squawkbox VIP set değiştirilebiliyormu?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3439
Newbie
Newbie

Squawkbox programındaki uçaklar (VIPset diye geçiyor) sanki kartondan kutu gibi görünüyor, Aynı zamanda sesleride çok kötü. bu uçakları daha güzel gösterebilecek bir plug-in veya model set varmı acaba?

Saygılar

Suleyman Efe
FLYTHY PID3439
ANKARA 1974
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

http://www.flythy.org/forum/topic.asp?T ... =Squawkbox

Ben VATSİM' de beceremedim:D ama İVAO da oldu,Dahada fazla uğraşmadan FSİNN e geçtim...Umarım siz yaparsınız:D Eğer olursa anatırsınız...

CENK SENKAYA
FlyTHY,PID1843
KÖLN - 1977
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

SB da ucaginizin tanitildigi bolum var orada Turkish Airlines da secerek ucaginizin kaplamasini belirtiyorsunuz. Bunu yapmiyor olabilirsiniz yoksa bende hersey normal gorunuyor.

Ozgur Ozden
FlyTHY, PID045
Ankara, 1974
THY3439
Newbie
Newbie

SB'ta THY seçiyorum o zaten diğer kullanıcıların beni nasıl göreceğini belirliyor. ama benim söylemek istediğim ben diğer online uçakların modellerini çok basit yapılmış gibi görebiliyorum. Biraz daha gerçekçi görünmeleri için acaba daha komplike tasarlanmış modeller ve paintleri varmıdır? bunu öğrenmek istemiştim.
Bazı screenshot lara bakıyorum kalkış öncesi sıraya girmiş uçaklar var, diğer uçaklarda screenshot alan kişinin uçakları gibi gerçekçi duruyor. Benimkiler ise origamı gibi :)

Saygılar.

Suleyman Efe
FLYTHY PID3439
ANKARA 1974
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

diğer uçakların basitçe görünmelerinin sebebi bağlantıyı zorlamamak için. Eğer hepsi detaylı modeller olursa bu sefer makinelerin farklılık gösteren performansları yüzünden kalabalık meydanlarda ciddi frame sorunu yaşanabilir. VIP'in türevi IVAO'daki MTL dosyalarıdır.gerçek şu ki MTL'ler biraz daha kaliteli ve hemen hemen eşdeğer model yoğunluğundadır.
Fakat SB'nin bir opsiyonu daha vardır ama bu sizin ne kadar bu opsiyonu besleyebildiğinize bağlıdır. SB'de multiplayer kısmında uçak modellerinin tanımlandığı yerde eğer varsa makinenizdeki AI trafik için kullanılan dosyaları kullandırabilirsiniz. Fakat elbette her havyolu için kaplama elinizde bulunmayabilir. Açıkçası denemedim, SB öncelikli olarak varsa AI uçak modelini seçiyor sonra uygun kapmalama varmı yokmu diye bakıyor bilmiyorum.Benim offline kullandığım FS'de yaklaşık 300 havayolu,3000 üzerinde kaplama mevcut ben denersem muhtemelen farkın ne olduğunu göremeyeceğim ama bu makinemde denersem kilitleneceğine kesin gözü ile bakabilirim! :)

Hakan"737"Güven
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Hakan Hocam,

FS2004 için

Hangi AI pack'i kullanıyorsun? Ben baktım arşivimde Adobe AI var, yükledim cince yada japonca, sanırım sp1 ve sp2 yüklenmedi.

Fsx için MyTrafficX i yüklemistim ama sonra offline ucmadıgım için geri kaldırdım.

Ne tavsiye edersin?

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

WOAI'nin AI paketleri son derece kullanışlı, tek tek yüklendiği için diğer AI paketleri gibi topluca update etmek istemediğini kaldırdın ekledin derdi yok. GAyet tabi WOAI'de her bir AI paketi gibi her ay güncellenmiyori sezon başına güncelleniyor ama adobe vb gibi paketlere göre daha sık yenileniyor. Kullandığı uçak modelleri frame rate dostu ağırlıklı olarak AIaardvaark,TFS,FMAI,FSP ve EVAI artık destek vermedikleri için yerine kullanılan yeni DJC modelleri. Artık SKJ'nin uçaklarınıda kullanarak rus uçaklarınıda ekliyorlar.

Daha önce PAI kullanıyordum, serbest modeller ve kaplamalar çıktıktan sonra PAI'leri teker teker kendim yüklediğim havayolları ile değiştirdim fakat WOAI çıktıktan sonra rahat ettim. PAI artı çok az kaldı en fazla 30-35 tane kalmıştır, %80'i WOAI şu anda kalanıda çoğunluğu kendimin yüklediği ve birazda PAI.

Bu arada eğer isterseniz RATS, russian air traffic system'de yeninden paket vermeye başladı. yaz başında paralı olacak söylentileri ile sitesinden paketleri kaldırdı ama sonra çok tepki almış olsa gerek yeniden freeware paket vermeye başladı. en az 20 tane RATS paketi kullanıyorum ve çok başarılılar.

AIG yeni kuruldu, Alpha India Group, hatta 3-4 tane kendi modellerinide yayınladılar. Kendisi elle yüklemek isteyenler için sıklıkla update edilen bir trafik pakedi kütüphanesi var. İŞin güzel tarafı WOAI ile anlaşmaları var, WOAI'de çoğu zaman onların planlarını kullanıyor.

WOAI'de installer sayesinde yükleme yapmak ve istemediğinzi zaman installer'in expert modu içinde delete airline ile kolayca hiçbir cfg müdahalesi yapmadan trafiği kaldırmak mümkün. Daha güzeli aynı şirketin eğer özel olarak bir yöntem önerilmemişse, direk üzerine yüklendiğinde otomatik olarak trafiği update edip, eksilen uçak varsa eksiltip yeni varsa onuda ekliyor. Son derece başarılı yani.

WOAI FSX'e de destek veriyor. Nadiren yükleme hatası oluyor FS'004DEn yöntemi farklı olduğu için ama kısa sürede farkedip yenisini yayınlıyorlar.

Hakan"737"Güven
THY3393
Average User
Average User
Name: David Ay
PID: 3393
Vatsim ID: 1072326
City: Stockholm

bende bu PMDG nin ucaklarini bir turlu kuramadim .bmp hatasi verip duruyor varmi basina gelipte cozen ?

tamam ben cözdum olayi..

Muzellef Aydogdu
FLYTHY , THY3393
Stockholm / 1979
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Roger that, teşekkürler bilgiler için.

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66