3G ve FS

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Selamlar
Gerek 3G gerekse 3G ile online FS kullanan arkadaşlarımıza bazı sorularım olacak.

1. 3G ile FS online bağlantı kullanmakta sorun var mı?
2. 3G bağlantısı Squawkbox ya da FSINN seçiyor mu?
3. 3G ile bağlanıldığında FS kota kullanımı nasıl olur? (FS online iken veri alışveriş düzeyi nasıldır?)
4. En uygun 3G paketi hakkındaki yorumunuz nedir? (24 ay bağlanmadan FS için ve web gezintisi için yeterli olacak kota, hizmet sunan şirket vb)

teşekkürler.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Turkcell 3G kampanyası kapsamında aşağıdaki makina 24 ay abonelik ile
ayda 1GB internet karşılığında 109x24=2616 TL
4 GB internet ile 119x24=2856 TL ye geliyor.
1gb internet normalde : 29 TL (PC 70x24=1680)
4 gb internet normalde: 39 TL (PC 70x24=1680)

Bu makina bu fiyatlara değer mi?

HP Pavilion DM3-1010et
Sistem özellikleri
Yüklü işletim sistemi
Orijinal Windows® 7 Home Premium (64-bit)
İşlemci türü
Intel® Core™2 Duo İşlemci SU7300
• 1,3 GHz, Düzey 2 önbellek 3 MB
Bilgi Depolama
Dahili sürücüler
SATA Sabit Disk Sürücüsü 250 GB 7200 rpm
Optik sürücü türü
Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW) - Harici USB
CD/DVD etiketi yazdırma
LightScribe ile PC'nizden doğrudan serigrafi kalitesinde disk etiketleri oluşturun: Yazdırın, çevirin, yazdırın.
Dahili bellek
2 GB
Grafik
Ekran boyutu
13,3 inç Yüksek Tanımlı HP LED BrightView Geniş Ekran
Ekran çözünürlüğü
1366 x 768
Grafik kartı
Paylaşılan grafik belleğine sahip Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
Genişletme özellikleri
Harici G/Ç bağlantı noktaları
4 USB 2.0, 1 HDMI, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, 1 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 genişletilmiş pil konektörü
Bellek kartı aygıtı
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu
Ortam aygıtları
Web kamerası
HP Web Kamerası, Tümleşik dijital Microphone.VGA düşük ışık ile
Hoparlörler ve mikrofon
Altec Lansing hoparlörler
Giriş aygıtları
İşaret aygıtı
Açma/Kapatma düğmesi ve özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma çubuğuna sahip, Çoklu Dokunma özellikli Dokunmatik Yüzey
Klavye
Tam boyutlu düz yassı klavye
İletişim
Ağ arabirimi
Tümleşik 10/100BASE-T Ethernet LAN
Geniş bant kablosuz
Tümleşik WWAN modülü.
Boyutlar ve ağırlık
Ürün ağırlığı
1,91 kg
Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir
Ürün boyutları (G x D x Y)
32,6 cm (U) x 23,0 cm (G) x 2,48 cm (min. Y) / 3,18 cm (maks. Y)
Güç
Güç kaynağı türü
65 W AC Güç Adaptörü
Pil türü
6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil
Enerji verimliliği uygunluğu
ENERGY STAR® belgeli
İçindekiler
Garanti
2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
Ürünle gelen yazılım
Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil)
Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı
Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı
Symantec™ Norton Internet Security™ 2009 (60 günlük canlı güncelleştirme)
Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği
HP MediaSmart Suite, HP Total Care Setup, HP Total Care Advisor, HP ProtectSmart, Cyberlink DVD Suite
Windows Media center, Windows Mail
Saatler boyu ücretsiz oyun sağlayan HP Games Console, Norton Online Backup (30 günlük deneme)
Microsoft® Internet Explorer
Windows® Live Messenger, Adobe® Reader, Adobe® Flash Player
Microsoft® Works ve Microsoft® Office Home ve Student 2007 60 Günlük Deneme Sürümü
Ürün rengi
Fırçalanmış Alüminyum
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3936
Junior Member
Junior Member
Name: Mehmet OZPINAR
PID: 3936

Erdal Kaptan'im merhaba,

3g ile bir kere ucmustum. Fsinn ve diger online konusunda
hic bir problem yasamadim. Hatirladigima gore 1 saatlik bir yurtici
ucusunda 10 mb kullanmisti.

Saygilarimla
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

THY3195 wrote:
Bu makina bu fiyatlara değer mi?

HP Pavilion DM3-1010et

Ürün rengi
Fırçalanmış Alüminyum
Erdal Kaptanım o nasıl bir fiyat o bilgisayar için, insaf ya cidden :) şahsen geçen ay ben bir Acer Ferrari One 200 serisi bir netbook aldım;
- Win 7,
-Amd Athlon 64 X2 işlemci,
-4 Gb ram,
-320 Gb SATA disk,
-1366X768 LED ekran,
-384 Mb ATI Radeon HD3200 ekran kartı,
-Çoklu hafıza kartı yuvası,
-1,50 kg,
-6 hücreli pil

Yazılımlar zaten benzer..Harici Light-Scribe yazıcı yok; ama Light-Scribe özelliği pekde bir marifet özellik değil. Bilmem hiç kullandınızmı? ama illaki onu destekleyen medyaya baskı yapabiliyor ve renklerde sabit. En azından rengarenk bir baskı yok. Ki medyasıda kolay bulunmuyor.

