Bilgisayarıma format atıp tekrar gerekli programları yüklediğimde bu seferde squawk box ta connect olurken gerekli server ların açılamaması problemiyle karşılaştım.Yaklaşık 1 aydır her türlü yolu denedim sildim tekrar yükledim FSupic leri kaldırdım tekrar yükledim ama olmadı. Sizce problem nedir? Bu arada bu sorunu yaşarken otomatik internet bağlantım da kesiliyor. Yani FS den çıkınca explorer da sitelere de giremiyorum. Modemi açıp kapatınca internette sörf sorunu aşılıyor ama FS de online olayı yine aynı.
Birde screenshot var problemle ilgili.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi uçuşlar
Aytugan Utku AKDOĞAN
THY2118
VATSIM Bağlanma problemi
-
- Average User
- Name: Aytugan Utku AKDOĞAN
- PID: 2118
Last edited by artuncs on 25 Jun 2014, 21:13, edited 1 time in total.
Reason: Resim linkleri aktif olmadigi icin silinmistir..
Reason: Resim linkleri aktif olmadigi icin silinmistir..
-
- Average User
Sanırım bu konuda bilgisi olan yok. Zira topik her gecen gün aşağıya düştükçe gözden kaybolacak.
-
- Average User
Karakaya Kaptan hiç bir mesaj cıkmıyor otomatik internet bağlantısı gidiyor. DSL lambası yanıyor modemde fakat bağlantı gidiyor. Server listesi çıkmasada squawk box da kendim yazıyorum yine de bağlanır diye ama bağlanmıyor. Antivirus programını kapattım denedim yine olmadı.
-
- Average User
Server problemini bir şekilde hallettim (squawkbox forum dan faydalanarak) fakat squawkbox programını açtığım anda internet bağlantısı kesiliyor. Modem de DSL lambasının yanmasına rağmen. Ve normal internet sitesinde dolaşabilmek için modemi tekrar açıp kapatıyorum. Squawk Box programını sildim tekrar yükledim sorun yine aynı bu konuda bilgisi olan varmı?
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
-
- Newbie
Benzer bir problemi IVAP ile yaşamıştım.
Antivirüs ve firewall kaynaklı olabiliyor.
Hatta antivirüs programını tamamen kaldırmak zorunda kalmıştım.
Arslan "kedi" Türegün
Antivirüs ve firewall kaynaklı olabiliyor.
Hatta antivirüs programını tamamen kaldırmak zorunda kalmıştım.
Arslan "kedi" Türegün
-
- Average User
IVAP denedim ondada aynı problemle karşılaşıyorum:(
Antiwürus programını kapattım denedim sorun çözülmüyor. Umarım en kısa zamanda ulaşacağız çözüme. 1 ayı aşkın süredir çalışıyorum ama...
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
Antiwürus programını kapattım denedim sorun çözülmüyor. Umarım en kısa zamanda ulaşacağız çözüme. 1 ayı aşkın süredir çalışıyorum ama...
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
-
- Newbie
Hocam tam olarak emin de değilim konu uzmanı da değilim ama antivirüsü kapatmak kr etmiyor. Mutlaka arka planda antivirüse ait bir şeyler çalışıyor ve engelliyor.
Nasıl ve niye engelliyor bilmiyorum.
Sadece deneme amacıyla antivirüsü hiç kurulmamışçasına kaldırıp bağlanmayı deneyin bakalım.
En azından problemin gerçekten antivirüs kaynaklı olup olmadığı öğrenilebilirse, ilgili programların (antivirüs de dahil) forumlarından gereken bilgi alınabilir.
Arslan "kedi" Türegün
Nasıl ve niye engelliyor bilmiyorum.
Sadece deneme amacıyla antivirüsü hiç kurulmamışçasına kaldırıp bağlanmayı deneyin bakalım.
En azından problemin gerçekten antivirüs kaynaklı olup olmadığı öğrenilebilirse, ilgili programların (antivirüs de dahil) forumlarından gereken bilgi alınabilir.
Arslan "kedi" Türegün
Utku Kaptan, aynı sorunla bende epey uğraştım.
İvap'da Ivap configuration çalıştırdığımızda Multiplayer kısmında
"alternative traffic removal method" kutucuğunu işaretlemek gerekir diye Ivao forumlarında öneri vardı.
Bende işe yaramadı. Kendimce şöyle bir çözüm bulmuştum;
Connect oldukdan sonra modemi kapatıyor, biraz bekleyip tekrar açıp, tekrar connect olduğumda duzeliyordu.
