24.11.2002 gunku ucusumda online oldum FP imi yolladim YST APP. tan clerans istedim bir sure cevap gelmedi gine sordum negative diye cevap geldi bu arada ucusum LTBA-LTBJ idi sayin atc bana FP da ki ucus seviyesini (FL260 idi)FL 250 yapmami istedi bende kendisine bildigim kadariyla ist-izmir ucusunun schedule route sayfasinda yazdigi gibi dogudan batiya oldugunu cift sayili ucus seviyesini yazdigimi dilim dondugunce belirttim ancak herhangi bir cevap gelmeyince FP imi FL250 olarak degistirdim ve cleransi aldim ve 30 dk lik bir rotarla ucusumu yaptim.Ogrenmek istedigim Sayin ATC lerin emirlerinin oncelikli oldugunu biliyorum ist-izm arasi ucuslarda ucus seviyesi FL 260 gibi cift rakamlar degilmidir yoksa ben mi yanlis biliyorum.
Saygilarimla
TK 455
Serdar Demiray
ogrenmek icin
- THY7
- Officer
- Name: Berhan Dönmez
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
- City: Istanbul
Günaydın...
O gece LTBA_APP görevini yapan ATC bendim.Dün gece CPT imtihanında olduğum için Hava sahası baya bir karışıktı.İzmir'e olan uçuşlarda değişik bir yöntem mevcut.Sanırım büyüklerim benden daha iyi bir şekilde anlatacaklardır.Gecikmeniz bir başka nedeni ise sizin online olduğunuz sırada LTBA 'da bir pistin inaktif olması,diğer pistin ise inaktiflikten yeni çıkması durumudur.Sabiha gökçene devredilen tüm uçakların istanbula geri döndürülerek yaklaştırılması gerekli idi,ama her zaman başımıza gelen bir durum değildir,Normalde clearance verme sürem 5 saniye'yi geçmez efendim.Ayrıca ATC'ler emir vermez,sizler için en iyi koşullları yaratarak uçuşunuza yardım ederler.Siz varsınız ki biz varız [:I]
İyi uçuşlar,tekrar tekrar özürler...
Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
O gece LTBA_APP görevini yapan ATC bendim.Dün gece CPT imtihanında olduğum için Hava sahası baya bir karışıktı.İzmir'e olan uçuşlarda değişik bir yöntem mevcut.Sanırım büyüklerim benden daha iyi bir şekilde anlatacaklardır.Gecikmeniz bir başka nedeni ise sizin online olduğunuz sırada LTBA 'da bir pistin inaktif olması,diğer pistin ise inaktiflikten yeni çıkması durumudur.Sabiha gökçene devredilen tüm uçakların istanbula geri döndürülerek yaklaştırılması gerekli idi,ama her zaman başımıza gelen bir durum değildir,Normalde clearance verme sürem 5 saniye'yi geçmez efendim.Ayrıca ATC'ler emir vermez,sizler için en iyi koşullları yaratarak uçuşunuza yardım ederler.Siz varsınız ki biz varız [:I]
İyi uçuşlar,tekrar tekrar özürler...
Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
-
- Junior Member
VG80 hava yolu maalesef gerçek/sanal arasında sürekli kargaşaya neden olmaktadır. Ekteki konu sanırım buna açıklık getirir.
http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=785
http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=785