WinXP' de Squawk Box

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Yenici
Average User
Average User

Merhaba,
Arkadaşlar, çok acil bir yardıma ihtiyacım var! Ayın 18'inde e?itimlerimiz var. Fakat ben hala, Squawk Box'da multiplayer oturumunu açamadım. Searching... de takılıp kalıyor ve bir oturum bulamıyor. Ayarlarımın ve konfigürasyonumun normal oldu?unu düşünüyorum. Acaba sorun WinXP de mi? Lütfen yardım edin!!![:(]
(FS2002 kullanıyorum.) Yyi günler...
A.Önder Yenici
TK497
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Sayın Yenici

SB de search e basmadan önce ip yazmanız için bir bölüm çıkacaktır. Buraya internal ip nizi 127.0.0.1 yazar öyle search e basarsanız sorun ortadan kalkacaktır.
TK303
Rookie
Rookie

Arkadaşım,
Ben de aynı problemle karşılaştım ve ne yaptıysam olmadı.Bu bölümde diğer arkadaşların yapmış olduğu tavsiyelerin hepsini denedim.Ancak olmadı.Bunun üzerine Win 98'i tekrar yükleyerek uçmaya başladım.Sana da bunu öneririm.
Yenici
Average User
Average User

Arkadaşlar, yardımlarınız için teşekkürederim. Bülent hocam, dediğinizi yaptım ama sonuç yok. Hostsb run ı çalıştırdıktan sonra sqbox ı açıyorum. Sanırım uygulamamda bir hata yok. Bunun başka bir yolu yok mu?
THY2
VIP Member
VIP Member

Ok. Diğer bir sorunda WinXP nin default ayarlı Firewall undan kaynaklanmakta.
Eğer dial up bağlantınızı ayarlarken firewall u disable etmediyseniz bağlantı sorunu yaşamanız muhtemeldir.
Bu nedenle yeni ve Firewall suz bir dial up ayarlayın ve tekrar deneyin.
Eğer güvenlikle ilgili kuşkularınız varsa extra bir firewall ile sorunu çözebilirsiniz.
Sevgiler
Yenici
Average User
Average User

:):):)Tekrar merhaba,
Sayın AKBAY Hocam. Dediğinizi yaptım. Güvenlik ayarlarını minimuma indirince sorun çözüldü. Çok teşekkür ederim. Yanlız, halen emin olamıyorum çünkü bu benim ilk online bağlantım. Burada sayfa işgali yapmak istemem ama, sayın hocalarımın izniyle bazı şeyleri açıklamak istiyorum, benim durumumda olan arkadaşlar için de iyi olur sanırım.
Bağlantımı training sayfasında anlatılanlar gibi yaptım. Sonrasında ATC olup olmadığına baktığımda, kimseyi göremedim ve bağlantının olmadığını düşündüm. Bu yazıları yazarken, birden bir ses duydum. [:0] "Arkadaşlar, kanalda mandallama yapmayalım" diye...Buradan, arkadaşlardan da özür diliyorum. Herhalde benden kaynaklandı. Ama ben bütün programları kapatmıştım. RW yi unutmuşum galiba [:I]. Bu noktada bir şey de sormak istiyorum. SQbox ve RW arasında geçiş yaparken, FS pause oluyor. Bu normal mi (online iken)? Bir de, ilk RW bağlantısında, uçuş hocamızın kanalını nereye girip, nasıl görüşme sağlayacağız. Arkadaşlar, kusura bakmayın. Belki bunlar çok basit ama ben ilk bağlantı yapacağım ve bir aksilik yaşayarak hem kendime hem de diğer arkadaşlar ve hocama sıkıntı vermemek için soruyorum. Kanalda verdiğim rahatsızlıktan dolayı tekrar özür diler, Sayın AKBAY hocama teşekkürler ederim.
THY2
VIP Member
VIP Member

Tekrar selam.
Sorunun çözüldüğüne sevindim.
Anlattıklarınıza göre ilk bağlantıda gerçekleşmiş. Kurallara uyduğunuzdan hiç süphem yok. Önce RW ve SB de pause sorununuzu çözelim.
Flight Simulator- Options- Settings- Genaral tabında pause on task switch i iptal edin. Sorun çözülecektir.
Rw de kanallar ile ilgili bilgiye zamanla sahip olacaksınız ancak eğer eğitim başvurusu yaptıysanız hocanızla hangi kanalda temas kuracağınızı yine hocanızla maillaşarak öğreniniz. Büyük ihtimal ile TR RW server da flyşy için açılmış ve şifrelenmiş bir kanal olacaktır.
Sevgiler.
Yenici
Average User
Average User

Sayın Bülent Hocam,
İlk eğitimden sonra hocamız Sayın Gürhan Okay'ın bilgilendirmeleriyle, RW olayını da anladım. Eğitim mükemmel geçti. Herşey için teşekkürederim. Saygılarımla...
A.Önder Yenici
TK497
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”