şimdi normal ama nasıl duzeldi, hala bilmiyorum.
Hasmet Güngör
http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=8717
Burda bu sorunu tartışmıştık Arslan seni önerinde böyleydi.
"Benzer problemi ben de yaşamıştım.
Hatta Kenny bile şaşırdı nasıl oluyor diye.
Kendimce bulduğum çözüm.
Modemi resetledim.
IVAP ı kaldırıp yeniden kurdum"
İvap'da Ivap configuration çalıştırdığımızda Multiplayer kısmında
"alternative traffic removal method" kutucuğunu işaretlemek gerekir diye Ivao forumlarında öneri vardı.
Bende işe yaramadı. Kendimce şöyle bir çözüm bulmuştum;
Connect oldukdan sonra modemi kapatıyor, biraz bekleyip tekrar açıp, tekrar connect olduğumda duzeliyordu.
şimdi normal ama nasıl duzeldi, hala bilmiyorum.
Hasmet Güngör
http://forum.thyva.com/forum_posts.asp?TID=8717
Burda bu sorunu tartışmıştık Arslan seni önerinde böyleydi.
"Benzer problemi ben de yaşamıştım.
Hatta Kenny bile şaşırdı nasıl oluyor diye.
Kendimce bulduğum çözüm.
Modemi resetledim.
IVAP ı kaldırıp yeniden kurdum"
-
- Newbie
Haşmet hocam doğrudur ama o ilk problemdi.
Daha sonra (uzunca bir süre sonra) tekrar olunca bu defa derinlere inip araştırma yapmak zorunda kaldım.
O zamanlar kullandığım NOD32 antivirüsün, IVAP ile bir şekilde anlaşamadığı ortaya çıktı. Hatta öyle ki "IVAP'a izin ver" desen dahi "tamam abi senin istediğin olsun" deyip yine bildiğini okuyordu.
İşin garibi izin verdiği programı çalıştırıp diğerlerini kapatıyor olması.
Yanılmıyorsam benzer problem AVG ile de yaşanıyormuş.
Arslan "kedi" Türegün
Daha sonra (uzunca bir süre sonra) tekrar olunca bu defa derinlere inip araştırma yapmak zorunda kaldım.
O zamanlar kullandığım NOD32 antivirüsün, IVAP ile bir şekilde anlaşamadığı ortaya çıktı. Hatta öyle ki "IVAP'a izin ver" desen dahi "tamam abi senin istediğin olsun" deyip yine bildiğini okuyordu.
İşin garibi izin verdiği programı çalıştırıp diğerlerini kapatıyor olması.
Yanılmıyorsam benzer problem AVG ile de yaşanıyormuş.
Arslan "kedi" Türegün
-
- Average User
Cevaplarınız için teşekkürler sanırım McAfee antivirüs programından kaynaklanıyor. Bağlanıp modeme reset atsam böyle bir şey de mümkün değil çünkü IVAP ya da squawkbox ta her ikisindede şifreyi gireceğim boşluğa tıkladığım anda sistem kendini kitliyor ve ancak görev yöneticisinden kapatabiliyorum. Antivirüs programını kaldırıp deneyim. Hem cozum bulursam buraya yazarım aynı problemden muazdarip olanlara ışık tutmuş oluruz.
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
Aytugan Utku AKDOĞAN
Virtual THY PID2118
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Selamlar
Bende de benzer bir sorun var.
Daha önce FSX ile SB4 kullanıyordum. Default 738 ile uçuşlar yapabiliyordum ve donma ya da FS de crash olmuyordu.
Firewaall etkin ve antivirüs NOD32 açık.
Sonra bir dostun yardımıyla uçak yüklemek için FS9 a geçiş yaptım.
FS9 FS9, 9.1 update, FSUIPC 3.7.50 ve SB3 yükledim 1-2 tane de havaalanı dosyası ekledim.
VATSIM e SB3 ile bağlanınca bazen hemen 1 dk içinde bazense 10 dk sonra herşey donuyor ve CTRL+ALT+DEL ile kapatmak dışında seçenek kalmıyor.
OFFLINE da herşey normal donma takılma olmuyor.
Bir türlü çözemedim herşeyi kaldırıp tekrar yükledim ama aynı [V]
Firewall ve antivirüs ayarı öncekiyle aynı. hatta kapatıp denedim olmadı.