Ben bunu 1100 e almıştım KDV dahil birde harici bir DVD yazıcı alsam taş çatlasın 110 TL ve toplam olsun 1210 TL :D HP her zamanki gibi uçmuş yine. Yanlız bu dünya para o HP'ye ne zaman verilir biliyormusunuz? renginde yazmışlar ya "fırçalanmış alüminyum" diye, işte o cihazın kasası eğer "gerçek alüminyum" ise o zaman.

Bu 3G teknolojisi ve USB ara birim ile bağlanmak 10 numara, ama kullanacağınız yerdeki veya yerlerdeki santrallerde 3G servisinin veriliyor olması gerekli. 3G yoksa mutlaka Edge olarak bağlanıyor ki buda hızı baya etkiliyor, 7mbit tak diye düşüyor :) şahsen Ankarada denediğimde sanıyorum kaldığım yerdeki santral yerleri çok kötüydü uçuş sırasında bir Edge'e düşüyor bir 3G'ye çıkıyordum aradaki bu değişiklikte malesef bağlantının kesilmesine sebeb oluordu FS'de. Edge hızında malesef FS onlineda çok keyif vermiyor. Benimde tercih ettiğim 4 GB'lık kotalı paket. Eğer onlineda çok fazla radyo konuşması olmaz ise kota dolumu problem değil, çok miktarda uçuş yapılabilinir ancak radyo konuşmaları girince veri transferi artacağından bu kotanın dolumunu takip etmek gerekir. Aynı zamanda hava şartlarındaki ani değişiklikler, katılımda bulunan diğer pilotlar..bunlar kotayı etkiliyecektir.
Neyseki VINN beraberinde gelen program günlük, haftalık, aylık ve yıllık istatistik tutuyor. Farz edelim gidip aldınız, taktınız ve 100mb kullandınız. Eğer gidip aynı VINN'ı başka bir makinaya takarsanız kullanım istatistiği 100mb'den itibaren kaydedilmiyor, sıfırdan başlıyor. O yüzden takibinizde dikkatli olun. Hizmet olarak şu an aslında hepsi aynı gibi, yani hızda Turkcell daha hızlı değil, o da 7mbit Vodafone'da 7mbit. Önemli olan daha çok santralde kim yaygın 3G sunuyor o önemli. Ben Turkcell tercih ettim çünkü kullanmam gereken yerlerde Vodafone ve Avea'nın 3G desteğinin olmadığını öğrendim.

4G'ye gelince...kullandığım kadarı ile hız dışında çok bir farkı yok açıkçası. İşlevler aynı.
Last edited by silistreli on 12 Feb 2010, 20:17, edited 1 time in total.
sezgin9514
Newbie
Newbie
Name: Sezgin Karaagac
PID: 2521

Selam Erdal Kaptan

Ben yaklasik 2 senedir 3G ile yurtdisindan baglaniyorum. Turkiye`deki operatorlerden kaynaklanan bir sorun varmi tam
bilemiyorum ama yurtdisinda bir problem yok online baglantida,
Hic bir sekilde baglanti sorunu yasamadim bu gune kadar
Ben 5Gb paket almistim ve gercekten Router cihazi ile 130 USD ve aylik yaklasik 5Gb ve sms free 15 usd oduyorum gercekten Turkiye`de bu kadar pahali oldugunu
bilmiyordum.
Saygilar
Sezgin Karaagac
Pilot ID:2521 First Officer
Alsalam Aircraft Co.
THY3393
Average User
Average User
Name: David Ay
PID: 3393
Vatsim ID: 1072326
City: Stockholm

Ben 4G ye gectim :)
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

sezgin9514 wrote:Selam Erdal Kaptan

Ben 5Gb paket almistim ve gercekten Router cihazi ile 130 USD ve aylik yaklasik 5Gb ve sms free 15 usd oduyorum gercekten Turkiye`de bu kadar pahali oldugunu
bilmiyordum.
Ah Sezgin Kaptanım ah, bu fiyatlar nereye kadar gider bilmiyorum. Sınırsız 4mbt'lik aboneliğime 50 küsur TL öderken daha hızlısına ABD'de $ 5.5 ödüyorum. Üzerinden birde televizyon yayını geliyor, ki bu pakete dahil. Bir uydu bağlantılara bakmıştım, hatta Avrupada bir firmanın Türkiyeyi kapsayan bir uydusunun olduğunu keşif etmiştim, yanlış hatırlamıyorsam aylık € 25 gibi bir fiyatı vardı; 500mbt hız ama 3 gb kota. Kurulum oldukça mağliyetli; uydu modem, çanak anten ve uygun LNB..kota hesabına gelince; 3gb ı aştığınızda ekstra para ödemiyorsunuz, sizi direkt havuza alıyorlar. O sıra havuzda kaç online bağlantı var ise hızını o kadar düşüyor. Hesaplarıma göre nredeyse çevirmeli bağlantı hızı kadar düşüyor. Bakalım gelecekte neler olacak.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”