fsinn squawkbox ses sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

herkese merhaba!Yaklaşık bir ay önce bilgisayarı yeniledim casper 4 çekirdek Q9300 modeli, ekran kartı ati4800,4gb ram vs vs.Bir aydır uğraşmama rağmen fsinni elli defa silip kurmama, ayarlara bakmama,topicleri vs okumama rağmen sesli iletişim sorununu çözemedim.Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler,herkese iyi uçuşlar.

serhan tüzemen
FLYTHY 1789
THY3558
Junior Member
Junior Member
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul

Sesli iletişim sorunu derken,bahsettiğiniz şey tam olarak nedir?
THY1789
Average User
Average User

Sadece text mesajları görebiliyorum.Squawkboxda da sadece text yazılı mesaj gözüküyor.Tüm uğraşmalarıma rağmen sesli iletişim sorununu çözemedim.Aynı sorun fsinn için de geçerli.Teşekkürler.

serhan tüzemen
FLYTHY 1789
THY3558
Junior Member
Junior Member
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul

Sesli iletişim sorununu daha spesifik yazarmısınız, mesela "duyamıyorum" veya "konuştuğumu başkaları duymuyor" gibi.
Size şimdilik şöyle bir önerim olacak;
seskartı driverınızı güncelleyip, kalite ayarlarından 16bit 4410 hz(cd kalitesi) yaptıktan sonra online aracınızı yeniden kurmayı denedinizmi? Ses kartınızın veya diğer donanımlarınızın güncel olup olmadığını öğrenmek ve bulmak için "Driver Checker" adlı yazılımı tavsiye ederim.
Gokay Biyik
Rookie
Rookie
Name: Gökay BIYIK
PID: 0000

Sürücü kontrolü için driverscanner adlı başarılı bir program önerebilirim.
THY1789
Average User
Average User

Herkese merhaba!Duyamıyorum va sesim karşı tarafa iletilmiyor.Bunun dışında yazılı mesajları görebiliyor ve yazılı mesaj iletebiliyorum.Sorun seste ne duyabiliyorum ne de sesim gidiyor.Zaten squawkbox penceresinde de sadece yazılı mesaj uyarısı çıkıyor.Diğer uçakların motor seslerini duyabiliyorum.Haftalardır uğraşıyorum olmadı bakalım tekrar söylediklerinizi yapıcam.Bu arada sistem windows7.Tekrar teşekkürler.

serhan tüzemen
FLYTHY 1789
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

1- windows sound recorder'dan mikrofonu kontrol edin, bakalım ses kaydedebiliyormu? eğer kaydediyorsa ve sizde dinleyebiliyorsanız mikrofon aktif demektir.
2- FSINN yada squawkbox'ın sound kısmı içinden önce direct sound seçeneğini ile ses kartınızı tanıtın. TEST yapın.
-kendi sesinizi duyamıyorsanız,sağ alt köşedeki tray'den volume control-ses kontrol panelini açın. Recorder kısmını seçerek panele bakın, mikrofon seçilimi değilmi? Bazen buradan mikrofon seçili olmuyor bir şekilde. Diğer ayarlarada bir göz atın.

3- denediniz ama olmadı, bu sefer wave ile ses kartınızı tanıtın.aynı işlemi tekrar edin.Eğer başarılı sonuç alırsanız ses kontrol panelinde mikrofon seviyesini ayarlayın.Sonra SQBox yada FSINN içinde yeniden mikrofon seviyesini ayarlayarak rahatsız etmeyecek olan ince ayarı yapın.

Programın manuelinde birkaç ince ayar daha var ses iletişimi için.

bir deneyin bakalım ne olacak.
Hakan"737"Güven
THY1789
Average User
Average User

Cevaplar için teşekkürler.Driverchecker adlı programı yükledim,güncellenmesi gereken 2 sürücü buldu (realtek dahil),onları da güncelledim.Şimdi update edilmemis hicbir sürücü kalmadı.Sıra tekrar diğer adımlara geldi.Simdi söylediklerinizi bir daha kontrol edicem.Tekrar cok tesekkürler.

serhan tüzemen
FLYTHY 1789
THY1789
Average User
Average User

Diğer testler de tamam ses kayıdı ok, squawkbox ses denemesi de başarılı, cok yaklaştım yakında çözücem :))

serhan tüzemen
FLYTHY 1789
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

squawkbox'da kendi sesinizi sorunsuz duyarsanız (en önemlisi eko yapmıyorsa yani konuştuğunuzda kendi sesinizi aynı anda hoparlörden duymuyorsanız ) zaten tamamdır. Bu demektirki kaydetme işlemi sorunsuz yapılıyor. FSINN'de de aynı mantık olduğu için problem olmaz.Sonrası ince ayarlar.
Hakan"737"Güven
Gokay Biyik
Rookie
Rookie

benim ses sorunundan çok sesli iletişime geçememe sorunum var. biraz araştırdım ancak tam olarak Fsinnde nasıl haberleşeceğimi bulamadım. Voice için VVL modu seçiyorum, Frekansı da radiodan ayarlıyorum ancak Squawkbox'taki gibi bi tuşun varlığı konusunda halen emimn değilim. boyle bir tuş var mı iletişime geçmek için? FSinnle bağlandığımda bir kere ATC online oldu. Sesini duyuyorum ancak kendisine duyramadım sesimi. :roll:
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772

Gökay Kaptan,

Fsinn ile bağlandıkdan sonra sağ alt köşede FSFDT Control Panel çıkar..Oradan soldaki sekmeleri kullanarak sırası ile Voice, Vatsim, Key Mappings menüsüne gelin ve istediğiniz tuşu atayın.Tabi kullanılmayan olsun :lol: ( Ben joystickden kullanmadığım bir butonu atadım )

Genel olarak FSinn de ses problemi yaşayanlara da belki bir çözüm olur niteliğinde kontrol etmeleri gereken yer Vatsim Sekmesinde ( FSDT Control Panel'de ) Microphone bölümünde. Oradaki ayarları kurcalayıp deneyebilirsiniz. Genelde Default Mapper olarak gelir. 2 seçeneğiniz daha var ise (ör: SB live ) değiştirerek deneme yanılma yöntemini uygulayabilirsiniz.

Saygılar.
Image
Gokay Biyik
Rookie
Rookie

Hemen sorunu çözdüm Özkan Kaptan sağolun.

Bneim FSFDT Control Panelde Voice kısmı görünmüyordu. Yani FSinn çalıştığında görev çubuğunda trafik lambasına benzeyen şekil görünmüyordu. Sadece Config ve Key Management menüleri mevcuttu. Eğer WINDOWS 7 ya da VISTA kullanıyorsanız, FSinn'i yükledikten sonra ilk olarak Windows-> Başlat menüsünden Control Panele sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demeniz gerekiyor (Windows hesabım Yönetici ancak yine de böyle yapmak gerekiyor). Ben FSinn'i yeniden kurup yönetici olarak çalıştırdım ve bahsettiğiniz menu geldi.
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Zaten her ne sorun olursa olsun öncelikle işletim sistemindeki o bağnaz ayarları halledip bakmak gerekiyor.

Keyifli uçuşlar dilerim.
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”