Sevgili Arkadaşlar,
Kısa süre önce hizmete giren Hatay Havaalanı ile ilgili bilgilerimi,ilgilenenler olabilir düşüncesi ile sizlerle paylaşmak istedim.
THY Hergün saat: 19.30'da TK0490 uçuş kodu ile LTBA-LTDA ve 07.00'de TK0491 uçuş kodu ile LTDA-LTBA uçmaktadır.
LTDA'nın son güncelleme ile FR'nın database'ine eklenmesi ile sanal ortamda charter ucus yapmamız sevgili Özden'in özverisi ile mümkün olmuştur. Ayrıca Degerli Vedat Sencan Bey'in hazırlamış oldugu LTDA Scenery'i http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=10370 'den indirebilirsiniz.
PMDG FMC database'e LTDA'yı eklemek isterseniz, FS9 klasor'un altındaki FMCWP girin. Burada ki
airports.dat dosyasını bir text editor ile actiktan sonra
LTDA 36.370277 36.291666 satırını ekleyin.
Daha sonra
wpNavApt.txt dosyasını açarak aşagıdaki satırları ekleyin.
HATAY LTDA04 11483037 36.360833 36.274444000.0003700148
HATAY LTDA22 11483217 36.378055 36.304722000.0021700148
Son olarak eger airac cycle 08/01 degilse
wpNavAID.txt dosyasına şu satırları ekleyin.
HATAY HTY VORD 36.363056 36.291111112.40H
HATAY HTY NDB 36.363056 36.291111336.00N
VOR ve NDB degerleri hassas olup, digerleri benim göz kararı ekledigim degerlerdir ve sorunsuz calismaktadır.
Flight Sim için route'lar
LTBA-LTDA
1)YAA UL620 MUT HTY 2)YAA UL614 BAG UL601 ADA HTY
LTDA-LTBA için'de yukardaki route'ları reverse ederek kullanabilirsiniz.
herkese keyifli uçuşlar olsun.
Kemal TOLU
Hatay Havaalanı- LTDA
- THY177
- VIP Member
- Name: Ergenekon Kucuk
- PID: 177
Tamam belli oldu arkadaslar ;
Sevgili Tolu için bir event planlamamız gerekmekte ...
Şakası bir yonu Sevgili Tolu kardesim bir geldin pir geldin ,seni boyle sık gormek cok guzel ...eksik olma...
TK 177 Ergenekon Kucuk
Sevgili Tolu için bir event planlamamız gerekmekte ...
Şakası bir yonu Sevgili Tolu kardesim bir geldin pir geldin ,seni boyle sık gormek cok guzel ...eksik olma...
TK 177 Ergenekon Kucuk
- THY2
- VIP Member
- Name: Bülent AKBAY
- PID: 2
Son dönemde foruma her baktığımda Tolu kelimesini görmeye başladım.
Canımı sıkıyo bu durum, eskiden arada bir düşerdin buralara bi yüzünü görürdük, muhabbet ederdik. Foruma yazmakla olmuyo sizin oraya meydanda yapmışlar ne duruyorsun
Bülent Akbay

Canımı sıkıyo bu durum, eskiden arada bir düşerdin buralara bi yüzünü görürdük, muhabbet ederdik. Foruma yazmakla olmuyo sizin oraya meydanda yapmışlar ne duruyorsun

Bülent Akbay
bu arada birkaç hatay havalimanı resmi için:
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=10564
Mehmet Ali Rende
THY976
KMIA
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=10564
Mehmet Ali Rende
THY976
KMIA
Ben de uyguladım LevelD icin, Havaalanı eklemesi sorunsuz, yalnız leveld'deki wpNavApt.txt dosyası editlense bile tam oturmuyor. Aslında ekleniyorda oturmuyor. Leveld forum'a yazdıgım bir sorunun cevabı soyle olmustu.
"if you are trying to edit a file called wpNavApt.txt, you have to know that this file doesn't affect the Level-D 767 if I am correct, but only the PMDG aircrafts and the old PIC767 (which is actually for FS2002)."
Bide bu degerleri girerken LAT degerlerinin sırasına dikkat etmek gerekiyor sanırım, oyle kafadan başa yada sona eklenmiyormuş, benimde cok bilgim yok,sadece LTDA yı eklemek icin kısa bir arastirma yapmıstım.
Kemal TOLU
"if you are trying to edit a file called wpNavApt.txt, you have to know that this file doesn't affect the Level-D 767 if I am correct, but only the PMDG aircrafts and the old PIC767 (which is actually for FS2002)."
Bide bu degerleri girerken LAT degerlerinin sırasına dikkat etmek gerekiyor sanırım, oyle kafadan başa yada sona eklenmiyormuş, benimde cok bilgim yok,sadece LTDA yı eklemek icin kısa bir arastirma yapmıstım.
Kemal TOLU
-
- Junior Member
- Name: Deha BOZKAYA
- PID: 2719
Arkadaşlar,Hatay'a uçmak istiyorum ama,bildiğiniz gibi chartları henüz yayınlanmadı.Bu meydana uçan arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.
Facebook'u bırakalım,Eurobook'a bakalım...
Deha BOZKAYA
PID:2719
Facebook'u bırakalım,Eurobook'a bakalım...
Deha BOZKAYA
PID:2719
-
- Average User
- Name: Ersin BOZKURT
- PID: 2937
- Vatsim ID: 1045773
- City: Izmir
Son haliyle LTDA gerçekden güzel bir meydan, yanlız bu linkdeki dosya eski halini içeriyor yeni yapılan ufak terminal binası da buna dahil değil sanırım, update ile daha da güzel bir görünüme kauşdu, Sn.Vedat SENCAN hocamız da artık bu işin profösyöneli oldu desek sanırım yerinde bir kelime olur.
Pist benim Türkiye sanal meydanların da gördüğüm en uzun pistlerden biri, ayrıca manuel yaklaşma da çok rahat, çünkü düz bir arazi üzerinde ve bu yüzden her iki pist başına yaklaşmakda herhangi bir zorluk çekmiyorsunuz. meydan chartlarına gelince sanırım Vedat hocamızın onunla ilgili bir çalışması mevcut onun haricinde başka varsa bilemiyorum.
Update ile son hali ve resimlerinden bir linkde benden.
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... hichpage=1
Ersin Bozkurt
Pist benim Türkiye sanal meydanların da gördüğüm en uzun pistlerden biri, ayrıca manuel yaklaşma da çok rahat, çünkü düz bir arazi üzerinde ve bu yüzden her iki pist başına yaklaşmakda herhangi bir zorluk çekmiyorsunuz. meydan chartlarına gelince sanırım Vedat hocamızın onunla ilgili bir çalışması mevcut onun haricinde başka varsa bilemiyorum.
Update ile son hali ve resimlerinden bir linkde benden.
http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... hichpage=1
Ersin Bozkurt
-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Ben de linki sticky olan Türkiye scenery leri başlığına koydum malumat.
------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief - PID 1125
VirtualPlanePictures.net Ex-Administrator

------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief - PID 1125
VirtualPlanePictures.net Ex-Administrator

Aslında ben chartları hem buraya hemde sanalpilot'a eklemistim. Vedat Bey, verdigi bir söz nedeniyle kaldırmamı istedi, bende kaldırdım. Kendisi uygun gördügünde yayınlar herhalde.
Kemal TOLU
1967/LTDA
Kemal TOLU
1967/LTDA