 için yapılan birçok scenery de fsx te sorunsuz çalışıyor.Ama fsx için yapılan bir scenery alt versiyonlarda çalışması sıkıntılı.
Son olarak Fsinn yada Squawkbox hangisi dersen ben Squawkbox derim.
Kazasız uçuşlar dilerim...
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

4. Selçuk Poyraz kaptanın forum içerisindeki bir yazısında aşağıda gördüğüm yazısından aldığım bu eklentileri FS9 için kurarsam sistemim yeterli olabilir mi ? (24-25 fps)
Airport Light Environment - Flight1 Flight Environment - Flight1 Ground Environment Pro - Zinertek Ultimate Night Environment Pro - ActiveSky 6.5 - Turkey West-East SRTM - Shockwave 3D Lights Redux
Erdinç Kaptanım benim halihazırda kullandığım sistem Windows 7 Ultimate - E8400 Intel İşlemci - 9600 GT 1024Mb PCI-e Ekran Kartı - 4Gb 1066 MHz DDR2 Hyperx CL5 RAM(Sanırım bu konuda sizde yanlış bilgi var, çünkü bende 4Gb RAM takılı olduğu halde bunun sadece 3Gb'lık bölümünü görüyor Win7 32 bit versiyonu. Ve bildiğim kadarıyla 8Gb'a kadar RAM görebilmeniz için 64 bit sürümü yüklemeniz lazım) - SATA HDD

Ben 8800 GPU işlemcili bir kartın 1024Mb hafızalı olmasının çok da gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartında öncelik GPU olmalı ve 8800 GT bir kart 512Mb bile yeterli olacaktır bence.

Şu an alıntıladığınız eklentilerden sadece ActiveSky 6.5, SRTM dataları ve Redux'u kullanıyorum. Çıkardığım eklentiler yerine de REX2 kurdum ve mükemmel şu an. ActiveSky'ı da iptal edecektim ancak nedense bende REX2'nin weather generator'ü kullandığımda uçak batı afrikada okyanus üzerinde görünüyor REX2'nin weather radar'ında, bu sorunu gideremedim.

Son söz olarak derim ki; Sisteminiz FSX'i kaldırır gibi görünüyor ancak hedeflediğiniz 24-25 fps'nin çok üzerinde frameleri FS9 ile eklentileri de kurarak hem çok daha rahat yakalarsınız hem de FSX'e yakın görselliği hemen hemen sağlarsınız.

Ben eğlence için Offline uçuşlarda FSX kullanıyorum ancak online uçuşlarda stabil olduğunu düşündüğümden FS9'a devam ediyorum. Size de yeriniz varsa bu şekilde denemenizi ve seçiminizi kendinizin yapmanızı tavsiye ediyorum. Forumlarda yazılan tecrübelere bakarsak bazen aynı özelliğe sahip makinalarda bile farklı performanslar görebiliyoruz.
Viper
Rookie
Rookie
Name: Erdinç Ertan
PID: 174

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Kısa süre içerisinde sizlerinde katkılarıyla aklımda bir plan çıkardım ona göre yüklemelerimi yapacağım. Özellikle 1 harddisk'i eskiden olduğu gibi FS için ayrıcağım. Ancak denemek için aldığım windows7 makinamda problemler yarattı. makinayı açıp kapattığım zaman makina restore point'e dönüyor. Haliyle bende XP pro üzerinde öncelik FS9 online olmak üzere, offline'lar için FSX kullanmayı düşünüyorum. Metar aksiyonları içinde REX yada diğerleri için fiyat bakacağım ancak sanırım 40-50 dolar civarındalar, artık hangisine gücümüz yeterse bakalım :I
Bunların dışında EFIS MCP ve Radio paneller yapmayı - yaptırmayı (elektronikçi değilim ve ne yazıkki bilgim sanırım yetmeyecek :( yetse bile biryerlerde takılıp kalacağım için ) düşünüyorum. Ancak tabiki bu zamanla olabilecek bir durum umarım çocukluktan beri süregelen bu sevdamı şartlar el verdikçe devam ettirebilirim.

Selçuk kaptanım, Windows 7'ye format atmadan önce tekrardan baktım , 4,00GB ram yazıyordu (denetim masası/sistem) ama sistem restore yapma hatasını Ram'lerden birini söktüğüm zaman vermiyor, akabinde, "bilgi. kapat" yapıp, makina kapanınca çıkarttığım ram'i tekrar takıyordum ve sorun ortadan kalkıyordu ve performans gözle görülür şekilde haliyle tekrardan yükseliyordu. Haliyle direk XP'ye döndüm çünkü hergün o ramleri sok çıkart sonunda ya ram yada slot'u bozulacaktı.. :) Şu anda tüm güncellemelerini yaptığım XP pro'da 3,25 GB ram görmekte.

Saygılarımla
THY174
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”