KAZA 2

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

4/11/2002 tarihinde E?itim amaçlı LTBJ LTBA TK774 ça?rı kodlu ucusum esnasında CEK NDB 'ye 20 nm kala sol motoron kaybedilmesi ile emergency declare edildi.

ATC arkadaşımızın tüm iyi niyetli çabalarına ra?men 18L pist başına 5nm kala ve manuel ucusa geçildi?inde ucak kontrolu kaybedildi ve ucak külli hasara u?radı.

E?itim ucusu oldu?u için herhangi bir yolcu kaybı olmadı ancak pilotu kaybettik .Başımız sa?olsun .

ÇIKARILACAK DERS:

Pilot (BEN TK177 ERGENEKON KUCUK)emergency koşulunda uca?ını tanımadı?ı ve hiç eksersizi olmadı?ı için tek motorda bilmedi?i emergency prosedürlerini uygulayamadı ve daha önce bu konu ile ilgili hiç bir brief yapmamıştı.
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Kaybedilen pilotumuzu yakından tanıma şansına sahip nadir insanlardan olarak çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Kendileri başarılı bir şekilde uzun saatler geçirmiş ancak raporda da bildirildiği üzere emergency prosedürleri bilmeyen bizler gibi dene/yamul yöntemini kullanarak aramızdan ayrılmıştır. Burda tüm hava şehitlerimizi ve daha çok şehit olacaklarımızı saygıyla anmayı görev biliyorum. Cenazesine çiçek gönderilmemesi, onun yerine Sanal Havacılar Derneğine bağışta bulunulması önemle rica olunur. Seni asla unutmayacağız "Missed Approach Kaptan Ergenekon". Her zaman kalbimizde olacaksın.

PS: Bekle yakında bizde yanına gelicez [xx(]

Selçuk Poyraz
TK157
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Memlekete hoşgeldin kardiş [}:)][}:)][}:)]

Kemal Tolu
TK66
Post Reply