Selamlar,
Benim sıkıntım bilgisayarımdan elde etti?im görüntüler ile ilgili. Bilgisayarımdan sitenin içinde gördü?üm çok yüksek kaliteli foto?raflarla bir hayli farklı görüntüler elde edebiliyorum. Bu sorun sanırım grafik kartından kaynaklanıyor. Dell G110 Optiplex P III 733 133 veri hızı yollu bilgisayarımda NVIDIA RIVA TNT2 Model 64 PRO 16 MB lık bir grafik kartı mevcut. 3D özelli?i var. Kartı de?iştirmek istedi?imde ki Ge Force 2 MMX bir kart satın almıştım, ana kartıma uymadı?ını gördüm. Bilgisayarımda ekran kartı PCI slot üzerinde idi ve hiç AGP slotu yoktu. ulaşabildi?im PCI slotlu en yüksek NVIDIDIA 32 MB idi.Sorum şu: ana kartı de?iştirmeden PCI slota uyumlu yüksek performanslı bir ekran kartı var mı ve varsa satın alabilece?im bir yer biliyormusunuz. yeni sürücü yüklemek ile performans artar mı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Can Hürel
TK 393
CH
Grafik kart hakkında
İnsan marka bilgisayar alma hatasına düşünce işte böyle sonradan problemler doğuyor. Bence PCI kart alman çok çok saçma bişey olur. Yani eski arabaya performans parçası almak gibi bişey. PCI'ın band genişliğinde kullanıcağına göre, istersen GF4 Ti tak pek bişey değişmez.
Eğer garanti kapsamından çıktıysa bilgisayar, git ve yeni bi anakart al. Bi de kasa alman gerekebilir tabi. Aslına bakarsan daha başka şeyler alman da gerekebilir. Yok RAM'ler uymadı yok bilmemne. Marka bilgisayar b.ktan dedim ya. Neyse işler yolunda giderse grafik kartı olarak ne istersen onu alırsın. Kendi bilgisayarım olsa garantisine falan bakmam ama tabi o kadarı sana kalmış.
Selçuk
Eğer garanti kapsamından çıktıysa bilgisayar, git ve yeni bi anakart al. Bi de kasa alman gerekebilir tabi. Aslına bakarsan daha başka şeyler alman da gerekebilir. Yok RAM'ler uymadı yok bilmemne. Marka bilgisayar b.ktan dedim ya. Neyse işler yolunda giderse grafik kartı olarak ne istersen onu alırsın. Kendi bilgisayarım olsa garantisine falan bakmam ama tabi o kadarı sana kalmış.
Selçuk
-
- Junior Member
Bence biraz daha gercekci olmak lazim. O kalitede goruntuleri aldiginizda bu sefer de cpu yetersiz gelecek, sonra RAM vs. Ben soyle soyliyeyim, p4 1.7 ghz, 512 mb ram ve gf2 mx-400 bir kartla 1600x1200 cozunurluk cd 32 bit renk ve tum grafik kalitesi maksimuma getirilmis bir konfig denedim. Ziplaya ziplaya calisti makina.
Anlatmak istedigim su, sizin su anki konfig le bile kaliteli goruntu almaniz olasi. Oncelikle renk derinliği 16bit ustune cikmayin, 32 bitle gozle gorulur bir fark goremeyeceksiniz. Cozunurlugu 1024x768 kullanın. Gorus mesafesini kısa tutup, uçağın render kalitesini yuksek tutun. Bi-linear filtre secenegini kullanabilirsiniz. NVIDIA M64 ler bunu yapabiliyor.
Sadece bunlarla bile sizi tatmin edecek, kaliteli goruntu alabileceginizi sanıyorum.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Anlatmak istedigim su, sizin su anki konfig le bile kaliteli goruntu almaniz olasi. Oncelikle renk derinliği 16bit ustune cikmayin, 32 bitle gozle gorulur bir fark goremeyeceksiniz. Cozunurlugu 1024x768 kullanın. Gorus mesafesini kısa tutup, uçağın render kalitesini yuksek tutun. Bi-linear filtre secenegini kullanabilirsiniz. NVIDIA M64 ler bunu yapabiliyor.
Sadece bunlarla bile sizi tatmin edecek, kaliteli goruntu alabileceginizi sanıyorum.
Dogan Zorlu, Izmir
TK482