Ben şahsen bu konunun bu yönde devamına yönelik bir yazı yazmama kararı almıştım. Saygı duyduğum iki kişi de zaten bu yönde herkese telkinde bulunmuştu. Keşke her zaman havacılık üzerine tartışıyor olsak. Ancak, madem bu yönde bir görüş belirttiniz, ve diğer üyelerinde benzer görüşleri olabileceği düşüncesi ile, bende konu hakkındaki görüşlerimi, sadece bir FlyTHY pilotu olarak paylaşmak isterim.
Söyleceklerimin hiçbiri, ne size, ne Ömer Bey'e yada diğer FlyTHY yönetimi ve üyelerine doğrudan verilmiş cevaplar olmayacaktır.
Sanal pilotluğa ilk adımlarımı bu kurumun bana "hoşgeldin" demesi ile attım, sanaldan gerçek hayata uzanan dostlukları, abilerimi, kardeşlerimi tanıdım. Sanal pilotluğun, FS'in, gelişmiş bir oyundan çok daha öte bir olgu, bu platformun gerçek anlamda bir sosyal oluşum olduğunu bizzat gördüm yaşadım. Bilmiyorum kaç kişi farkında, bu "gerçekte olmayan" kurum çatısı altında, biz vPilotlara daha gerçek, daha kaliteli, daha doğru "sanal" uçuşlar yapabilmemiz için çaba sarfeden gerçek insanların var olduğunu. Gerçekten farkında mıyız hiç bir karşılık beklenilmeden yapılan bu girişimlerin ve harcanan emeklerin? Biraz daha düşünelim ...
Genel olarak sanal havacılığın, ki özellikle FlyTHY'nin hiç bir zaman statikocu olduğunu kimse düşünmesin. Yaşanan örnekler ortada. Aramızda yeterince vakit geçirmiş olan her birey, ya sistemin insanları uzaklaştırdığını yada artık severek ortam için emek harcamak istemeyen kişilerin kendiliğinden uzaklaştıklarına şahit olmuşlardır. Daha da özele inersek, FlyTHY için, "özellikle halka açık forumlarda dakikalar harcayarak eleştiri getirmekten" fazlasını yapmak isteyen herkes için fırsatlar sunulmuştur, yakın örnekleri ortadadır. Ayrıca yapıcı ve samimi eleştrilerin yeri, ilgili departmanın mail adresi, yoksa,
info@flythy.org 'dir.
Yukarıdaki birbirine itafen yazılmış yazıların hiçbiri özelinde bir cevap vermeyeceğim. Ama lütfen, yazıları baştan sona okuduklarını söyleyen, yada bu yönde telkinde bulunan arkadaşlar, özellike Oytun Hoca'nın ilk mesajındaki son sözlerini tekrar kelime kelime okuyalım, ve üzerinde biraz düşünelim.
Anafikir şudur;
FLYTHY yönetimi ve bunun içinde alt departman olarak görev yapan Eğitim ve Checkride Departmanı, durumun net bir şekilde, en ince detayına kadar farkındadır.. Bunun aşılması için gereken tüm hazırlıklara kısa zaman içerisinde başlayıp "EĞİTİM REFORMU" nu gerçekleştirecektir..
Bu yazıyı burada sınırlı tutmak istiyorum Eğitim'deki ve Seviye belirleme'deki Reformlar zamanı geldiğinde sizlerle fazlasıyla paylaşılacaktır..
Bu laf üzerine öncelikle bana sabırla beklemek düşer. Verebiliyorsam da her türlü desteği veririm.
Son olarak, dün gece itibari ile, Sn. Ömer Faruk Gençkal, resmi olarak FlyTHY Üyeliği ve Forumundan kendi isteği ile ayrılmıştır. Kendisinin söz hakkı olmadığını hatırlatır, şahsına, veya şahsını ilgilendiren bir konuda yorum yapılmamasını rica ederim. Forumun devamında, forum kurallarına aykırı bir tutum sergilenmediği sürece yetkili kişilerce bir yaptırım olacağını düşünmüyorum. Ama benimde isteğim, diğer abilerimizin bahsetmiş olduğu gibi bu konuyu daha fazla uzatmamak ve mümkünse havacılık tartışmaya ve bilgi paylaşmaya devam etmek.
Navigraph sitesini inceleyen oldu mu? Hiç yorum gelmedi ...
Herkese keyifli uçuşlar,