PMDG FMC de ayak olarak yükseklik girmek

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
976
Rookie
Rookie
Name: MARMAR
PID: 976
Vatsim ID: 880781
City: NA

Selamlar. Son yıllarda pek uçamadım, fakat bende FLYTHY nin yenilenmesinin verdiği enerjiyle , eski hobisine dönenlerdenim..

Misal olarak Hatay ada1 sidi ele alalım, sid derki: 04 ten kalkış ardından 2600 feete kadar 30 radyalde uç sonra sağa dönüşle HTY 50 radyalden vora inbound ol..

açıkçası ben ara vermeden önce 2 yıl boyunca level d ile uçtuğum için, bunu rahatça girip sid databasi olarak kaydettim. Fakat pmdg de FMC sanıyorum daha farklı modellenmiş.

leveld için fmcde leg kısmına

.cha/2600/r/h
hty (int coursu 230)
ada
şeklinde girince sid modellenmiş oluyor..

Fakat PMDG de bunu yapamadım. Hatırladığım bazı meydan sidlerinde sadece yükseklik görmüştüm. Bunlar pmdg de nasıl giriliyor acaba..
veya pmdg fmc de hatay sid problemini çözebilecek varmı acaba?

Mehmet Ali Rende
THY976

KMIA
Deha BOZKAYA
Junior Member
Junior Member
Name: Deha BOZKAYA
PID: 2719

Mehmet Ali Bey,öncelikle hoşgeldiniz.Normalde her meydanının SID ve STAR prosedürlerini FMC'deki DEP-ARR butonuna basarak görebilirsiniz,yalnız Hatay için bilidiğim kadarıyla hazır SID ve STAR bulunmuyor.Bunun için FIX sayfasını kullanabilirsiniz.Bu sayfayı incelemenizi tavsiye ederim.
http://www.flythy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2883

Deha BOZKAYA PID:2719[img=left]http://www.euro-book.net/indicator/2/deha.png[/img=left]
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Merhabalar,

Mehmet Ali bey dün gece ben Adana'ya inerken siz Hatay'a iniyordunuz galiba. Hatay meydanımızı chart olmadığından hiç ziyaret etme şansım olmadı. :) Chart bulabildiniz mi yoksa SID/STAR'ı başka bir yerde gördünüz de ezbere mi biliyorsunuz?

iyi uçuşlar

Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Sende yaslanmaya basladın kardesim :) gelmiyormusun memlekete? FMC ile ilgili olarak benim bildigim kadarıyla senin tarif ettigin sekilde fix girisi yok PMDG'de. Klasik vor bearing distance yada iki ayri fix'in ve radial'ın kesismesi gibi birde long lat girisi var PMDG de. Ben hep manuel ucuyorum SID'ı o yuzden denemedim fmc girisi nasıl oluyor diye.

Alper Bey, jeppesen chartlar bende mevcut, Scenery'i yapan Vedat Bey bir sure yayınlamayalım demisti. O yuzden daha once verdigim linkleride silmistim. Sanal Pilot'ta bir soralim onun icin mahsuru kalmadıysa ben buradan yayınlarım, olmazsa size mail atarım.

Kemal TOLU
1967/LTDA
976
Rookie
Rookie
Name: MARMAR
PID: 976
Vatsim ID: 880781
City: NA

hoşbulduk Deha kaptan. Buğra o sayfada bearing and distance olarak fix girmeyi anlatmışta, benim sorum biraz daha farklıydı. Ben vertical olarak fix girmek istemiştim ki cevap Kemal abimden gelmiş.

Alper kaptan Hatay'ın chartları mevcut, tabi sanıyorum sadece mail yoluyla(!!) edinilebiliyor şimdilik..

Level-d ve pmdg de fmc leri arasında gerçekten bariz fark var, ve LevelD çok daha iyi modellenmiş diyebiliriz.

Kemal abi , daha genciz ya :) kesin değil ama kısmetse 15 temmuzda 1 aylığına geleceğim.artık bi çayını içerim.

birde dediğin gibi pmdg de sadece bearing distance, kordinat, iki fix kesişmesi,yeni fix olarak girilebiliyormuş. level-d de yelpaze daha geniş.

Mehmet Ali Rende
THY976

KMIA
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Ergenekon hocam bu konuyu Boeing Fleet altına taşıyabilir miyiz :)

------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief & Check Captain - PID 1125
VirtualPlanePictures.net Ex-Administrator
Image
Post Reply

Return to “Training Lounge”