VRC kullanma

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

merhaba arkadaşlar

Sanal ATC lerin kullandıkları VRC programını izleyici olarak bende kullanmak istiyorum ama connect ten nasıl bağlanılacağını bilmiyorum nasıl bağlanacağım izlemek için ?

saygılar
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

Öncelikle OBS olabilmek için izleyeceğiniz havasahasının sector dosyasınıda edinmeniz gerekiyor.Birden fazla client oldugu için VRC destekleyen olmalı. Ayrıca hatırlatmada fayda görüyorum aynı anda hem Fsinn (Sqbox) hemde VRC bağlanamazsınız.

File/Connect ten Callsign( isimleriniz baş harfleri_OBS ) Real Name / Facility (Observer ) , Rating: (Observer ) Vatsim ID ve şifrenizi girip aşagıdan Server seçtiğiniz taktirde bağlanır.

İyi seyirler.
Image
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

Callsign( isimleriniz baş harfleri_OBS ) derken isileriniz ne oluyor?

saygılar
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091

MO_OBS
FlyTHY IT Manager
tk4235
Rookie
Rookie
Name: Ahmet ISIK
PID: 4235

Merhaba Ozkan Kaptanim,
Sektor dosyalarini nasil elde edecegiz? trvacc.org'da bulamadim.
Tesekkurler
THY3549
Senior Member
Senior Member

Ahmet Kaptan,

ozbur2000@hotmail.com mail atarsanız dosyaları gönderebilirim.

Saygılar.
Image
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Balığı pişirip vermek yerine balık tutmayı öğretmek adına bide her sektör arayan Özkan kaptana mail atmasın diye tüm Avrupanın sektör dosyalarını bulabileceğiniz link aşağıdadır...

Özkan kaptan observer yanına adam arıyosun tabii direk kendine yönlendirdin dimi :D ;)

http://vateud.org/index.php?option=com_ ... Itemid=139
THY3549
Senior Member
Senior Member

Tabi Ufuk. :)

Gerçi ben cesaret edemiyorum, belki arkadaşlar da OBS açıp cesaret ederlerde TRVACC üye sayısı gün geçtikçe daha da artar.Başarılı olup sector açarlar.

Çorbada dolaylı yoldan da olsa tuzumuz olsun. :)

Saygılar.
Image
tk4235
Rookie
Rookie

Degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler.

VRC'yi inceledim. Son birkac gundur TR trafigini izliyorum. Tabi ATC konusmalarini da dinlemek istiyorum. Bunu su an monitor ATC ile yapiyorum ama bu sekilde sadece ayni anda tek bir ATC'yi dinleyebiliyorum. Sanirim comm panelde ilgili ayarlari yaparak ATC'leri dinlemek daha dogru olacak. Fakat burda da Vox Server ve Vox Channel alanlarina ne girecegimi bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Saygilar
THY2286
Average User
Average User

Controllers&Chat Panel den(Toolsdan Controller List e tıklayarak yada ALT + 2 ile açabilirsin) dinlemek istediğiniz ATCye sağ tıklayıp Request ATIS ve sonrasında tekrar sağ tıklayıp Open Chat(Yada önce Open Chat sonra boş ekrana çift tıklama) ile voice server ve channel ı alabilirsin bunları da communication panel a girerek dinleyebilirsin...Ama Tx yani transmit i açmamanı öneririm observer olarak yanlışlıkla push to talk a basarak kanalı kirletmemek adına ve PRIM kesinlikle işaretlemeyin...

Ayrıca aklına gelen her şey için VRC nin manualinin linki aşağıda :

http://www.metacraft.com/VRC/docs/single_page.html

(Bu akşamki yemekte anlatmıştım sana zaten Ahmet Kaptan ama söz uçar yazı kalır burada da bulunsun dedim ;) )
tk4235
Rookie
Rookie

Cok tesekkurler Ufuk Kaptanim. Sorumuza boyle birinci agizdan cevap verilmesi super :)
Daha deneyemedim ama firsat bulunca hemen deneyecegim. Olmazsa artik manual'a bakariz. armut pis agzima dusculuk yaptim biraz :)
THY2286
Average User
Average User

Yok ne demek bazı şeyler o manualin satır aralarında kalabiliyor tamamını okumadığınız ve açıkçası "yutmadığınız" sürece kafanızda soru olacaktır burdan yine cevaplarım... Temel şeylerde sorun çıkarsa diye linkini gönderdim manualin sadece ;)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”