merhaba arkadaşlar
Sanal ATC lerin kullandıkları VRC programını izleyici olarak bende kullanmak istiyorum ama connect ten nasıl bağlanılacağını bilmiyorum nasıl bağlanacağım izlemek için ?
saygılar
VRC kullanma
-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
Öncelikle OBS olabilmek için izleyeceğiniz havasahasının sector dosyasınıda edinmeniz gerekiyor.Birden fazla client oldugu için VRC destekleyen olmalı. Ayrıca hatırlatmada fayda görüyorum aynı anda hem Fsinn (Sqbox) hemde VRC bağlanamazsınız.
File/Connect ten Callsign( isimleriniz baş harfleri_OBS ) Real Name / Facility (Observer ) , Rating: (Observer ) Vatsim ID ve şifrenizi girip aşagıdan Server seçtiğiniz taktirde bağlanır.
İyi seyirler.
File/Connect ten Callsign( isimleriniz baş harfleri_OBS ) Real Name / Facility (Observer ) , Rating: (Observer ) Vatsim ID ve şifrenizi girip aşagıdan Server seçtiğiniz taktirde bağlanır.
İyi seyirler.

-
- Average User
- Name: Ufuk Sasmaz
- PID: 2286
Balığı pişirip vermek yerine balık tutmayı öğretmek adına bide her sektör arayan Özkan kaptana mail atmasın diye tüm Avrupanın sektör dosyalarını bulabileceğiniz link aşağıdadır...
Özkan kaptan observer yanına adam arıyosun tabii direk kendine yönlendirdin dimi
;)
http://vateud.org/index.php?option=com_ ... Itemid=139
Özkan kaptan observer yanına adam arıyosun tabii direk kendine yönlendirdin dimi

http://vateud.org/index.php?option=com_ ... Itemid=139
-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
Tabi Ufuk. 
Gerçi ben cesaret edemiyorum, belki arkadaşlar da OBS açıp cesaret ederlerde TRVACC üye sayısı gün geçtikçe daha da artar.Başarılı olup sector açarlar.
Çorbada dolaylı yoldan da olsa tuzumuz olsun.
Saygılar.

Gerçi ben cesaret edemiyorum, belki arkadaşlar da OBS açıp cesaret ederlerde TRVACC üye sayısı gün geçtikçe daha da artar.Başarılı olup sector açarlar.
Çorbada dolaylı yoldan da olsa tuzumuz olsun.

Saygılar.

Degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler.
VRC'yi inceledim. Son birkac gundur TR trafigini izliyorum. Tabi ATC konusmalarini da dinlemek istiyorum. Bunu su an monitor ATC ile yapiyorum ama bu sekilde sadece ayni anda tek bir ATC'yi dinleyebiliyorum. Sanirim comm panelde ilgili ayarlari yaparak ATC'leri dinlemek daha dogru olacak. Fakat burda da Vox Server ve Vox Channel alanlarina ne girecegimi bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.
Saygilar
VRC'yi inceledim. Son birkac gundur TR trafigini izliyorum. Tabi ATC konusmalarini da dinlemek istiyorum. Bunu su an monitor ATC ile yapiyorum ama bu sekilde sadece ayni anda tek bir ATC'yi dinleyebiliyorum. Sanirim comm panelde ilgili ayarlari yaparak ATC'leri dinlemek daha dogru olacak. Fakat burda da Vox Server ve Vox Channel alanlarina ne girecegimi bulamadim. Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.
Saygilar
-
- Average User
Controllers&Chat Panel den(Toolsdan Controller List e tıklayarak yada ALT + 2 ile açabilirsin) dinlemek istediğiniz ATCye sağ tıklayıp Request ATIS ve sonrasında tekrar sağ tıklayıp Open Chat(Yada önce Open Chat sonra boş ekrana çift tıklama) ile voice server ve channel ı alabilirsin bunları da communication panel a girerek dinleyebilirsin...Ama Tx yani transmit i açmamanı öneririm observer olarak yanlışlıkla push to talk a basarak kanalı kirletmemek adına ve PRIM kesinlikle işaretlemeyin...
Ayrıca aklına gelen her şey için VRC nin manualinin linki aşağıda :
http://www.metacraft.com/VRC/docs/single_page.html
(Bu akşamki yemekte anlatmıştım sana zaten Ahmet Kaptan ama söz uçar yazı kalır burada da bulunsun dedim ;) )
Ayrıca aklına gelen her şey için VRC nin manualinin linki aşağıda :
http://www.metacraft.com/VRC/docs/single_page.html
(Bu akşamki yemekte anlatmıştım sana zaten Ahmet Kaptan ama söz uçar yazı kalır burada da bulunsun dedim ;) )
-
- Average User
Yok ne demek bazı şeyler o manualin satır aralarında kalabiliyor tamamını okumadığınız ve açıkçası "yutmadığınız" sürece kafanızda soru olacaktır burdan yine cevaplarım... Temel şeylerde sorun çıkarsa diye linkini gönderdim manualin sadece ;)