Kıymetli Arkadasım Sevgili Özgür Özden 'in onca kısıtı içerisinde hazırladığı "ders notu" 'nu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Tüm dökümanın fikir babası ,yaratıcısı belirttiğim gibi Sevgili Özgür'dür.Kendisinin her zaman oldugu gibi titiz çalışmaları sonunda beklenen nihai ürün bu değildir.Ancak benim aceleciliğim nedeniyle nihai üründe olması beklenen bir çok görsel ve ses dosyasının eklenmemiş hali ile bu sürümü sizlerle paylaşıyorum .Kendisine bu vesileyle bir çok kez olduğu gibi bu paylaşımından dolayı müteşekkiriz.
İlgili çalışmada yaptığım tüm eklenti ve duzeltmeler ,var ise kelime hataları veya format bozuklukları tarafıma aittir.Ayrıca dökümanterde ATC - Pilot konusma usullerinde eksik yada hatalar olabilir ,şimdiden affola.
Herşeye ragmen ilgili "ders notu" nun tüm arkdaslarımıza faydalı olacağına eminim .
Yeni version yayınlandıgı için link silinmistir.
Ergenekon Kucuk
FlyTHY Administration
Vatsim ATC-Pilot Konuşma Usulleri Çalışm
-
- Junior Member
- Name: Deha BOZKAYA
- PID: 2719
Ergenekon Bey,
Size ve Özgür Bey'e teşekkür ederim.Elinize,emeğinize sağlık.Hemen okumaya başlıyorum.
Deha BOZKAYA
PID:2719
[img=left]http://www.euro-book.net/indicator/2/deha.png[/img=left]
Size ve Özgür Bey'e teşekkür ederim.Elinize,emeğinize sağlık.Hemen okumaya başlıyorum.
Deha BOZKAYA
PID:2719
[img=left]http://www.euro-book.net/indicator/2/deha.png[/img=left]
-
- Rookie
- Name: Umut ÖZTÜRK
- PID: 2658
Teşekkürler çok faydalı bir doküman. Tüm arkadaşlara faydalı olacaktır. Elinize sağlık.

