CAT III iniş default 737-400

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

merhaba arkadaşlar

benim bir sorum var acaba default 734 ile LTBA ya CAT III ile iniş yapabilirmiyiz? çünkü hava bazen çok sisli oluyor ev iniş çok zor oluyor 8)
oytun737
Average User
Average User
Name: Oytun AKÇAY
PID: 1811

Merhaba kaptanım.
CATIII yaklaşmalar prosedür gereği Autoland ile sonlanmak zorundadırlar diyerek ufak bir not sıkıştırayım öncelikle.. CATIII şartlarında yaklaşma yapmak bir prosedür, Autoland yapmak bir başka prosedürdür ve parametredir..
Her nekadar bu iki prosedür birbirinden ayrılamaz prosedürler olsalar da farklı iki disiplin olduğunu bilmek ve ayrı ayrı değerlendirmek önemli..
LTBA CATII lisanslı bir meydan olduğu için CATIII yaklaşması normalde yapılamaz..
CATIII bir iniş yapmak için üç farklı ve zorunlu unsur söz konusu..
1- Meydan CATIII olmak zorundadır..
2- Uçak CATIII olmak zorundadır..
3- Her iki kokpit ekibi de CATIII olmak zorundadır...

Probleminize gelince;
Sanırım default 734'ün Autoland yapıp yapmadığı hakkında şüpheleriniz var. Ben de hiç denemedim.. Siz deneyip sonucu paylaşabilir misiniz?
Oytun AKÇAY
CPL/A-06142
737(300-900)

Corendon

A I R L I N E S
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Default uçakta dual channel A/P yok, normalde yapamamanız lazım ama FS de uçtuğunuz uçağın sertifikasyonu CATIII, ILS olan alanların hepsinin sertifikasyonu CATIII dür. Yani gerçekte olduğundan farklıdır.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”