Bazen de kapatınca web sayfaları açılmıyor modeme reset atmam gerekiyor.
Bu sorun neden oluyor yardım edebilecek varsa kısa zamanda cevap bekliyorum. Tüm olaydan soğumaya başladım...
EDIT: şimdi SB3 kaldırıp SB4 yükledim yine 3-5 dk sonra dondu...
((
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
Bende de benzer bir sorun var.
Daha önce FSX ile SB4 kullanıyordum. Default 738 ile uçuşlar yapabiliyordum ve donma ya da FS de crash olmuyordu.
Firewaall etkin ve antivirüs NOD32 açık.
Sonra bir dostun yardımıyla uçak yüklemek için FS9 a geçiş yaptım.
FS9 FS9, 9.1 update, FSUIPC 3.7.50 ve SB3 yükledim 1-2 tane de havaalanı dosyası ekledim.
VATSIM e SB3 ile bağlanınca bazen hemen 1 dk içinde bazense 10 dk sonra herşey donuyor ve CTRL+ALT+DEL ile kapatmak dışında seçenek kalmıyor.
OFFLINE da herşey normal donma takılma olmuyor.
Bir türlü çözemedim herşeyi kaldırıp tekrar yükledim ama aynı [V]
Firewall ve antivirüs ayarı öncekiyle aynı. hatta kapatıp denedim olmadı.
Bazen de kapatınca web sayfaları açılmıyor modeme reset atmam gerekiyor.
Bu sorun neden oluyor yardım edebilecek varsa kısa zamanda cevap bekliyorum. Tüm olaydan soğumaya başladım...
EDIT: şimdi SB3 kaldırıp SB4 yükledim yine 3-5 dk sonra dondu...

Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Bu sorun bende aynen devam ediyor. SB3 kullanırken oluyordu bir müddet sonra SB3 de donmalar olunca FSInn kurdum herşeyi yeniden kurdum ve şu an FSInn de bağlanma sorunu ya da donma olmuyor.
ANCAAAK: yine FSInn ne zaman VATSIM e bağlansa hiçbir web sayfası açılmıyor. Uçus esnasında ServerInfo açılmıyor harita bakayım desen chart sayfaları açılmıyor.
Uçuş boyunca VATSIM bağlantısında sorun olmuyor Flight Recorder çalışıyor. Uçuş bitince FR ve FSInn FS9 kapatsam da ADSL Modemi açıp kapatmadan ne ben ne de evdeki diğer pc ler internete bağlanabiliyor.
BU SORUNA BİR ÇARE....LÜTFEN...
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
ANCAAAK: yine FSInn ne zaman VATSIM e bağlansa hiçbir web sayfası açılmıyor. Uçus esnasında ServerInfo açılmıyor harita bakayım desen chart sayfaları açılmıyor.
Uçuş boyunca VATSIM bağlantısında sorun olmuyor Flight Recorder çalışıyor. Uçuş bitince FR ve FSInn FS9 kapatsam da ADSL Modemi açıp kapatmadan ne ben ne de evdeki diğer pc ler internete bağlanabiliyor.
BU SORUNA BİR ÇARE....LÜTFEN...
Erdal ELMACI
FLYTHY PID 3195
Ankara 1975
FS9-Student Pilot
-
- Average User
- Name: Ersin BOZKURT
- PID: 2937
- Vatsim ID: 1045773
- City: Izmir
Şu aralar bende VATSİM e bağlanma sorunu yaşıyorum, özellikle son üç gündür baş göstermeye başladı, Servinfodan Vatsim zaten bağlanılmıyor son gündür, bir de Onlıne olma sorunu çıkınca iş iyice çığrından çıkıyor ama sanırım Serverlar dan kaynaklanan bir problem. umarım en kısa zamanda çözülür.
Ersin Bozkurt
PID 2937
İZMİR
28/06/1987
Ersin Bozkurt
PID 2937
İZMİR
28/06/1987
-
- Junior Member
- Name: Seyit Ulaş CEYHAN
- PID: 3564
- Vatsim ID: 1080929
- City: Alanya
bir göz atın... olmazsa yine yardımcı olacağım...
http://www.flythy.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6298
Seyit Ulas CEYHAN
FlyTHY Pid:3564
Alanya/ANTALYA
Attorney At Law
http://www.flythy.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6298
Seyit Ulas CEYHAN
FlyTHY Pid:3564
Alanya/ANTALYA
Attorney At Law