Umut ÖZTÜRK
THY7658

Umut ÖZTÜRK
THY7658
-
- Technical Admin
- Name: Özgür Özden
- PID: 45
- Vatsim ID: 824586
- City: Ankara
Merhaba,
Bu dokumani FlyTHY v3 bittikten ve sizler saglikli ucusa basladiktan bir sure sonra (recorder buglari temizlendikten sonra bos durmayalim diyerek) hazirlamaya baslamistim.
Calismaya Ocak basinda baslamistim ve dosyanin son update tarihi 17 Ocak 2008'dir. Su an gormekte oldugunuz da o doneme aittir. Seslendirme dosyalari ile birlikte tum konusmalar INGILIZCe olarak Ergenekon ve benim tarafimdan yapilacakti. Ornek olarak da birkac seslendirme yapmis telsiz klik sesine kadar da eklemistim. Ancak sonradan gelisen surec ve kendi ozel islerim nedeniyle konuyu tamamlayamamistim.
Kisa surede dokumani guncelleyip ses dosyalari ile hazir hale getirdikten sonra, uzman pilot ve ATClerimizden duzeltme gereken yerleri forumda acarak bir baslikta guncellemek ve dokumani olabildigince bilgili hocalarimiz tarafindan dogru hale getirmek birinci hedefimdi.
Icinde halen yazim ve icerik ile ilgili bircok hatalar oldugunu gordugum dosyanin yayinlanmamasini istememe ragmen Ergenekon Baskan'im konuyu boyle uygun gordugu icin yayinlama kararini aldi.
Icerikteki hatalardan oturu elestirmemenizi ve son surum yayinlanana kadar notlar alip daha sonra bunu forumda acilacak odada paylasmanizi rica ederim. Ozellikle cok tecrubeli ve bilgili ATC ve pilot arkadaslarimin (simdi isim vermek istemiyorum, birinizi unuturak kimseyi kirmak istemem) destegini rica edecegim.
Tesekkur ederim.
Ozgur Ozden
Bu dokumani FlyTHY v3 bittikten ve sizler saglikli ucusa basladiktan bir sure sonra (recorder buglari temizlendikten sonra bos durmayalim diyerek) hazirlamaya baslamistim.
Calismaya Ocak basinda baslamistim ve dosyanin son update tarihi 17 Ocak 2008'dir. Su an gormekte oldugunuz da o doneme aittir. Seslendirme dosyalari ile birlikte tum konusmalar INGILIZCe olarak Ergenekon ve benim tarafimdan yapilacakti. Ornek olarak da birkac seslendirme yapmis telsiz klik sesine kadar da eklemistim. Ancak sonradan gelisen surec ve kendi ozel islerim nedeniyle konuyu tamamlayamamistim.
Kisa surede dokumani guncelleyip ses dosyalari ile hazir hale getirdikten sonra, uzman pilot ve ATClerimizden duzeltme gereken yerleri forumda acarak bir baslikta guncellemek ve dokumani olabildigince bilgili hocalarimiz tarafindan dogru hale getirmek birinci hedefimdi.
Icinde halen yazim ve icerik ile ilgili bircok hatalar oldugunu gordugum dosyanin yayinlanmamasini istememe ragmen Ergenekon Baskan'im konuyu boyle uygun gordugu icin yayinlama kararini aldi.
Icerikteki hatalardan oturu elestirmemenizi ve son surum yayinlanana kadar notlar alip daha sonra bunu forumda acilacak odada paylasmanizi rica ederim. Ozellikle cok tecrubeli ve bilgili ATC ve pilot arkadaslarimin (simdi isim vermek istemiyorum, birinizi unuturak kimseyi kirmak istemem) destegini rica edecegim.
Tesekkur ederim.
Ozgur Ozden
-
- Technical Admin
Sayin FlyTHY Pilotlari,
Son 3 gundur guncellemeye basladigim ve eksik gordugum yerleri yeniden duzenliyorum.
Cok yakinda hem Turkce hem de Ingilizce konusma (ses dosyalari) icerikleri ile yeniden sunulacaktir.
Bilgilerinize sunarim,
PID 045 Ozgur Ozden
Son 3 gundur guncellemeye basladigim ve eksik gordugum yerleri yeniden duzenliyorum.
Cok yakinda hem Turkce hem de Ingilizce konusma (ses dosyalari) icerikleri ile yeniden sunulacaktir.
Bilgilerinize sunarim,
PID 045 Ozgur Ozden
-
- Technical Admin
tamamlanmis hali yayinlanmisitir.
http://www.flythy.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5861
Ozgur Ozden
FlyTHY, PID045
Ankara, 1974
http://www.flythy.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5861
Ozgur Ozden
FlyTHY, PID045
Ankara, 1974
-
- Junior Member
- Name: Necmi Arusoğlu
- PID: 3164
Herkese Merhaba,
Emeği geçen herkesin eline gözünüze sağlık olsun. FlyTHY nin çok daha güzel olanaklar sağlayacağına ve iyi bir yere geleceğinden hiç kuşkum olmadı yalnızca biraz sabretmek gerektiğine inanıyorum.
Bir atasözü vardır ''Meyve veren ağaç taşlanırmış''
FlyTHY'yemizi Allah nazardan saklasın.
Necmi Arusoğlu
FlyTHY, PID3164
HATAY, 1963
Emeği geçen herkesin eline gözünüze sağlık olsun. FlyTHY nin çok daha güzel olanaklar sağlayacağına ve iyi bir yere geleceğinden hiç kuşkum olmadı yalnızca biraz sabretmek gerektiğine inanıyorum.
Bir atasözü vardır ''Meyve veren ağaç taşlanırmış''

Necmi Arusoğlu
FlyTHY, PID3164
HATAY, 1963