Yadım lütfen

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
erkut
Newbie
Newbie

Merhaba

"scenery" leri ve uçakların dış görüntüsünü,seslerini,cockpit ve bununla ilgili di?er dosyaları FS2004 te nasıl çalıştırıp hangi dosyaların altına nasıl kurucam hıcbır bılgım yok.Bana bunlar hakkında sırası ile yapılması gerekenleri anlatırsanız sevinirim

?imdiden teşekkürler

erkutaltinok@hotmail.com

Erkut ALTINOK
Pilot ID:1389

Erkut ALTINOK
TK1389
boeing
Newbie
Newbie

Sevgili Erkut,

1. Scenery icin yapman gereken indirmis oldugun scenery dosyasini
C/Programfiles/Microsoft Games/FS9/Addon Scenery klasorunun altina koy.Addon scenery altinda meydanin ismi olan bir klasor ornegin LTBA ve onunda altinda Texture ve Scenery dosyalarini goreceksin.

Bu islemi yaptiktan ve istedigin meydanlarin hepsini ayri ayri klasorler seklinde Addon scenery kalasorunun altina ekledikten sonra
Simulatoru calistir.Orada ilk gelen pencerede Settings kismi var sol asagida,oraya tikla yeni gelen pencerenin alt tarafa dogru saginda Add Area secenegine tikla,daha sonra senden scenery dosyasina giden yolu gostermeni isteyecek.Gelen pencerede Addon scenery klasorune tikla ve oradan meydana ait klasoru goster ve add tusuna bas.Her meydan icin bu uygulamayi ayri ayri yapacaksin ve her defasinda settşng ekranindaki pencereye meydanlarin eklendigini goreceksin.
Daha sonra FS'den cik ve tekrar calistir.Eger dogru yaptiysan Yeni yapilari ve scenery'leri yukleyecektir ve daha sonra FS ekrani gelecektir.
Problem olursa bu konuda yaz.

Ucak kismina gelince,

Indirmis oldugun dosya eger bir exe dosyasi ise yani otomatik kurulum yapiyorsa kendi zaten ucagi yukleyecegi yeri bulur.Eger degil sadece ucaga ait klasoru indirmis isen o vakit C/Programfiles/Microsoft Games/FS9/Aircraft klasorune git ve indirmis oldugun dosyayi buraya koy.Dikkat et indirdigin dosyada bazen klasor altinda klasor olabiliyor ornegin Meridian738 klasorunun altinda bir daha 738 kalasoru olabilir.Bu yuzden sadece icerisinde Model,sound,texture,panel,aircraft cfg dosya ve kalasorlerini barindiran tek bir klasor halinde yerlestireceksin.
Eger indirdigin zip veya rar dosyasinda Effect,Gauges gibi kalasorlerde goruyorsan o zaman Effecet klasorunun icindeki dosyalari C/Programfiles/Microsoft Games/FS9/Effect klasorunun icine
Gauges klasorunun icindeki dosyalarida C/Programfiles/Microsoft Games/FS9/Gauges klasoru icerisine koyacaksin.

Herhangi bir problem olur ise yaz.

Selamlar

Murat CULCU

TURKISH AIRLINES TK986

COMMANDER-->CULCU-->
denizkusu
Rookie
Rookie

Murat Kaptanim cok iyi aciklamis.Sadece kucuk bir not ; indirdiginiz dosyalarin icinde cok buyuk ihtimalle "read me" dosyasi vardir.Buradan da adim adim nasil install edilebilecegini gorebilirsiniz.

Iyi ucuslar ,

serkan denizkusu
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”